29 / 03 / 2024

konya yeni osb

konya yeni osb

2015 ve sonrasını yeni ekonomik dönüşüm için fırsat olarak değerlendiren Konya Sanayi Odası Başkanı Kütükcü, istikrarın kalıcı kılınması gerektiğini vurguluyor. Kütükcü, "Ülke geriye gidiyor" diyen TÜSİAD'a da "Stres üretmeyin" diyor...

Konya Yeni Sanayi Sitesi 2023 yılına kadar tamamlanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteğiyle TOKİ tarafından Konya'da inşa edilen Yeni Sanayi Sitesi’nin inşaatı aralıksız devam ediyor. Dev sanayi sitesinin 2023'e kadar hazır olması hedefleniyor.

Samsun'a yeni OSB müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2 bin 600 dönümlük yeni OSB alanıyla ilgili gelecek hafta tescil işlemi yapılacağını açıkladı. 

OSB'lere olan talep arttı!

Gerek hammadde sorunu gerekse açılmalara hazırlanan sektörlerde yaşanan yatırım iştahı, OSB’lere olan talebi artırdı. Son bir yılda OSB’lerde bin 800’ün üzerinde yeni parsel tahsis edilirken, 15 adet de yeni OSB açıldı. 

Konya Toybelen'de 1526 dükkan inşa ediliyor!

Konya Yeni Sanayi Sitesi'nde sanayi dönüşümü başladı. Çalışmalara yönelik açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgede 1526 dükkan inşa edildiğini dile getirdi.

Kilis OSB'leri yatırımcıların gözdesi oldu!

Suriye'de çıkan iç savaştan en çok etkilenen illerin başında gelen Kilis, yatırımcıların gözdesi oldu. Sınır güvenliğinin kontrol altına alındığı kente mevcut iki OSB'nin dışında iki yeni OSB daha yapılıyor. Polateli OSB'de 13 milyon metrekarelik alan için 2 bin yatırımcı başvurdu.

Manisa'ya 2 yeni OSB kurulacak!

Yüksek teknolojiye dayalı sanayi yatırımlarını Manisa'ya çekmek amacıyla iki yeni OSB kurulması için çalışmalar hızlandırıldı. MTSO Başkanı Mehmet Yılmaz, Osmancalı ve Saruhanlı'da kurulacak OSB'lerle Manisa'yı dünya çapında önemli bir yatırım merkezi haline getirmek istediklerini belirtti.

Konya'da büyük dönüşüm başladı! 

Konya'da bulunan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin, Konya Yeni Sanayi Sitesi’ne taşınma süreci başladı. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, Konya'daki bu dönüşümü kaleme aldı.

Konya Yeni Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Yeni Sanayi Sitesi'nin temel atma törenine katıldı. Bakan Kurum, temel atma töreninde önemli açıklamalar yaptı.

Tatvan'a yeni OSB geliyor!

Tatvan Belediyesi ile Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası, kurulması planlanan OSB için Diyarbakır OSB'yi inceleme ziyareti gerçekleştirdi. Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Adabağ, OSB ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni OSB modelleri hayata geçirilmeli!

Antalya OSB ve Dünya Gazetesi Antalya Temsilciliği iş birliğinde yapılan Türk ve Dünya Ekonomisi konulu webinar toplantısında sanayici ve turizm sektörünün temsilcileri ekonomideki gelişmeleri ve beklentileri anlattı...

TOKİ'den Karatay'a 637 dükkan! İhalesi bugün!

Konya İli, Karatay İlçesi, Fevzi Çakmak Mahallesi, Konya Yeni Motorlu Küçük Sanayi Sitesi 3.Etap 33 Adet Sanayi Yapısı (616 Sanayi Dükkanı), 2 Adet Ticari Yapı (21 Adet Ticari Dükkan),1 Adet Giriş Takı İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Konya Karatay 637 dükkan ihalesi yarın!

Konya İli, Karatay İlçesi, Fevzi Çakmak Mahallesi, Konya Yeni Motorlu Küçük Sanayi Sitesi 3.Etap 33 Adet Sanayi Yapısı (616 Sanayi Dükkanı), 2 Adet Ticari Yapı (21 Adet Ticari Dükkan),1 Adet Giriş Takı İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Konya Karatay 589 dükkan ihalesi bugün!

Konya İli, Karatay İlçesi, Fevzi Çakmak Mahallesi, Konya Yeni Motorlu Küçük Sanayi Sitesi 4.Etap 26 Adet Sanayi Yapısı (568 Sanayi Dükkanı), 2 Adet Ticari Yapı (21 Adet Ticari Dükkan), İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

konya yeni osb Haberi

konya yeni osb

40'ıncı yılını kutlayan Konya Sanayi Odası'nın başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü ile 2015 yılını konuştuk. Kütükcü, 2015'e ilişkin bir kaygı taşımıyor. "Kimse motivasyonunu kaybetmesin. İstikrarı kalıcı kılmalıyız" diyen Kütükcü'nün "Ülke geriye gidiyor" diyen TÜSİAD'a da üstü kapalı bir cevabı var: "Ülkeyi gelecekle ilgili ümitsizliğe taşımaya kimsenin hakkı yok. Stres üretmemek gerek." 


 İstanbul'daki işadamlarında 2015 yılı için bir karamsarlık var. Genel seçimler nedeniyle sanayicilerin beklemede olduğunu söylüyorlar. Anadolu'daki sanayiciler önümüzdeki yıla nasıl bakıyor?

Ben işadamlarının bakışını 'ihtiyatlı iyimserlik' olarak değerlendiriyorum. 2014'te iki önemli seçim yaşadık. Hamdolsun ağırbaşlılıkla seçimleri geçirdik. Son dönemde olanlar kimsenin öngördüğü şeyler değildi. Kamu düzeni sağlandıktan sonra o bulutlar dağılmaya başladı. Türkiye'ye yönelik algı operayonu yapıldı ama bu başarıyla bertaraf edildi. Paralel yapı mücadelesi ve çözüm...