26 / 04 / 2024

koronavirüs izmir müstakil ev

koronavirüs izmir müstakil ev

Tüketicilerin gayrimenkul alımında tercihlerinin değişeceği gelecekte, İzmir’de müstakil gayrimenkul sektöründe yaşanacak muhtemel değişimler ve beklentiler herkes tarafından merak ediliyor. Gayrimenkul PR, İzmir’deki müstakil konutların ekonomik analizini ve geleceğini inceledi...

Müstakil ev alacaklara destek geliyor! 

Müstakil ev sahibi olmak isteyenlere devlet tarafından sunulan destek kampanyalarının sayısı her geçen gün artmakta. Buna göre, ev sahibi olmak için başlatılan kampanyalar neler?

Konya'da ev satıp Finlandiya'dan müstakil ev ve araba alınır mı? 12 kat şişirilen ev balonu bir patlarsa, tam patlayacak

Türkiye'deki konut fiyatları ile yurt dışındaki konut fiyatları son günlerde sık sık karşılaştırılıyor. Konya'da ev satıp Finlandiya'dan müstakil ev ve araba alınır mı? İşte sosyal medyada gündem olan o video ve gelen yorumlar...

Bursa'da uçan çatı müstakil evin üstüne kondu! Görenler gözlerine inanamadı

Bursa'da saatteki hızı 84 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle 3 katlı binanın çatısı, tek katlı müstakil evin üstüne düştü. Olayda can kaybı yaşanmazken çatının düşme anı saniye saniye görüntülendi.

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.

Arsa alacaklar dikkat! Müstakil ev hayali kurarken arsa mağduru olmayın! 

Müstakil yaşam isteğiyle arsa satışları her geçen gün artıyor. Uzman isimler konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak "Müstakil ev hayali kurarken arsa mağduru olmayın" uyarısında bulundu. İşte arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler...

2023 TOKİ İzmir müstakil arsa kura sonuçları isim listesi! Tek tek açıklandı!

''İlk Evim'' ve ''İlk Evim Arsa'' kura çekimleri kapsamında, 4 bin 900 müstakil arsa kurası İzmir'in Torbalı, Aliağa, Dikili, Karaburun, Karaburun, Bayındır, Bergama, Beydağ, Menemen, Ödemiş, Kemalpaşa, Menderes, Selçuk ve Tire ilçelerinde çekilecek. İşte, TOKİ İzmir arsa kura sonuçları isim listesi

2023 TOKİ Ankara müstakil arsa sonuçları isim listesi! Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

'İlk Evim' projesi kapsamında arsa sonuçları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen takvime göre şehir şehir açıklanıyor. 2023 TOKİ Ankara müstakil arsa kura çekimi sonuçları sorgulaması başvuru bulunan adaylar tarafından e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulanmaya başladı.

Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabiliyor! İstanbul'da konut krizi yaşanıyor! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu. Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabildiğini dile getiren Gökce, imar affı ile ilgili de konuştu. Peki imar barışı ev fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Hisseli Tapudan Müstakil Tapuya Geçiş: Riskler ve Şartlar!

Hisseli tapu sahipleri için önemli bir konu olan hisseli tapuların müstakil tapuya dönüştürülmesi süreci merak ediliyor. Bu sürecin detaylarını ve hisseli tapu hakkında diğer merak edilenleri sizlerle paylaşıyoruz.

ABD'de koronavirüs dolandırıcılığı! Dolandırıcılar paralarla Türkiye’den ev aldı!

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişinin koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların paralarla Türkiye’den ev aldığı ifade edildi...

Müstakil konut fiyatlarında son durum ne?

Koronavirüs salgını ile beraber tercih edilmeye başlanan müstakil konutlara yapılan masrafların çoğu yatak odaları, misafir odaları, mutfak, banyo, balkon gibi alanlara harcanıyor. Peki, müstakil konutlar gerçekten pahalı mı? sektörde son durum ne? 

2021'de müstakil konutlara ilgi arttı!

Yılın ilk 6 ayında yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 88.4 yükselerek 63 bini geçti. Bu dönemde koronavirüs etkisi sebebiyle müstakil konutlar için alınan ruhsat sayısında artış yaşandı. 

Müstakil konut satışlarına pandemi etkisi!

Koronavirüs salgını sonrasında ilgi odağı olan müstakil ev satışlarında artış yaşanmaya devam ediyor. Bu dönemde müstakil evler ve prefabrik ev satışları iki kat arttı. 

koronavirüs izmir müstakil ev Haberi

koronavirüs izmir müstakil ev

Teknoloji odaklı alternatif pazarlama kanalları yaratan Gayrimenkul PR, İzmir’deki müstakil konutların ekonomik analizini ve geleceğe ilişkin beklentilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Tüketicilerin gayrimenkul alımında tercihlerinin değişeceği gelecekte, İzmir’de müstakil gayrimenkul sektöründe yaşanacak muhtemel değişimler ve beklentiler herkes tarafından merak ediliyor. Endaksa verileri ışığında İzmir’in ilçe düzeyinde müstakil konutların fiyat/amortisman verilerini açıklayan Gayrimenkul PR, sektöre ışık tutacak bir analiz paylaştı. 

İşte O Analiz

İzmir’de ortalama 176 metrekare büyüklüğündeki müstakil bir konutta son bir yıl içerisinde yüzde 5.05 oranında değer artışı gözlenirken, müstakil konutların ortalama metrekare birim fiyatı 4 bin 929 liradan belirlendi. Bu özelliklere sahip satılık müstakil ev ve villaların amortisman süreleri ise ortalama 28 yıl olarak kaydedildi. 

Yıllık ortalamalara bakıldığında Mart 2020 sonu itibarıyla villa ve müstakil ev için İzmir’de en fazla değer kazanan...