24 / 04 / 2024

konya Nitelikli doğal koruma alanı ilan edilen yerler

konya Nitelikli doğal koruma alanı ilan edilen yerler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Konya ve Kırklareli'nde bazı alanlar nitelikli doğal koruma alanı ilan edildi...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı ilanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bursa Nilüfer'deki Balat Kent Ormanı, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Meriç Nehri 'doğal sit alanı' ilan edildi!

Türkiye ile Yunanistan sınırı olan Edirne'deki Meriç Nehri, doğal sit alanı ve nitelikli koruma alanı ilan edildi. 

Tekirova, Adrasan, Gelidonya Burnu Arası doğal sit alanı ilan edildi!

Antalya'nın Kumluca ilçesinde yer alan Tekirova- Adrasan- Gelidonya Burnu Arası 'nitelikli koruma alanı'  ilan edildi. Bölgenin 'doğal sit-kesin korunacak hassas alan' tesciliyle ilgili idari sürecin ise devam ettiği ifade edildi. 

Van Kalesi ve çevresi doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van Kalesi ve çevresi, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı ilanı!

Ankara Mamak'ta yer alan Kıbrıs Vadisi Doğal Sit Alanı, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" ve "doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" şeklinde  tescil edildi.

6 ildeki bazı alanlar doğal sit alanı ilan edildi!

Balıkesir, Kocaeli, Giresun, Edirne, Bayburt ve Sivas'ta bazı alanların, "Doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" ve "Doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" olarak tescili ilanları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğal sit alanlarına bungalov ve balık çiftliği yasağı getirildi!

Doğal sitlerin ‘nitelikli doğal koruma alanlarında’ belirli kriterlerin yerine getirilmesi amacıyla bungalov ve balık çiftliği yapımına izin verilmişti. Ancak son karar ile hem bungalov yapımı hem de balık çiftliklerinin yapımı yasaklandı.

10 ilde bazı alanlar nitelikli doğal koruma alanı olarak belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 10 şehirdeki bazı alanlar, "nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bazı alanlar için 'nitelikli doğal koruma alanı' ilanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya, Ağrı ve Isparta'daki bazı alanların, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tesciline ilişkin ilanlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konya ve Kırklareli'nde bazı alanlar nitelikli doğal koruma alanı ilan edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Konya ve Kırklareli'nde bazı alanlar nitelikli doğal koruma alanı ilan edildi...

Beş kentteki doğal sit alanlarına ilişkin önemli karar!

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van, Bitlis, Amasya, Eskişehir ve Denizli'deki bazı doğal sit alanları, "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edildi.

Nitelikli doğal koruma alanlarına kamp alanı yapılabilecek!

Alınan yeni kararla “nitelikli doğal koruma alanlarındaki” yapılara ömrünü tamamlayana kadar kullanma izni verildi ancak buralarda ayrıca bungalovlar dahil kamp alanları kurulabilecek.

Doğal sit alanları koruma ve kullanma koşulları belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Resmi Gazete'de yer alan ilke kararına göre, kesin korunacak hassas alanlar ve nitelikli doğal koruma alanlarında madencilik faaliyeti yapılamayacak, taş, toprak, kum alınamayacak, toprak, cüruf, çöp, sanayi atığı gibi malzemeler dökülemeyecek...

konya Nitelikli doğal koruma alanı ilan edilen yerler Haberi

konya Nitelikli doğal koruma alanı ilan edilen yerler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Konya ve Kırklareli'ndeki bazı alanların, "Doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" ve "Doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" olarak tesciline ilişkin ilanlar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, tescillenen alanlara ait koordinat ve parsel bilgilerinin de bulunduğu ilanlara göre, Konya'nın Meram ilçesindeki Meram Bağları "Doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" ve "Doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" şeklinde tescil edildi.

Kırklareli'nin Babaeski ilçesindeki Apullu Şeker Fabrikası doğal sit alanı da  kısmen "Doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" ve kısmen "Doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" şeklinde belirlendi.

Karar için