16 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüme koronavirüs düzenlemesi!

Kentsel dönüşüme koronavirüs düzenlemesi!

Avcılar'daki yapıların, mevcut kat sayılarının korunup yenilenmesini öngören düzenleme kabul edildi. Koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı fırsat bilinerek yıkım çalışmaları gerçekleştiriliyor.



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele kapsamında ilan edilen sokağa çıkma kısıtlaması riskli banaların yıkılması için fırsat oldu. Avcılar'daki yapıların, mevcut kat sayılarının korunup yenilenmesini öngören düzenleme geçtiğimiz ay kabul edilmişti. Bu kapsamda Avcılar’daki en merkezi konumda bulunan 50 yıllık binanın yıkımına başlandı.

 Kentsel dönüşüme koronavirüs düzenlemesi!

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; geçtiğimiz 26 Eylül tarihinde Silivri’de yaşanan 5.8 büyüklüğüne sahip deprem sonrasında Avcılar’da çürük olduğu belirlenen araç trafiğine kapalı Marmara Caddesi’nde bulunan 50 yıllık bina yıkıldı. Yapılan performans testlerinde de riskli, çürük olduğu tespit edilen ve kentsel dönüşüme alınan 5 katlı binanın yıkım sürecine hız verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 2008'den önce yapılan 4 kattan yüksek binaların mevcut haklarının korunmasını amaçlayan kararı ile yeniden yapılacak içinde yine iş yerlerinin bulunacağı binanın yıkımına bu sabah başlandı. 

Çalışmaları gerçekleştiren Avcılar Belediyesi Zabıta Müdürü Ercan Emre, “Burası ilçe merkezinden geçen en fazla trafiğin görüldüğü Reşitpaşa ile yaya trafiğine açık prestij caddelerimizden Marmara’nın kesiştiği bir noktada. Her zaman araç ve yaya trafiği yoğun olduğu bir yerde. Sokağa çıkma yasağını fırsat olarak değerlendirerek, binanın yıkım işlemleri başlatıldı. 3 gün içerisinde yıkımın tamamlanması planlanıyor” diye konuştu.

Kentsel dönüşüme koronavirüs ayarı!

İstanbul'un gündeminde 'kentsel dönüşüm' var!

Gecekondu Kanunu sil baştan değişti!


Geri Dön