29 / 03 / 2024

konya meramda kentsel dönüşüm

konya meramda kentsel dönüşüm

Anadolu'da Bugün Gazetesi köşe yazarı olan Mehmet Gündoğdu bugünkü yazısında Konya Meram'daki kentsel dönüşümü anlattı. Gündoğdu, yazısında Meram'daki dönüşümle ilgili bilinmeyenleri okuyucularıyla paylaştı...

Konya Meram'da inşa edilen 800 kişilik cami açıldı!

Konya'nın Meram İlçe Belediyesi tarafından Hacı Isa Efendi Mahallesi'nde yeni belediye hizmet binası yanında yapımı tamamlanan cami 12 Haziran'da kılınan Cuma namazıyla ibadete açıldı.

Meram'da Kentsel Dönüşüm başlıyor!

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, ilk etapta 3 mahallede kentsel dönüşüme başlıyor. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru yaptığı açıklamada, yıllardır vatandaşların beklediği kentsel dönüşümün ilk olarak Hacıfettah Mahallesinden başlayacağını söyledi.

Konya Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Meram Belediyesi tarafından başlatılan Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde bir yandan inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürerken diğer yandan da söz konusu bölgenin tarihi zenginliği ile ilgili özenli çalışmalar da sürüyor.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 4 ilde 65 konut, 83 iş yeri ve 1 otel satışı yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı; Ankara, Konya, Diyarbakır ve Samsun'da 65 konut, 83 iş yeri ve 1 otel satışı yapacağını ilan etti.

Kentsel dönüşümde elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumu ne olacak?

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kentsel dönüşüm uygulamalarında meydana gelen sorunları TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Ekici, elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumunu ele aldı.

Konya Şükran’da birinci etabın temeli atıldı

Konya’nın en büyük dönüşüm projelerinden biri olan Sahibata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 3. perde açıldı. 2 milyar TL üzerindeki bütçesi ile Türkiye’nin sayılı projelerinden biri olan projenin birinci etabının temel atma töreni gerçekleşti.

Konya Mevlana Bölgesi'ndeki dönüşüm turizmi canlandıracak!

Konya Mevlana'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ,kentsel dönüşüm bölgede turizmi canlandıracağını dile getirdi. 

Konya Mevlana Çarşısı'nda dönüşüm çalışmalarının yüzde 80'i bitti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Konya Turgutreis kentsel dönüşümde son durum ne?

Konya'ya bağlı Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar devam ederken Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yeni projeler hakkında bilgi verdi.

Konya Şükran'da kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Şükran'da hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için temel atma töreni gerçekleşti.

Konya Ereğli'de kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Konya'ya bağlı Ereğli Belediyesi, Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Konya Meram'da kentsel dönüşüm için ilk temel atılıyor!

Konya'nın Meram ilçesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için temel atma işlemi bugün yapılıyor. Proje 5 ayrı etaptan meydana gelecek. 

Konya Şükran'da kentsel dönüşümün temelleri atılıyor!

Konya Meram'a bağlı Sahibata Mahallesi'nde kentsel dönüşümün ilk temelleri  atılıyor. Proje ile 6 bina yenilenecek. 

Konya Meram'da 77.9 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat ihalesi!

Konya Meram Belediye Başkanlığı, Turgutreis Mahallesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında 77 milyon 898 bin 48 TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor.

Konya Meram kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Konya Meram Belediyesi, Şükran Mahallesi'nde kentsel dönüşüme başlıyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde mahallede 6 bina yenilenecek. 

konya meramda kentsel dönüşüm Haberi

konya meramda kentsel dönüşüm

Meram Belediyesi kentsel dönüşüm projesi için somut bir adım atmadığı gibi, neyin ne olacağı da henüz belli olmamıştır. Kentsel dönüşümde kendilerine haksızlık yapıldığını öne süren bazı vatandaşlar eylem yapmaya başladılar. Kentsel dönüşüm alanına giren yerlerdeki bina ve arsa sahipleri, belediyeye verecekleri bina ve arsalarına karşılık alacaklan daireleri az buluyorlar. Bu yüzden vatandaşlann büyük çoğunluğu belediye ile anlaşma yapamadılar, sanınm yapmayacaklar da. Kim haklı, kim haksız? Doğru söylesem birileri gücenecek, eğri büğrü söylesem hak gücenecek. En iyisi şimdiye kadar olup bitenleri yazması benden, karar vermek sizden olsun. 

Çaybaşı ve Hacıfettah mahallerinde yıllardır 18. Maddenin uygulanması beklenirken, bir inşaat şirketi 2011 yılında 23000 metrekarelik bir adada kat karşılığı olmak üzere çoğu binalan ve arsaları satın aldı. Mülk sahiplerinden yalnız üç beş kişi...