25 / 04 / 2024

Konya Teksas Gazinosu ve opera binası kamulaştırılacak!

Konya Teksas Gazinosu ve opera binası kamulaştırılacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Meram Son Durak Tavusbaba bölgesindeki opera diye bilinen bina ve yanındaki binalar; diğerinin de Teksas Gazinosu olarak bilinen Alaaddin Durağı yanındaki binada kamulaştırma başlatıldı. İki tarihi yapı yıkılmaya hazırlanıyor.



Konya Büyükşehir Belediyesi şehir merkezindeki problemli alanları iyileştirmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bölgedeki projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Akyürek, problemli alanlardan birinin Meram Son Durak Tavusbaba bölgesindeki opera diye bilinen bina ve yanındaki binalar; diğerinin de Teksas Gazinosu olarak bilinen Alaaddin Durağı yanındaki bina olduğunu söyledi. 

 

Konya Teksas Gazinosu ve opera binası kamulaştırılacak!

 

Konya Belediyesi'nde yer alan habere göre, Tavusbaba’daki opera binasının bulunduğu alanda büyük bir kamulaştırma başlattıklarını söyleyen Akyürek, o bölgenin yeniden yapılanmasını sağladıklarını vurguladı.

Başkan Akyürek, “Alaaddin Durağı yanında, Gazi İlkokulunun önünde şehir hafızasında Teksas Gazinosu olarak bilinen binayı da kamulaştırdık. Böylece bu binayı da opera binası ile birlikte yakın zamanda yıkarak bu ismi tarihe karıştırmış oluyoruz. Konya hafızası tazelenmiş, yol ve meydan bir miktar genişlemiş oluyor. Konya tarihi açısından önemli bir kamulaştırma. Alaaddin Tepesi, Tarihi Şehir Meydanı ve Mevlana Kültür Vadisi içinde kalan bu alanın yeniden yapılanmasının da Konya tarihine bir katkı olduğunu düşünüyorum” açıklamasında bulundu.


Geri Dön