29 / 03 / 2024

kooperatif üyesinin dairesini satması

kooperatif üyesinin dairesini satması

Posta yazarı Tamer Heper, "Bir kooperatife üyeydim. Kooperatif binayı yaptı, tapuları verdi, 120 bin TL ödemiştim. Daireyi noterde birine sattım. Genel kurullara katılmadım, bana 14 bin TL borç çıkarmışlar, bu borçtan nasıl kurtulurum?" sorusunu yanıtladı...

Kooperatif yönetim kurulu üyesi aynı zamanda kooperatifte sekreter olabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kooperatif yönetim kurulu üyesinin aynı zamanda bu kooperatifte sekreter olmasının önünde bir engel var mıdır?' sorusunu cevapladı.

Kooperatif dairesini satan kişi giderlerden sorumlu mudur? 

Posta yazarı Tamer Heper, "Bir kooperatife üyeydim. Kooperatif binayı yaptı, tapuları verdi, 120 bin TL ödemiştim. Daireyi noterde birine sattım. Genel kurullara katılmadım, bana 14 bin TL borç çıkarmışlar, bu borçtan nasıl kurtulurum?" sorusunu yanıtladı...

Tasfiye olmuş kooperatif sitesi kiraya verilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Tasfiye olmuş kooperatif sitesi kiraya verilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Müteahhitler neden kooperatif üzerinden konut satıyor?

Kahramanmaraş'ta Bugün gazetesinin yazarlarından Nesih Tanrıverdi bugünkü yazısında müteahhitlerin kooperatif üzerinden konut satmasını ele aldı. İşte Nesih Tanrıverdi'nin o yazısı...

Kooperatif tapu harçları 2016!

Kooperatifler, gelirleri ile konut inşa edebiliyor. İnşaat bitiminin ardından kat mülkiyetine geçilmesi için gereken belgelerin hazırlanması ve başvuruların yapılması gerekiyor. Peki, kooperatif tapu harçları 2016 ne kadar?

Kooperatif kuruluş harcı 2016 ne kadar?

Kanunen bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatif kuruluş harcı 2016 ne kadar?

Konut kooperatifçiliğinde mağdur oranı yüksektir!

Denizli Ticaret Odası'nda düzenlenen Kooperatifçilik konulu konferansta konuşan Vali Yardımcısı Tuncay Engin, konut kooperatifçiliğinde mağdur oranının yüksek olduğunu ifade etti. Engin kendisinin de bu mağdurlardan birisi olduğunu aktardı.

Donald Trump New York'taki dairesini sattı!

ABD başkan aday adaylarından ve emlakçılar kralı olarak bilinen Donald Trump, New York'ta bir apartman dairesini daha sattı. Dairenin geçtiğimiz ay piyasa değerinin 16,8 milyon dolar olduğu belirtildi.

Tapuda kooperatif ortağı nasıl olunur?

Posta Gazetesi ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu tapuda kooperatif ortağı nasıl olunur? sorusunu yanıtladı.

Derin Mermerci, dairesini kiralamaktan vazgeçti!

Galata'daki Doğan Apartmanı, bazı yeni ev sahipleri yüzünden eşsiz görünümünü kaybetti. Derin Mermerci de dairesini 'Tarihi görünüme zarar gelir' korkusuyla kiralamaktan vazgeçti.

Kooperatif üyeleri emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödeniyor. Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Peki, kooperatif üyeleri emlak vergisi öder mi? Emlak vergisini kim öder?

Kooperatif tapu harcında esas alınacak vergi değeri!

Kooperatif tarafından yapılan binaların üyelere teslimi sırasında ödenecek tapu harcının nasıl yapılması gerektiği Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanıyor. İşte kooperatif tapu harcında esas alınacak vergi değeri..

Kooperatif tapusu nasıl alınır?

Yapı kooperatiflerinde konut, işyeri ve ortak sayısı genel kurulca belirleniyor. Yönetim Kurulu, genel kurulca kararlaştırılan sayının üzerinde ortak kaydedemiyor. Peki, kooperatif inşaatı bittikten sonra kooperatif tapusu nasıl alınır?

kooperatif üyesinin dairesini satması Haberi

kooperatif üyesinin dairesini satması

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun "Bir kooperatife üyeydim. Kooperatif binayı yaptı, tapuları verdi. Bu safhada 120 bin TL ödemiştim. Bunun için de bana borcumun olmadığına dair bir yazı verdiler. Ben de tapuyu almış olduğum için bu daireyi noterde birine sattım. Bundan sonra da genel kurullara katılmadım. Şimdi bana 14 bin TL borç çıkarmışlar. Ödemezsem icraya vereceklermiş. Bu borçtan nasıl kurtulurum?" sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Bir kooperatife üyeydim. Kooperatif binayı yaptı, tapuları verdi. Bu safhada 120.000 TL ödemiştim. Bunun için de bana borcumun olmadığına dair bir yazı verdiler. Ben de tapuyu almış olduğum için bu daireyi noterde birine sattım. Bundan sonra da genel kurullara katılmadım. Şimdi bana 14.000 TL borç çıkarmışlar. Ödemezsem...