25 / 04 / 2024

Konya Çevre Düzeni Planı onaylandı mı

Konya Çevre Düzeni Planı onaylandı mı

Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, il bütününün geleceğinin planlandığı Konya Çevre Düzeni Planı’nın onaylanmasının ardından ilçelerin geleceğinin planlanacağı Nazım İmar Planı’nı hazırlamaya başladı.

Eyüpsultan Pirinççi Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği askıda!

İstanbul İli Eyüpsultan İlçesi Pirinççi Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 Ölçekli İstanbul İli Çevre Düzeni Planı Değişikliği 1/5000 Ölçekli Revizyon + İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon + İlave Uygulama İmar Planı askıda...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi çevre düzeni planı değişikliği askıda!

İstanbul İli 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği (İstanbul İli Bakırköy İlçesi Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ve Çevresi) askıya çıkarıldı.

Sira Çevre Düzeni İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sira Çevre Düzeni İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Fatih'te Cihat Albayrak tarafından kuruldu.

Konya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü 42 gayrimenkulü ihaleyle satıyor!

Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Karatay, Meram ve Selçuklu'da bulunan 42 gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin ihalesi 31 Mayıs 2021 ile 2 Haziran 2021 günü gerçekleşecek.

Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden satılık 42 gayrimenkul!

Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Konya ili, Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerinde yer alan 42 gayrimenkulü satıyor...

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı TBMM gündeminde!    

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul'un çevre düzeni planı değişti!

Kanal İstanbul'un 2011 yılında hazırlanan tanıtımındaki ilk çevre düzeni planı değişti. Bugünkü tanıtım filminde bölgede gökdelenler bulunmuyor, adeta yemyeşil bir kasaba görülüyor.

Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıya çıktı.

Bursa'da yeni çevre düzeni planı: Sanayi alanları artacak mı?

Bursa’nın 2040 Yılı 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı, kentte bir kez daha ‘sanayi alanları’ tartışmasını gündeme taşıdı. Sanayiciler, kentte büyük ölçekli yatırımlar için alan kalmadığını ileri sürdü.

Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden satılık 109 gayrimenkul! 

Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Konya ili, Meram, Selçuklu ve Karatay ilçelerinde yer alan 109 gayrimenkulü satıyor...

TOKİ Konya 768 dükkan ihalesi bugün!

Konya İli, Karatay İlçesi, Fevzi Çakmak Mahallesi, Konya Yeni Motorlu Küçük Sanayi Sitesi, 2.Etap 38 Adet Sanayi Yapısı (720 Sanayi Dükkanı), 4 Adet Ticari Yapı (48 Adet Ticari Dükkan), 1 Adet Giriş Takı İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıya çıktı.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu Çevre Düzeni Planı’ndaki değişikliğe itiraz etti!

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Çevre Düzeni Planı’nda yaptığı değişikliğe itiraz etti. Bir araya gelen yurttaşlar "Kanala değil, depreme bütçe" pankartı açarak "Rant ve talan projesi", "Kanal İstanbul'a hayır" yazılı pankartlar taşıdı...

Konya Çevre Düzeni Planı onaylandı mı Haberi

Konya Çevre Düzeni Planı onaylandı mı


Doğrudan veya dolaylı olarak ilişkili ilçeleri fiziksel, kültürel ve coğrafi açıdan gruplandırarak alt bölgelere ayıran Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı çalışmasına Akşehir, Ilgın, Tuzlukçu, Yunak, Çeltik, Doğanhisar, Kadınhanı, Sarayönü ilçelerini kapsayan Batı Konya Planlama Alt Bölgesi’nden başladı.


Konuyla ilgili Akşehir’de düzenlenen ve Büyükşehir Belediyesi ile Batı Konya Planlama Alt Bölgesi’ne dahil edilen ilçe belediyelerin yetkililerinin katıldığı çalıştayda, bölgenin güçlü özellikleri olarak tespit edilen turizm, tarım ve hayvancılık potansiyelleri, bölgenin güçlü özellikleri olarak tespit edilen turizm, tarım ve hayvancılık potansiyelleri değerlendirildi.


Bölgenin 2043 yılına kadar kalkınma hamlelerinin ele alındığı çalıştayda, Akşehir İlçesi’ndeki termal su kaynakları ile Ilgın İlçesi’ndeki mevcut tesislerin modernizasyonu sağlanarak turizme kazandırılması, Doğanhisar İlçesi’nde kayak turizmine uygun olarak tespit edilen Kafadağı’nda kış...