16 / 04 / 2024

kovid-19 konut tasarımları

kovid-19 konut tasarımları

Koronavirüs salgını sebebiyle 'Evde kal' çağrıları doğrultusunda ve vatandaşların izole yaşam sürmeleri, evlerde yapılan değişiklikleri artırdı. Mimar ve tasarımcılar, karantina evlerine ilişkin konuştu...

Ev kiralarına ve yurt fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Kovid-19 salgını öncesinde 900 Türk Lirası olan konutların fiyatı 3 bin Türk Lirası'na kadar yükseldi. Öğrencilerin tamamı salgın sürecinde evleri ve yurtları boşaltırken şimdi döndüklerinde ne ucuza konut ne de boş yurt bulamıyor.

Konut sektörü Kovid-19'la hareketlendi!

Kovid-19 pandemisinde ekonomistlerin daha önce karşılaşmadığı ve görmediği bir süreç yaşandığına dikkat çeken ekonomist Merve Hande Akmehmet, "Ekonomi üzerindeki en temel etkilerinden bir tanesi inşaat sektörüne ve daha sonra konut sektörüne olan talep ile gelişti" dedi.

Konut sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Kovid-19 salgını tüm dünyayı ve bütün sektörleri etkisi altına aldı. Pandemiyle birlikte birçok sektör küçüldü. Peki inşaat ve konut sektöründe neler oldu?

Kovid-19'la yazlık bölgelerde ruhsat rekoru kırıldı!

Kovid-19 salgınında yazlık kesimlerde ruhsat rekoru kırıldı. Yeni yatırımlarını Kovid-19 sonrası için harekete geçirecek olan inşaatçılar, ruhsat başvurularını artırdı. Ruhsat artışlarında öne çıkan bölgeler ise yazlık kesimler oldu.

Kovid-19 kent tasarımlarını nasıl etkileyecek?

Küresel olarak tüm ülkeleri etkisi altına alan Kovid-19 salgını bireysel ve sosyal yaşam kalıplarını hemen her alanda değişmesine neden oldu. Peki salgın kent tasarımlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

Ev fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Kovid-19 salgınında konut fiyatları yüzde 30'dan fazla artarken, bazı bölgelerde satılık konut kalmamış durumda.

Kovid-19'da konut sektörü pik yaptı!

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Kovid-19 pandemisi sürecinde oyuncağa yönelik ciddi talep artışı olduğunu belirten Baran, züccaciye, konut, otomobil ve mobilya sektörlerinin de pik yaptığını vurguladı. 

Rusya'da inşaat sektörü Kovid-19'dan nasıl etkilendi?

Rusya'da Kovid-19 salgını sebebiyle sınırların büyük ölçüde kapalı olması, özellikle konut projelerinde inşaatları durma noktasına getirdi. Sektör temsilcileri sorun çözülmediği halde, teslim sürelerinin uzayacağını ve ev fiyatlarının artacağını vurguluyor.

Kovid-19 ve deprem konut tercihlerini değiştirdi!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi ve İnşaat Mühendisi Şeref Alpago, deprem ve pandeminin konut tasarımında değişimler yarattığını belirtti. 

İstanbul'un 2 ilçesinde ev fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Kovid-19 salgını ile izole bölgelere olan yoğun ilgi İstanbul'un 2 ilçesinde konut fiyatlarını ikiye katladı. Beykoz ve Sarıyer ilçelerindeki ortalama satılık konut metrekare fiyatları yüzde 100'ün üzerine çıktı.

Konut tasarımı ve mimarisinde Kovid-19 değişimi!

Kovid-19 salgını ile beraber vatandaşların konut talepleri de değişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Evden çalışma kültürü yerleşiyor, insanımız bahçeli, geniş balkonlu, teraslı ev istiyor” diye konuştu.

Kovid-19'a rağmen ulaştırma yatırımları hız kesmedi!

Türkiye, küresel boyutta iz bırakan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşın, bu yıl ulaştırma, haberleşme ve altyapıda attığı adımlarla stratejik önemdeki projeleri tamamlayıp, hizmete sundu.

Kovid-19 ofisleri de dönüştürüyor!

Kovid-19 ofislerin anlamlarını değiştirdi. İhtiyaçların sorgulanması ile ofis olarak planlanan yatırımlar bekletilmeye başlandı. Müteahhitler yeni projelerde ofis bloklarına yer vermezken inşaattaki ofis bloklarını ise sağlıklı çalışma alanlarına yönelik nitelikli ve modern binalara dönüştürüyor.

kovid-19 konut tasarımları Haberi

kovid-19 konut tasarımları

Çoğumuzun evden hiç çıkmadan günlerce film izleyip, yemek yapıp, sakin sakin geçireceği günlere dair hayali vardı. Ve bu umulmadık şekilde gerçek oldu. Ama şartlar değişti. Peki bu süreci nasıl bir evde geçirmeyi tercih ederdiniz? 

Para Dergisi'nden Gülderen Tumba'nın haberine göre; profesyoneller anlattı, çizdikleri tasarımlarda ilham oldu. İşte mimar ve tasarımcıların hayallerindeki karantina evleri...

Belgin Açıkalın/ İç Mimar/ Studio PlanB

Karantina günleri bize çok şey öğretti, en önemlilerinden biri de doğaya olan ihtiyacımız. Ben de buradan yola çıkarak, doğaya zarar vermeyen, kendi içinde bir bitki örtüsü de barındıran, denizin kenarında konumlanmış, terasında bir bahçesi ve yürüyüş alanı olan bir ev hayal ettim.

Murat Dede/ İç Mimar/ Urbanjobs 

İtalyanca 40 demek olan quaranta'dan türeyen karantina kelimesi, başka bir salgin zamanında yabancıların İtalya'ya girişlerde 40 gün bekletilmesi...