24 / 04 / 2024

korunan alanlarin tespit tescil ve onayina ilişkin usul ve esaslara dair yönetmelik değişikliği

korunan alanlarin tespit tescil ve onayina ilişkin usul ve esaslara dair yönetmelik değişikliği

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlıklarının ve Sitlerin Tespit ve Tescili Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31769 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Korunan alanlarda 6 bin 755 kaçak yapı tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, korunan alanlarda 40 ilde kasım ayı itibarıyla 6 bin 755 kaçak yapı tespit ettiklerini söyledi.

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31070 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Korunan alanlar yönetmeliğinde değişiklik!

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Kira bedeli tespit davası süresi!

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Kira bedelinin belirlenmesi için dava açılabiliyor. Peki, kira bedeli tespit davası süresi nedir?

İstanbul'da 17 ilçede 40 riskli alan tespit edildi!

2012 sonlarında başlayarak hızla ilerleyen kentsel dönüşüm sürecinde şu ana kadar sadece İstanbul'da 17 ilçede 40 riskli alan tespit edildi.

İztuzu'nun mevzuata aykırı ihale edildiği tespit edildi!

Sayıştay, doğal sit ve özel çevre koruma bölgelerindeki yerlerin mevzuata aykırı şekilde ihale edildiğini tespit etti. İztuzu direnişiyle gündeme gelen MUÇEV’e yapılan ihaleler yönetmeliğe aykırı bulundu.

İnşaat seviye tespit tablosu!

Bir arsa üzerinde yapılan bina inşaatları ilerleme derecelerine göre seviyelendiriliyor. Bu seviyelere göre yapının durumuna göre, bazı izin veya krediler alınabiliyor. İşte inşaat seviye tespit tablosu..

Muğla Akyaka'da kentsel tasarım tespit çalışmaları tamamlandı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanında bulunan Ula İlçesi Akyaka Mahallesi, Atatürk Caddesinin kentsel tasarım, yol yapım, kaldırım ve çevre düzenlemesi ile ilgili tespit çalışmalarını tamamladı.

Kira tespit davası ne kadar sürer?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. Peki, kira tespit davası nasıl açılı? Kira tespit davası ne kadar sürer?

Yalova'daki riskli yapılar tespit ediliyor!

Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Gaziosmanpaşa Mahallesi ve Merkez Rüstempaşa Mahallesi'nde 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında riskli yapı tespit çalışmalarına devam ediyor.

Gölcük'te dönüşüm için tespit çalışmaları başlıyor!

Gölcük'ün 3 ayrı bölgesinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm için tespit çalışmaları başlıyor. Gölcük Belediyesi'nin üç bölgede başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında danışmanlık hizmeti alımı için yapılan ihaleyi Ankara firma kazandı.

Yapı riskli olarak tespit edilirse ne olur?

Kentsel dönüşüm kapsamında bir yapı riskli olarak tespit edilirse ne olur? Riskli yapı tespitine karşı itiraz edilir mi? Riskli yapı tespitinin onaylanmasının ardından tahliye ve yıkım süreci nasıl başlar?

korunan alanlarin tespit tescil ve onayina ilişkin usul ve esaslara dair yönetmelik değişikliği Haberi

korunan alanlarin tespit tescil ve onayina ilişkin usul ve esaslara dair yönetmelik değişikliği

YÖNETMELİK


Kültür ve Turizm Bakanlığından:


KORUNMASI GEREKLİ TAŞINMAZ KÜLTÜR VARLIKLARININ VE


SİTLERİN TESPİT VE TESCİLİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE


DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 13/3/2012 tarihli ve 28232 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlıklarının ve Sitlerin Tespit ve Tescili Hakkında Yönetmeliğin 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 21/7/1983 tarihli ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 3 üncü maddesinde tanımlanan ve 6 ncı maddesinde açıklanan korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının, korunma alanlarının ve doğal sitler hariç olmak üzere sitlerin tespit ve tescili ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.”


MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 7 nci,...