25 / 04 / 2024

kooperatif feshi

kooperatif feshi

Bir kooperatifin konut inşası için toplandığını ve konutlarını yaparak tapularını üyelere dağıttığını düşünelim. Bu durumda kooperatif feshi nasıl yapılır? İşte kooperatif feshi işlemleri..

Kooperatif nasıl feshedilir?

Ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla kurulan kooperatif nasıl feshedilir?

Kooperatif feshi nasıl yapılır?

Bir kooperatifin konut inşası için toplandığını ve konutlarını yaparak tapularını üyelere dağıttığını düşünelim. Bu durumda kooperatif feshi nasıl yapılır? İşte kooperatif feshi işlemleri..

Kooperatif üyelik dilekçesi 2015!

Kooperatif kuruluşuna üye olmak için gerçek kişilerin medeni hakları kullanma yeterliliğine sahip olmaları gerekiyor. Bu kimseler, bir dilekçe ile yönetim kuruluna başvuruyor. İşte kooperatif üyelik dilekçesi 2015...

Kira sözleşmesinin feshi davası nerede açılır?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı ancak haklı gerekçelerin söz konusu olması halinde çıkarılabiliyor. Peki, kKira sözleşmesinin feshi davası nerede açılır? Fesih için dava nasıl açılır?

Kooperatif ana sözleşmesi 2015!

En az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulan kooperatifin ana sözleşmedeki imzalarının noterce onaylanması gerekiyor. İşte kooperatif ana sözleşmesi 2015 örneği...

Kira sözleşmesinin ayıptan dolayı feshi!

Kira sözleşmesinin yapılmasının ardından, kiraya konu olan evin teslimindeki ayıplar, mal sahibinin sorumluluğunda oluyor. Peki, kira sözleşmesinin ayıptan dolayı feshi mümkün müdür?

Fikirtepe'de sözleşme feshi için açılan ilk toplu dava Palmadoro May'a!

Fikirtepe'de sözleşme feshi için açılan ilk toplu dava Palmadoro May'a açıldı. Eğitim Mahallesinde Palmadoro May firmasının söz verip yerine getirmediğini iddia eden 24 vatandaş sözleşmelerin iptali için dava açtılar...

Kira sözleşmesi feshi davası nasıl açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmesi devam eden kiracı ancak kanun kapsamında belirtilen haklı nedenlerin doğması halinde açılacak bir dava ile tahliye edilebiliyor. Peki, kira sözleşmesi feshi davası nasıl açılır?

Kooperatif ortaklık şartları neler?

Kooperatif, fertlerin tek tek altından kalkamayacak işleri gerçekleştirilen mükemmel bir dayanışma kuruluşu olarak biliniyor. Peki, kooperatiflere nasıl ortak olunur? Kooperatif ortaklık şartları neler?

Kooperatif sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kooperatifler, ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardımlaşmak amacıyla kuruluyor. Peki, kooperatif sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kooperatif ana sözleşme örneği!

Kooperatif ortaklarının imzalayıp, noterde onaylattırmaları gereken; birbirleri için bağlayıcı nitelik taşıyan sözleşmeye kooperatif ana sözleşmesi deniyor. İşte, kooperatif ana sözleşme örneği!

Kooperatif kanunu uygulama yönetmeliği!

Kooperatif Kanunu 10 Mayıs 1969 yılında 13195 sayılı Resmi Gazete'de yaynlandı. Kanun içeriğinde kooperatif hükümlerine yer veriliyor. İşte, Kooperatif Kanunu'nun tam metni!

Kooperatif hisse devir sözleşmesi örneği!

Kooperatif ortaklıklarının hissesini devretme hakkı da bulunuyor. Kooperatif hisse devrinin yapılabilmesi için kooperatif yönetim kuruluna başvuru yapılması gerekiyor. İşte, kooperatif hisse devir sözleşmesi örneği!

Kooperatif ortaklığından nasıl çıkarılır?

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanan ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmede ortaklığın bozulacağı durumlarında belirtilmesi gerekiyor. Peki, kooperatif ortaklığından nasıl çıkarılır?

kooperatif feshi Haberi

kooperatif feshi

Kooperatif feshi nasıl yapılır?

Karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara kooperatif olarak karşımıza çıkıyor.


Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor.


Kooperatif kurulup, sözleşmede de belirtilen iş tamamlandıktan sonra kooperatif feshedilebiliyor. 


Örneğin, kooperatifin konut inşaası için toplandığını ve konutlarını yaparak tapularını üyelere dağıttığını düşünelim. Bu durumda kooperatif feshi nasıl yapılır?


Kooperatif:

1. Anasözleşme gereğince,

2. Genel Kurul kararı ile,

3. İflasın açılmasıyla,

4. Kanunlarda öngörülen diğer hallerde, ilgili bakanlığın mahkemeden alacağı karar üzerine,

5. Diğer bir kooperatifle birleşmesi veya devralınması suretiyle,

6. Üç yıl olağan genel kurulunu yapmaması halinde,

7. Amacına ulaşma imkanının bulunmadığının ilgili Bakanlıkça tespiti halinde mahkemeden alacağı kararla,

Dağılır.


Konut yapı kooperatifleri, anasözleşmede gösterilen...