19 / 04 / 2024

Kozan Kalesi adana

Kozan Kalesi adana

Adananın Kozan Kalesinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan röleve, restitüsyon ve restorasyon projeleri için konusunda uzman akademisyenlerin katılımıyla bir çalışma yapıldı. Adana Kozan Kalesi turizme kazandırılıyor...

Son Dakika! Adana'da korkutan deprem! 

Son dakika deprem haberleri. Adana'nın Kozan ilçesinde deprem oldu. İşte Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklama...

SON DAKİKA! Adana ve Mersin’de peş peşe deprem oldu!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre Adana ve Mersin’de üst üste deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, saat 17.18’de Adana’nın Kozan ilçesinde 1.8 şiddetinde ve 17.43’te ise Mersin’in Silifke ilçesinde 1.3 şiddetinde deprem oldu. İşte detaylar...

Adana Kozan'da 21 konut için temel atıldı!

Adana Kozan'da 2020 yılında meydana gelen orman yangınında zarar gören 21 konut ve 2 ahırın yeniden yapılması için harekete geçildi.

Adana'da 5 bin 500 dönümlük hazine arazisine yeni sanayi sitesi!

Adana'da Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Kozan çıkışına yakın bir mesafede yeni bir sanayi sitesi kurulacak. Yeni sanayi sitesi için tam 5 bin 500 dönümlük hazine arazisi ayrılacak.

Adana'ya sanayi sitesi inşa edilecek! 

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Kozan çıkışının sadece 5-6 kilometre uzağında, Göztepe mevki yakınlarında, Sarıçam Belediyesi sınırları içerisinde sanayi sitesi inşa edilecek. 

Kozan'da tehlikeli metruk binalar yıkılıyor!

Adana'nın Kozan ilçesinde tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk binaların yıkımına başlandı.

Adana Kozan'a yeni sosyal yaşam merkezi projesi!

Adana Kozan Belediyesi tarafından 2 milyon bütçeye sahip olan sosyal yaşam merkezi projesi hayata geçecek. Proje, 2019 yılının ilk aylarında hizmete açılacak.

Kozan Kavşağı Projesi için çalışmalar başladı!

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Kozan Kavşağı Projesi için çalışmalar başladı

Kozan Kavşağı Projesi hayata geçiyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 8 caddeyi birbirine bağlayacak, 78 metre çapındaki Kozan Kavşağı Projesi uygulama aşamasına geldi.

Adana Kozan'da Hayat Boyu Eğitim Merkezi'nde sona gelindi!

Adana'nın Kozan ilçe Belediyesi'nin Avrupa Birliği fonlarından aldığı destekle kurduğu Hayat Boyu Eğitim Merkezi'nin çalışmalarında sona gelindi.

Kozan Otogarı baştan aşağı yenilendi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, 130 bin nüfuslu ilçenin 25 yıllık ulaşım merkezinde kapsamlı tadilat gerçekleştirdi, bu kapsamda Kozan Otogarı baştan aşağı yenilendi.

Adana Kozan'a doğalgaz ne zaman gelecek?

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana'nın Kozan ilçesine doğal gaz hizmeti götürülmesine yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı.

Adana Seyhan, Çukurova ve Kozan'a sağlık merkezi müjdesi!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, yeni yapılacak olan Seyhan İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Çukurova İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Kozan İlçe Sağlık Müdürlüğü hizmet binaları inşaatları uygulama projelerinin ihalelerinin önümüzdeki günlerde yapılacağını açıkladı.

Kozan Kalesi adana Haberi

Kozan Kalesi adana

Adananın Kozan Kalesinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan röleve, restitüsyon ve restorasyon projeleri için konusunda uzman akademisyenlerin katılımıyla bir çalışma yapıldı. 


Kozan Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen programda restorasyon firması yetkililerinden bilgi alan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve İstanbul Teknik Üniversitesinden akademisyenlerden oluşan heyet daha sonra tarihi kaleye çıkarak proje çalışmalarını yerinde incelediler. 


İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsüm Tanyeli; Kozan Kalesi ile ilgili çalışmalara geçen yılın bahar aylarında başladıklarını, koruma kuruluna da rölevelerini götürdüklerini aktardı. 

Neler yapılabileceği konusunda bir takım değerlendirmelerde bulunduklarını aktaran Prof. Dr. Tanyeli, "Korunmasına yönelik kararların geliştirilmesi ve nasıl kullanılacağını aramızda değerlendirdik. Kozanda kültür varlıkları adına yapılan dikkatimizi çekici ve arzu ettiğimiz çok önemli değişimler var. Kent kalitesi ve kent kültürü açısından...