18 / 04 / 2024

Kooperatif site yönetim planı

Kooperatif site yönetim planı

Kooperatiflerde site yönetimi ne zaman ve nasıl kurulur? Kat irtifakı bulunan bir yapıda site yönetimi ne zaman oluşturulur? İşte 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu esasları...

Sembol Apartman Site Tesis Yönetim Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sembol Apartman Site Tesis Yönetim Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Kara tarafından kuruldu.

Site yönetim planı nedir, neleri kapsar?

Toplu yaşam alanlarındaki düzeni sağlamak amacıyla bazı kuralların olması gerekiyor. Bu kapsamda planların belirlenmesi için yönetim planına ihtiyaç duyulur. Peki, Site yönetim planı nedir, neleri kapsar? İşte detaylar...

Avenue İş Merkezi Apartman Ve Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avenue İş Merkezi Apartman Ve Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Fatih Erdönmez tarafından kuruldu.

Elit Pro Site Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Elit Pro Site Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi bugün Şişli'de 40 bin TL sermaye bedeli ile Erol Temizel tarafından kuruldu.

Konut sitesi aidatlarına asgari ücret oranında artış kapıda! Tesis yönetim sektörü tepkili!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük yükselişin, apartman ve site aidatlarına da aynı oranda zam olarak yansıtılması ile ilgili hazırlıklar, tesis yönetim sektörü tarafından tepkiye neden oldu. 

Doğa Apartman Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğa Apartman Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil Çelen tarafından kuruldu.

Prof İstanbul Site Tesis Yönetim Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Prof İstanbul Site Tesis Yönetim Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Savaş Dursun tarafından kuruldu. 

MT Site ve Tesis Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

MT Site ve Tesis Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi Beyoğlu'nda Tuba Kılıç tarafından kuruldu.

Galata Site Yönetim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Galata Site Yönetim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Serpil Dokumacı tarafından kuruldu.

Ant Site Yönetim Hizmetleri Ve Turizm Anonim Şirketi Şişli Anthill Şubesi açıldı!

Ant Site Yönetim Hizmetleri Ve Turizm Anonim Şirketi Şişli Anthill Şubesi Şişli'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Halit Okay tarafından açıldı.

Kooperatif yönetim kurulu üyesi aynı zamanda kooperatifte sekreter olabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kooperatif yönetim kurulu üyesinin aynı zamanda bu kooperatifte sekreter olmasının önünde bir engel var mıdır?' sorusunu cevapladı.

10 maddede site yönetim toplantılarında alınan kararlara itiraz!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "10 maddede site yönetim toplantılarında alınan kararlara itiraz" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

216 Apartman Ve Site Yönetim Çözümleri Limited Şirketi kuruldu!

216 Apartman Ve Site Yönetim Çözümleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Serra Kahyaoğlu tarafından kuruldu.

Kooperatif site yönetim planı Haberi

Kooperatif site yönetim planı

Kooperatif site yönetimi!

Kooperatiflerde site yönetiminin ne zaman ve nasıl kurulucağına ilişkin esaslar, Kooperatifler Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kooperatifler Kanunu gereğince, site yönetimine geçiş için tasfiyenin tamamlanmasına ilişkin bir koşul bulunmuyor.


Ancak, kooperatif anasözleşmesinin 64/2. maddesine göre, yapı kullanma izninin alınmasını müteakip bir yıl içinde, ortakların Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre ferdi mülkiyet işlemlerini sonuçlandırmaları gerekiyor.


Aynı zamanda Kat Mülkiyeti Kanunu madde 17 gereğince kat irtifakı kurulmuş gayrimenkullerde yapı fiilen tamamlanmış ve bağımsız bölümlerin üçte ikisi fiilen kullanılmaya başlanmışsa, kat mülkiyetine geçilmemiş olsa dahi anagayrimenkulün yönetiminde kat mülkiyeti hükümleri uygulanıyor.


Aynı kanunun 14. maddesi gereğince kat irtifakının kuruluş şartlarından biri de yönetim planının hazırlanması oluyor. Buna göre, kat irtifakı tapusuyla bir kooperatif dairesi alınmış ise, orada bir yönetim planının oluşturulmuş olması...