20 / 04 / 2024

Kooperatif ortağı kendi gayrimenkulünü satabilir mi

Kooperatif ortağı kendi gayrimenkulünü satabilir mi

Posta yazarı Tamer Heper, 'İş yerlerini tapudan sattığı halde ortaklık devrini yapmayan kooperatif üyelerine nasıl bir işlem yapılabilir?İş yerini tapudan satın aldığı halde ortaklık devrini almayanlara nasıl bir çözüm bulunabilir?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif ortağı kendi gayrimenkulünü satabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'İş yerlerini tapudan sattığı halde ortaklık devrini yapmayan kooperatif üyelerine nasıl bir işlem yapılabilir?İş yerini tapudan satın aldığı halde ortaklık devrini almayanlara nasıl bir çözüm bulunabilir?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif ne zamana kadar aidat alır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir kooperatifin inşa ettiği sitede tapudan daire aldım. Kooperatif beni ortağı yapmak istedi ama ben olmadım.Bugüne kadar masrafa iştirak ettim ama şimdi su kesildi, hizmet bitti, ben de ödemeyi kestim. Bu durumda ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Hava Kent Yapı Kooperatifi kendi evlerini yapıyor!

Türkiye’nin vizyon projelerinden olan 3. Havalimanı inşaatının hızla ilerlemesi bölgedeki arsa ve konut fiyatlarını arttırdı. Hava yolu çalışanları artan konut ve arsa fiyatlarlarından etkilenmemek için kooperatif kurarak kendi konutlarını yapmaya başladılar.

Tapuda kooperatif ortağı nasıl olunur?

Posta Gazetesi ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu tapuda kooperatif ortağı nasıl olunur? sorusunu yanıtladı.

Van'daki orta-ağır hasarlı binalar da dönüşüme girecek!

Kentsel dönüşümde Van'a müjdeli haber geldi. Vatandaşların kendi imkânları ile yıktırdıkları orta ve ağırlı hasarlı binalar da artık kentsel dönüşüm kapsamında kabul edilecek.

Antalya Gazipaşa'da esnaf kepenk kapatıyor!

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, açılan alışveriş merkezleri nedeniyle ilçede 1 yılda kooperatif ortağı sayısının 3 binden 926'ya düştüğünü söyledi.

Kooperatif ortağının hakları!

Ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını korumak için gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulmasına kooperatif deniyor.Peki kooperatif ortağının hakları nelerdir?işte,kooperatif ortağının hakları.

Kooperatif ortaklarının hak ve ödevleri nelerdir?

1163 sayılı Kooperatifler Kanunu gereğince, her kooperatif ortağının üyelik haklarının, ada yazılı ortaklık senedi ile temsil olunması gerekiyor. Peki, kooperatif ortaklarının hak ve ödevleri nelerdir?

Kooperatif ortağının ortaklıktan çıkarılması mümkün müdür?

Kooperatif ortaklarının sahip olduğu hak ve sorumluluklar ile ortaklık sürecinde yaşanılması muhtemel olan durumlar, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kooperatif ortağının ortaklıktan çıkarılması mümkün müdür?

Kooperatif ortaklık senedi nedir?

Kooperatifler kanunu gereğince, her ortağın üyelik haklarının, ada yazılı ortaklık senedi ile temsil olunması gerekiyor. Peki, kooperatif ortaklık senedi nedir? Kooperatif ortaklık senedi nasıl olur?

Kooperatif sözleşmesi örneği!

Bir kooperatifin kurulabilmesi için; en az 7 ortağın olması gerekiyor. Ayrıca, tüm ortaklar tarafından imzalanacak ana sözleşmenin olması gerekiyor. Peki sözleşmede nelere yer verilir? İşte kooperatif sözleşmesi örneği...

Kooperatif ortaklığından çıkarılma!

Kişiler, kooperatif anasözleşmesini kabul ederek kooperatife ortak olabiliyor. Bir ortağın kooperatif ortaklığından çıkarılmasını gerektirecek hususların kooperatif ana sözleşmesinde açıkça belirtilmesi gerekiyor. İşte kooperatif ortaklığından çıkarılma n

Ayşe Hasol Erktin: Kendi enerjisini kendi üreten aktif binalara ilgi artıyor!

Kendi enerjisini kendi üreten aktif binalara ilginin giderek artığını açıklayan HAS Mimarlık Kurucu Ortağı Ayşe Hasol Erktin, "Gelecekte aktif evler hem enerji üretecek hem de bunu tasarruflu bir şekilde kullanabilecek" dedi.

Kooperatif ortağı kendi gayrimenkulünü satabilir mi Haberi

Kooperatif ortağı kendi gayrimenkulünü satabilir mi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'İşyerlerini tapudan sattığı halde ortaklık devrini yapmayan kooperatif üyelerine nasıl bir işlem yapılabilir? Yönetim kurulu bu üyelerin üyeliklerini sonlandırabilir mi? İşyerini tapudan satın aldığı halde ortaklık devrini almayanlara nasıl bir çözüm bulunabilir? İşletme kooperatifine geçmesi uzayan kooperatiflerde bu sorunlar maalesef yaşanıyor.' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

İşyerlerini tapudan sattığı halde ortaklık devrini yapmayan kooperatif üyelerine nasıl bir işlem yapılabilir? Yönetim kurulu bu üyelerin üyeliklerini sonlandırabilir mi? İşyerini tapudan satın aldığı halde ortaklık devrini almayanlara nasıl bir çözüm bulunabilir? İşletme kooperatifine geçmesi uzayan kooperatiflerde bu sorunlar maalesef yaşanıyor. ● Y.G.

★ ★ ★ ★ ★

Okuyucumun sorusu pek çok kooperatif ortağını ilgilendirmektedir ve kooperatiflerin sınırsız uzayan ömürleri içinde önemli bir problemdir....