20 / 04 / 2024

koronavirüs kat malikleri toplantısı

koronavirüs kat malikleri toplantısı

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemizdeki tüm binalarda bina temsilci/ yöneticilerinin değiştirilmesi, sonuçta da site yönetim kurulunun değiştirilmesi gündemde. Bina kat malikleri toplantısı nasıl ve ne şekilde yapılmalı? Yapılması için hangi kurumdan izin alınmalı?' sorusunu yanıtladı.

Kat malikleri toplantısında kararlar neye göre alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde olağanüstü kat malikleri toplantısında kararların neye göre verildiğini kaleme aldı. 

10 maddede site kat malikleri kurulları kararlarına itiraz!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "10 maddede site kat malikleri kurulları kararlarına itiraz" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kat malikleri toplantılarına Kovid-19 ertelemesi!

Posta yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde Beşiktaş ilçe hıfzıssıhha meclis kurul kararı ile kat malikleri toplantısının ertelenmesini kaleme aldı.

Kat malikleri toplantısı ertelenebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Apartmanımızın yönetim kurulu toplanarak, 2020 yılı kat malikleri toplantısını bir yıl ertelemiş durumda. Ayrıca yeni bir ödeme planı yapılmış. Bu hal geçerli bir durum mudur? Yönetim kurulunun böyle bir karar alma yetkisi var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Kat malikleri toplantısı mahkemede iptal edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Maliklerden biri, 2018 kat malikleri toplantısının iptali için dava açmıştı. Toplantının iptalini gerektirecek hususları açıklamıştı. 2019 kat malikleri kurulunu da delil sundu. Davada her yılın toplantısı incelenir ve karara bağlanır mı?' sorusunu yanıtladı.

Yönetici kat malikleri kurulu kararlarını uygulamazsa ne olur?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yönetici, kat malikleri kurulu kararı ile işçilere her yıl dört maaş ikramiyeden, işçi katkı payı kesintisi yapıp, işçiye elden net miktar ödemesine rağmen işveren katkısı dahil SGK katkı paylarını kuruma vermemiş, bunda yöneticiliğin sorumluluğu yok mu?' sorusunu yanıtladı

16 maddede kat malikleri kuruluna çağrı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "16 maddede kat malikleri kuruluna çağrı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Koronavirüs ile e-ihalede 4 kat artış!

Tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs sürecinde hızlanan e-ihalelerin sayısı, bu yılın nisan-ağustos döneminde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 326 arttı.

Kat malikleri kurulunda ortak alanlar için karar alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kat malikleri genel kurulunda, koronavirüsten dolayı havuz doldurmama kararı alınabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Kentsel dönüşüme koronavirüs düzenlemesi!

Avcılar'daki yapıların, mevcut kat sayılarının korunup yenilenmesini öngören düzenleme kabul edildi. Koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı fırsat bilinerek yıkım çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Koronavirüste kat malikleri toplantısı nasıl yapılmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemizdeki tüm binalarda bina temsilci/ yöneticilerinin değiştirilmesi, sonuçta da site yönetim kurulunun değiştirilmesi gündemde. Bina kat malikleri toplantısı nasıl ve ne şekilde yapılmalı? Yapılması için hangi kurumdan izin alınmalı?' sorusunu yanıtladı.

Koronavirüs Çin'deki emlak yatırımlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgınının emlak piyasasına etkisinin nasıl olacağı merak edilen bir durum. Örnek olacak ilk veriler Çin'den geldi. Çin'de önceki aylarda yüzde 10 artan gayrimenkul alımları Ocak ve Şubat'ta yüzde 16 düştü...

Koronavirüs müstakil bahçeli villalara ilgiyi artırdı!

Muğla'nın turistik ilçelerinde yer alan müstakil ve bahçeli villalara talep arttı. Marmaris Emlakçılar Derneği ve İstanbul Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Zülfikar Soyvural, büyükşehirlerde, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayanların bahçeli villaya ilgilerinin arttığını söyledi.

koronavirüs kat malikleri toplantısı Haberi

koronavirüs kat malikleri toplantısı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Sitemizdeki tüm binalarda bina temsilci/ yöneticilerinin değiştirilmesi, sonuçta da site yönetim kurulunun değiştirilmesi gündemde. Koronavirüs engeline takıldık mı? Yani bina kat malikleri toplantısı nasıl ve ne şekilde yapılmalı? Yapılması için hangi kurumdan izin alınmalı? Kat Mülkiyeti Kanunu ve ilgili mevzuat bu konuda ne der?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Sitemizdeki tüm binalarda bina temsilci/ yöneticilerinin değiştirilmesi, sonuçta da site yönetim kurulunun değiştirilmesi gündemde. Koronavirüs engeline takıldık mı? Yani bina kat malikleri toplantısı nasıl ve ne şekilde yapılmalı? Yapılması için hangi kurumdan izin alınmalı? Kat Mülkiyeti Kanunu ve ilgili mevzuat bu konuda ne der?

E.T.

★ ★ ★ ★ ★

Okuyucumun binası şöyle beş-altı bağımsız bölümlü olsa aranıza sosyal mesafe (bunun...