29 / 03 / 2024

koronavirüs salgını kira ödemeleri

koronavirüs salgını kira ödemeleri

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada salgın sebebiyle çok sayıda iş yerinin faaliyetlerine ara verdiğini, kira ve fatura ödemelerinin mağduriyete neden olduğunu kaydetti.

Gelirsiz kalanlara kira ödemeleri için destek sağlanmalı! 

TÜRMOB “Kovid-19 Salgınının Türkiye Ekonomisine Etkisi Raporu”nu yayımladı. Raporda, gelirsiz kalanlara kira ödemeleri için ilave destek sağlanması gerektiği belirtildi...

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.

Salgın döneminde kırsal yaşamı tercih edenler şehre dönüş trendinde!

Koronavirüs salgını sırasında büyük kentlerden küçük yerleşim birimlerine göç eden beyaz yaka çalışanlar geri dönüyor. Fakat şehir hayatına geri dönmek isteyen ABD’li beyaz yakalılar, birçok ülkedekine benzer bir şekilde yeni bir şokla karşılaşıyor: Konut fiyatları...

ABD'de koronavirüs dolandırıcılığı! Dolandırıcılar paralarla Türkiye’den ev aldı!

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişinin koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların paralarla Türkiye’den ev aldığı ifade edildi...

Salgın sonrası ofislerde dönüşüm hızlandı!

Koronavirüs salgını ile birlikte çalışma koşullarındaki trendler değişti. Kovid-19 salgınıyla iş hayatındaki yeniliklerden biri de şartlara göre hem ofisten hem de evden çalışılan “hibrit çalışma modeli” oldu.

Villa inşaatlarına koronavirüs dopingi!

Koronavirüs salgını ile birlikte yazlık bölgelere göç artarken bu dönemde villaların tercih edilmesiyle villa projelerine olan yatırımlar arttı.

ABD'de koronavirüs salgınında kirasını ödeyemeyenler için çıkarılan moratoryum uzatıldı!

ABD'de, tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgınında kira bedellerini ödeyemeyen kiracıların konutlarından çıkarılmamasını güvence altına alan tahliye moratoryumu uzatıldı.

Salgın sonrası geniş ofisler trend oldu! 

Koronavirüs salgını ile birlikte çalışma koşulları bir hayli değişti. Sosyal mesafenin önem kazandığı bu günlerde iş arkadaşlarıyla yakın çalışmak istemeyen ofis çalışanları daha geniş ofislerde çalışmayı tercih ediyor. 

Koronavirüs salgını doğa ile iç içe olan konutlara talebi yüzde 235 artırdı!

Denge Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Latif Aksoy yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının, doğayla iç içe yapılara olan talebi yüzde 235 oranında artırdığını söyledi.

Koronavirüs salgını sonrası yatay mimariye ilgi arttı!

Salgın sonrası izole yaşam isteyen vatandaşlar tek katlı konutlar tercih etmeye başlayınca konut tercihleri yeniden şekillendi. Bu dönemde yatay mimariye yönelim arttı. 

Kira yardımı başvuruları için son 5 gün!

Koronavirüs salgını döneminde faaliyetleri duran esnafa verilen kira yardımları için başvurular devam ediyor. Başvuru süreci 31 Mayıs'ta devam ediyor.

Koronavirüs salgını, prefabrik çelik binalara talebi artırdı!

Tüm dünyadaki dengeleri alt üst eden koronavirüs salgını prefabrik çelik binalara talebi artırdı...

Koronavirüs kiralık ev ilanlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını döneminde evini kiralamak isteyen mal sahipleri ilanlarda birbirinden ilginç taleplerde bulundu. Öyle ki bazı ilanlarda ev sahibi medeni durumunu gösteren döküm talep ediyor. 

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun!

Yeni Koronavirüs (Covıd-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

koronavirüs salgını kira ödemeleri Haberi

koronavirüs salgını kira ödemeleri

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüs salgını sebebiyle 2 aydır telekonferans üzerinden yaptıkları yönetim ve denetim kurulu toplantılarını yüz yüze gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yapılan toplantıda esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorun ve çözüm önerilerinin ele alındığını, bunların yetkili mercilere en kısa sürede iletileceğini belirten Bendevi Palandöken, salgın nedeniyle çok sayıda iş yerinin faaliyetlerine ara verdiğini, kira ve fatura ödemelerinin mağduriyete sebep olduğunu söyledi.

İş yerleri kapalı olan esnafın geçmiş dönem borçlarını ödeyebilmesi için yeniden yapılandırmaya gidilmesi gerektiğini dile getiren Bendevi Palandöken, "Normalleşmeye adım attığımız bugünlerde, sıkıntıların hızla aşılarak tüm meslek kollarındaki esnaf ve sanatkarlarımızın yeniden bereketli günlerine kavuşacağını umut ediyoruz. Normalleşme sürecinin tedbirli ve istikrarlı bir şekilde sürdürülerek virüsün olumsuz...