20 / 04 / 2024

Avcılar riskli bina yıkımı

Avcılar riskli bina yıkımı

Avcılar'daki yapıların, mevcut kat sayılarının korunup yenilenmesini öngören düzenleme kabul edildi. Koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı fırsat bilinerek yıkım çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Avcılar'da 5 katlı bina tahliye edildi!

Avcılar Ambarlı Mahallesi'nde bulunan 5 katlı bir bina çökme riski nedeniyle boşaltıldı. Belediye ekipleri de binayı mühürledi.

Avcılar'da kentsel dönüşüm tüm mahallelere yayıldı: 2029'da riskli hiçbir yapı kalmayacak!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve mahalle mahalle son durumları aktardı. Hançerli, 2029'da riskli hiçbir yapının kalmayacağını da söyledi. 

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Avcılar'daki 5 katlı binada çatlakların oluşması üzerine inceleme başlatıldı ve sonrasında bina mühürlendi.

Avcılar'daki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu ilavesi askıda!

Avcılar ilçesi, Avcılar Tem ve D-100 arası bir kısım tescil dışı alan ve riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 13.01.2023 tasdik tarihli plan notu ilavesi askıya çıkarıldı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

İstanbul’da emlak fiyatları baştan aşağı değişti! Avcılar Fatih ve Bakırköy’de fiyatlar düşerken, kuzeyde fırladı!

Deprem felaketinin ardından beklenen Marmara depremi İstanbul'daki emlak fiyatlarını etkiledi. Avcılar, Fatih, Bakırköy gibi riskli ilçelerde fiyatlar düşerken; daha sağlam olduğu söylenen kuzey bölgelerde ise talep patlaması yaşanıyor.

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

Avcılar'da göçük meydana gelen bina için 3 gözaltı!

Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıktırılan binanın temeli kazılırken meydana gelen göçükte 3 çocuk babası Cemal Eken'in (42) ölümü, İsa Eyice isimli işçinin yaralanmasına neden olan olay ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Avcılar’da balkonu çöken 4 katlı bina mühürlendi!

Avcılar'daki 4 katlı bir binanın 2. Katında tadilat yapıldığı sırada evin balkonu çöktü. Yaşanan olaydan sonra bina tedbir amaçlı mühürlendi. Yaralanan ev sahibine ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı

Avcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar ilçesindeki kentsel dönüşümle ve deprem riskiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 1603 binanın kentsel dönüşüme girdiğini belirten Hançerli, "Yaklaşık 6 bin binanın yenilenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bina bina verilerimiz var" dedi.

Avcılar'da iki bina için yıkım kararı!

Avcılar’da ayakkabı imalathanesindeki patlamada hasar alan iki bina için yıkım kararı alındı.

Avcılar'da Marmara Depremi'nin 22. yılında 1500'üncü bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi nedeniyle hasar alan İstanbul Avcılar'da hasar gören 1500'üncü binanın yıkımı gerçekleşti.

Avcılar Ambarlı'da kolonu çatlayan 5 katlı bina boşatıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Avcılar'da kolonlarında çatlak meydana gelen 5 katlı bina boşaltıldı...

Avcılar'daki riskli bina tehlike saçıyor!

Avcılar'da bulunan Dış Budak isimli bina çökme tehlikesi nedeniyle tehlike saçıyor. Mahallede bulunan vatandaşlar apartmanın yıkılma tehlikesi nedeniyle endişeli günler yaşıyor. 

Avcılar riskli bina yıkımı Haberi

Avcılar riskli bina yıkımı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele kapsamında ilan edilen sokağa çıkma kısıtlaması riskli banaların yıkılması için fırsat oldu. Avcılar'daki yapıların, mevcut kat sayılarının korunup yenilenmesini öngören düzenleme geçtiğimiz ay kabul edilmişti. Bu kapsamda Avcılar’daki en merkezi konumda bulunan 50 yıllık binanın yıkımına başlandı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; geçtiğimiz 26 Eylül tarihinde Silivri’de yaşanan 5.8 büyüklüğüne sahip deprem sonrasında Avcılar’da çürük olduğu belirlenen araç trafiğine kapalı Marmara Caddesi’nde bulunan 50 yıllık bina yıkıldı. Yapılan performans testlerinde de riskli, çürük olduğu tespit edilen ve kentsel dönüşüme alınan 5 katlı binanın yıkım sürecine hız verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 2008'den önce yapılan 4 kattan yüksek binaların mevcut haklarının korunmasını amaçlayan kararı ile yeniden yapılacak içinde yine iş yerlerinin bulunacağı binanın...