26 / 04 / 2024

konya opera binası

konya opera binası

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Meram Son Durak Tavusbaba bölgesindeki opera diye bilinen bina ve yanındaki binalar; diğerinin de Teksas Gazinosu olarak bilinen Alaaddin Durağı yanındaki binada kamulaştırma başlatıldı. İki tarihi yapı yıkılmaya hazırlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 5 ilçeye Tarım Müdürlüğü binası!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ilgın, Halkapınar, Derbent, Güneysınır ve Sarayönü ilçelerinde ilçe Tarım müdürlüğü binası inşa edecek. 

TOKİ'den Konya'ya 4 yeni okul! İhalesi bugün!

Konya ili, Akşehir İlçesi, Adsız Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası; Çakıllar Mahallesi 4 Derslikli Eğitim Binası; Doğrugöz Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası; Doğrugöz Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Konya Akşehir'e 4 yeni okul!

Konya ili, Akşehir İlçesi, Adsız Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası; Çakıllar Mahallesi 4 Derslikli Eğitim Binası; Doğrugöz Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası; Doğrugöz Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Konya'ya 3 yeni okul! İhalesi bugün!

Konya ili, Akşehir İlçesi, İstasyon Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası; Yeni Mahalle 16 Derslikli Eğitim Binası; Ortaköy Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Yeni AKM'nin inşasında sona geliniyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni AKM inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Atatürk Kültür Merkezi'nin inşasında sona geliyoruz. Taksim Meydanı'nda biliyorsunuz muhteşem bir opera binasını İstanbul'umuza kazandırıyoruz" dedi.

TOKİ'den Konya'ya 4 yeni okul müjdesi!

Konya ili, Akşehir İlçesi, Adsız Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası; Çakıllar Mahallesi 4 Derslikli Eğitim Binası; Doğrugöz Mahallesi  8 Derslikli Eğitim Binası; Doğrugöz Mahallesi  8 Derslikli Eğitim Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 12 Mart 2021 tarihinde yapılacak.

TOKİ'den Konya'ya 3 yeni okul müjdesi!

Konya ili, Akşehir İlçesi, İstasyon Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası; Yeni Mahalle 16 Derslikli Eğitim Binası; Ortaköy Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi (E-İhale) ihalesi 8 Mart 2021 tarihinde yapılacak.

İzmir'de yapılması planlanan opera binası projesi mecliste!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan opera binası projesi ile ilgili bazı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Osmanağaoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Konya Meram Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Konya İli Meram İlçesi Hükümet Konağı ve Ek Binası İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Karşıyaka Opera Binası'nın yapımı durdu mu?

İzmir’de 102 milyon lira fazla bedelle ihale edilen opera binasındaki çalışmalar durma aşamasına geldi. İstanbul’daki AKM inşaatının 479 günde kaba inşaatı tamamlanırken, İzmir’de ise 804 günde daha temelden çıkılamadığı ortaya çıktı.

Konya İvriz Köy Enstitüsü binası yıkılacak mı?

Konya ili Ereğli ilçesinde bulunan İvriz Köy Enstitüsü binasına ve binanın yıkım iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Opera Binası'ndaki konsorsiyum çöktü!

İzmir Büyükşehir’in Mavişehir’de Türkiye’nin en nitelikli konser salonunu yapma planı hayal kırıklığına uğradı. Dünyaca ünlü Avusturyalı ortak Wagner-Biro konsorsiyumdan çekildi.

Konya'da 7.5 milyon TL'ye icradan satılık fabrika binası ve arsası!

Konya 4. İcra Dairesi, Konya İli, Karatay İlçesi'nde bulunan fabrika binası ve arsasını 7 milyon 500 bin TL'ye satıyor. Gayrimenkullerin ihalesi ise 5 Kasım 2019 günü gerçekleşecek.

konya opera binası Haberi

konya opera binası

Konya Büyükşehir Belediyesi şehir merkezindeki problemli alanları iyileştirmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bölgedeki projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Akyürek, problemli alanlardan birinin Meram Son Durak Tavusbaba bölgesindeki opera diye bilinen bina ve yanındaki binalar; diğerinin de Teksas Gazinosu olarak bilinen Alaaddin Durağı yanındaki bina olduğunu söyledi. 

Konya Belediyesi'nde yer alan habere göre, Tavusbaba’daki opera binasının bulunduğu alanda büyük bir kamulaştırma başlattıklarını söyleyen Akyürek, o bölgenin yeniden yapılanmasını sağladıklarını vurguladı.

Başkan Akyürek, “Alaaddin Durağı yanında, Gazi İlkokulunun önünde şehir hafızasında Teksas Gazinosu olarak bilinen binayı da kamulaştırdık. Böylece bu binayı da opera binası ile birlikte yakın zamanda yıkarak bu ismi tarihe karıştırmış oluyoruz. Konya hafızası tazelenmiş, yol ve meydan bir miktar genişlemiş oluyor. Konya tarihi açısından önemli bir kamulaştırma. Alaaddin Tepesi,...