17 / 04 / 2024

koronavirüs gayrimenkul satışlarını etkiledi mi

koronavirüs gayrimenkul satışlarını etkiledi mi

Koronavirüs salgını etkilerini göstermeye devam ediyor. Vatandaşlar bu süreçte, hacizli işlemlerin yapılıp yapılamayacağını merak ediyor. Peki bu dönemde hacizli gayrimenkul satılabilir mi? İşte üzerinde haciz olan işlemlere ilişkin detaylar...

Konut satışlarının yılın 2. yarısında artması bekleniyor!

Konut sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyleyen Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar, konut satışlarının yılın 2. yarısında artması beklediklerini söyledi.

Mevduatın cazibesi gayrimenkul satışlarını sarstı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Vatandaş güvenli liman gayrimenkulü terk etmeye başladı. Mevduatın cazibesi artınca birçok yatırımcı birikimini gayrimenkul yerine bu alana yönlendirdi.

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar Konut kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Özelleştirme İdaresi'nin gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelir Belediyelere aktarılmıyor iddiası!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Özelleştirme İdaresi'nin ve Milli Emlak'ın gayrimenkul satışları ile ilgili konuştu. Toktaş, gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelirlerin Belediyelere aktarılmadığını ileri sürdü. 

Yabancılara gayrimenkul satışları raydan çıktı! Arsa ve araziler yüksek tekliflerle vatandaşın elinden alınıyor!

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışlarının raydan çıktığını belirten Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yüksek tekliflerle vatandaşın elindeki toprakların alındığını söyledi. 

Gayrimenkul satışları neden düştü? Uzman isim satışlardaki düşüşlerin nedenlerini ve etkilerini açıkladı!

Gayrimenkul satışlarında son dönemlerde belirgin bir duraksama görüldü. Bu duraksamanın çeşitli nedenleri ve sektöre olan etkileri Özgür Cihad Özaydoğu tarafından açıklandı.

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

Yüksek faizler lüks gayrimenkul satışlarını da tepetaklak etti!

Yüksek kredi faizleri emlak piyasasının en üst dilimini bile etkiledi. Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre, lüks konut satışları ikinci çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 13 düştü.

Kamuran Akbay: Kira fiyatları, konut satışlarını tetikliyor!

Kamuran Akbay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Akbay konut ve kira fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Akbay, tedarik kırılmaların konut satışlarını da etkilediğini söyledi. 

Gayrimenkulde işler kesat! Konut satışlarının 2023’de yüzde 30 gerilemesi bekleniyor!

Gayrimenkul satışları yılın ilk dört ayında geçen yıllara kıyasla hız kesti. Son 3 yıldır yıllık 1,5 milyon adet seviyesinde gerçekleşen konut satışları nisan ayında yüzde 35,6 gerilerken, 2023 genelinde satışların yüzde 25 ile 30 arasında düşeceği tahmin ediliyor.

Arsa ve tarlalara talep patladı! Konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını solladı! 

Arsa ve tarlaları kapsayan konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını resmen solladı. 

TÜİK geçen yılın konut satışlarını açıkladı! Zirvede hangi ülke var?

TÜİK, geçtiğimiz senenin Aralık ayına dair sıfır, ikinci el ve ipotekli olmak üzere Türkiye'nin tamamında yapılan toplam konut satışlarını paylaştı.

Gaboras'ın Toplu Mülk Satışlarının İkinci Etabı 25 Temmuz'da başlıyor!

GABORAS’ın geçtiğimiz mart ayında ilk etabını başlattığı ihale piyasasındaki mülk satışları kısa sürede yoğun ilgi ile karşılaştı. Gaboras, 25 Temmuz itibariyle de toplu mülk satışlarının ikinci etabını da başlatıyor.

koronavirüs gayrimenkul satışlarını etkiledi mi Haberi

koronavirüs gayrimenkul satışlarını etkiledi mi

Koronavirüse karşı Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara rağmen bu süreçten daha önce maaşlara konulan hacizlerin kaldırılmayacağı belirtildi. Ancak mevcut durumda İcra İflas Daireleri işlem yapmayacağı için, şu anda maaşlara yeni bir haciz işlemi yapılmayacak.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, koronavirüs salgını yaşamı ve ekonomiyi etkiliyor. Virüse karşı alınan tedbirler kapsamında, yurt genelindeki icra ve iflas takiplerinin, Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile 30 Nisan'a kadar durdurulduğu açıklanmıştı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; bu kapsamda maaşına haciz konulanların durumlarının ne olacağı merak ediliyordu. 
Arabulucu Avukat Cevat Kazma'ya göre, bu süreçten daha önce maaşlara konulan hacizler kaldırılmaz ve işlemeye devam edilir. Ancak mevcut durumda İcra İflas Daireleri işlem yapmayacağı için, şu anda maaşlara yeni bir haciz konulamaz. 

Ayrıca, haciz konmuş olsa bile haciz işlemleri sürdürülemez. Örneğin,...