19 / 04 / 2024

koronavirüs kira indirimi

koronavirüs kira indirimi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, maddi sıkıntılar çektiklerini belirten okuyucu, iş yeri sahibi ile kira indiriminde uzlaşamadıklarını söyledi. Okuyucu, kira tespiti davası açarsa kazanıp kazanamayacağını sordu.

AVM'lerde mülk sahibinin ve kiracının hakları!

Kovid-19 salgını, 2018’deki kur şokundan sonra AVM'lere ikinci darbeyi yaşattı. Kiralarda ödeme sorunları başladı. Bazı AVM'lerde kira erteleme veya ödememe gibi kolaylıklar sağlanırken, bazı AVM'lerde aynı esneklik gösterilmedi. Peki mülk sahibinin ve kiracının hakları nelerdir? İşte detaylar...

Mahkemeden emsal karar! Restoran kirasına Kovid-19 sebebiyle yüzde 50 indirim!

Pandemi sürecinde mahkemeye başvuran bir restoran işletmecisi kirasında yüzde 50 indirim yapılmasına hak kazandı. Mahkeme Kovid-19'u olağanüstü durum olarak gördü ve iş yeri sahibine hak verdi. Karar Yargıtay aşamasından sonra emsal niteliği taşıyabilir. 

Koronavirüs sebebiyle kiralarda indirim talep edilebilir mi?

Koronavirüs sebebiyle işten çıkarılan, maaşlarını alamayan ve ücretsiz izne çıkarılan birçok çalışan bulunuyor. Ev kiraları da bu durumda ödenemiyor. Peki ev kira artışlarına ve kira ödemelerine itiraz edilebilir mi? Koronavirüs sebebiyle kiralarda indirim talep edilebilir mi? İşte detaylar...

Koronavirüs sebebiyle kira indirimi talep edilebilir!

Alanyalı oda başkanları, mülk sahiplerine çağrıda bulundu ve şu zor günlerde kira ödemeleri noktasında esnafa destek olmalarını rica etti. Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut Yeniocak ise, kiracılara hukuki süreçleri açıkladı...

Koronavirüs kira fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı şehirlerde kira ücretleri artarken bazı şehirlerde de kira ücretleri azaldı. Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde emlak piyasası olumsuz etkilendi. 

Lüleburgaz Belediyesi'nden yüzde 80'e varan kira indirimi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Lüleburgaz Belediyesi, belediyeye ait işyerlerinde faaliyet gösteren ve kısıtlamalardan yoğun şekilde etkilenen esnafa 80'e varan kira indirimi yaptı.

Gebze Center AVM'de kiracılara yüzde 50 kira indirimi yapılacak!

Doğuş GYO'nun portföyünde bulunan Gebze Center AVM'de Aralık ayı ile sınırlı olmak üzere sözleşmelerde geçerli olan kira bedelleri üzerinden yüzde 50 oranında kira indirimi uygulanmasına karar verildi. 

Kira fiyatlarına koronavirüs etkisi!

Koronavirüs ve deprem nedeniyle büyük şehirlerden kaçan vatandaşların ilk tercihi Bodrum oluyor. Bu durumu fırsat bilen ev sahipleri de kira fiyatlarına zam yapmaya başladı.

Havsa'da belediye koronavirüs nedeniyle faaliyetini durduran esnafa kira yardımı yapacak!

Edirne Havsa'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında faaliyetlerini geçici olarak durduran esnafa 750 TL'ye kadar kira yardımı yapılacak.

Perakendeciler vergi, stopaj kolaylığı ve kira indirimi istiyor!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada "AVM’lerde gerekirse bazı kategoriler için sözleşmelerdeki oran yükseltilerek ciro kirasına geçilmesini, cadde mağazalarında ise önümüzdeki nisan ayı sonuna kadar en az yüzde 50 kira indirimi istiyoruz" dedi.

Yıldız Teknopark'ta kira indirimi desteği devam edecek!

Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci, "Sağladığımız Ar-Ge Teşvik Fonu kapsamında kira indirimi desteğine devam edeceğiz." dedi.

Koronavirüs sürecinde kira rehberi!

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik güçlük çeken kiracılar konut kiralarına ilişkin erteleme ve zam yapılmaması gibi taleplerde bulundu. Peki pandemide konut kiralarına zam askıya alınabilir mi? Kiralar ödenmezse ne olur?

Koronavirüs iş yeri kira sözleşmelerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgınıyla birlikte mali sıkıntıya düşen birçok iş yeri kira borçlarına çözüm arıyor. Peki izlenebilecek çözüm yolları nelerdir? İşte detaylar...

İşletmelere koronavirüs nedeniyle finansal raporlama kolaylığı getirildi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs ile (Kovid-19) mücadele kapsamında işletmelere tanınan kira ödemelerindeki bazı imtiyazların, finansal raporlama standartlarına uygun olarak tablolara yansıtılabilmesi için kolaylık sağlandı.

Koronavirüs sebebiyle kiralarda indirim talep edilebilir mi?

Koronavirüs sebebiyle işten çıkarılan, maaşlarını alamayan ve ücretsiz izne çıkarılan birçok çalışan bulunuyor. Ev kiraları da bu durumda ödenemiyor. Peki ev kira artışlarına ve kira ödemelerine itiraz edilebilir mi? Koronavirüs sebebiyle kiralarda indirim talep edilebilir mi? İşte detaylar...

AOÇ kira alacaklarını koronavirüs salgını nedeniyle 3 ay erteledi!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Müdürlüğü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle taşınmazlarına ilişkin kira alacaklarına 3 ay erteleme imkanı tanıdı.

Koronavirüs sebebiyle kira ödememek mümkün mü?

Koronavirüs salgını sebebiyle faaliyetleri durdurulan iş yerlerinin kira ödememe imkanı olup olmadığı tartışılmaya devam ediyor. TBM Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat Yunus Gün, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

koronavirüs kira indirimi Haberi

koronavirüs kira indirimi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, maddi sıkıntılar çektiklerini belirten okuyucu, ilk sırada kira ödemelerinin yer aldığını dile getirdi. İş yeri sahibi ile kira indiriminde uzlaşamadıklarını aktaran okuyucu kira tespiti davası açarsa kazanıp kazanamayacağını sordu. İşte Tamer Heper'in yanıtı...

Bu soru tüm esnafın sıkıntısı. Uzun bir zaman iş yerleri kapalı kaldı ancak kira bedelleri işledi. Ardından iş yerleri açıldı ancak bu kez de bir takım kısıtlamalar sebebiyle müşteri kapasitesi neredeyse sıfıra düştü ama kiralar yine işledi. Bu durumun bekleneni, kiralayan ile kiracıların bir mantık kapsamında anlaşması olmalıydı. Bir kesim bunu başarı bir şekilde yürüttü ancak çoğunluk yapamadı. 

Böyle bir durumda okuyucu haklı bir soru yöneltiyor. Gerçekten esnaf oldukça mağdur duruma düştü. Peki bu konuda kira tespiti davası...