28 / 03 / 2024

kredi kayıt bürosu kkb

kredi kayıt bürosu kkb

KKB nedir? KKB'nin açılımı nedir? 1995 senesinde, 5411 sayılı bankacılık kanununa uygun dokuz ortaklı kurulmuş özel bir şirket olan KKB'nin sunduğu hizmetler nelerdir? İşte yanıtı...

Kredi kullanırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Doğru kredi kullanmanın püf noktaları nelerdir?

Kredi Kayıt Bürosu, bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Kredi Okuryazarlık Haftası’ ile hem bireylere hem kurumlara doğru bütçe yönetimi doğru kredi kullanıma ilişkin farkındalık yaratmayı hedefliyor. Projeye çok yoğun ilgi olduğu belirtiliyor.

Cepte IMEI kayıt ücretine büyük zam geliyor! IMEI kayıt ücreti yeni yılda kaç TL olacak?

IMEI kayıt ücretine yeni yılla birlikte büyük zam geliyor. Mobil telefonlarda IMEI ücretleri şimdi ne kadar? 2023’te IMEI ücretleri kaç TL zamlanacak?

HONOR 70 Hepsiburada’da! Ön kayıt kampanyasını kaçırmayın! 13 Ekim 2022 fiyat listesi

Akıllı telefon pazarında ilk kez kullanılan Solo Cut modu gibi özellikleri sebebiyle dikkat çeken HONOR 70, ön kayıt kampanyasında büyük ilgi gördü. 14 Ekim 2022’de satışa çıkacak cihaz için fiyat avantajları hala devam ediyor. İşte detaylar…

Tarım Kredi Kooperatifi'nden büyük indirim! Kaçırılmayacak kampanya başladı! 4 Haziran 2022 fiyat listesi!

Tarım Kredi Kooperatifi'nden büyük indirim geldi! Türkiye Tarım Kredi Kooperatif market, haftanın fırsat ürünlerinin aktüel kataloğunu yayımladı! Peki Tarım Kredi aktüel ürünler kataloğunda hangi ürünler indirime girdi? İşte 4 Haziran 2022 fiyat listesi... 

Yapı Kayıt Belgesi alan binalara tadilat izni!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, bir bağımsız bölümünde sonradan yapılan aykırılıklar nedeniyle "Yapı Kayıt Belgesi" alınmışsa diğer bölümlerde de tadilat yapılabilecek.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde 'Kekova' olarak da bilinen bölgede bulunan Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın alınan kaçak yapının yerinde yapılan denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce iptal edildi.

Kredi borcu bulunan büyük ölçekli şirketlere yapılandırma!

Türkiye Bankalar Birliği tarafından  yapılan açıklamada, "Kredi borcu bulunan büyük ölçekli şirketler için Finansal Yeniden Yapılandırma uygulamasına başlanacaktır." ifadelerine yer verildi.

Bireylerin kredi notu ortalaması bin 413'e yükseldi!

Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Akdeniz "Son 2 yıllık trende baktığımızda, Ağustos 2017 itibarıyla bireylerin kredi notu ortalaması bin 407 idi, bugün itibarıyla bin 413, hafif bir yükselme var." dedi.

Kredi Banka Fonu bölge temsilcilikleri kuracak!

Türkiye'de bugüne kadar 708 bin işletmeye 362 milyar liralık kredi kullandıran Kredi Garanti Fonu, "bölge temsilcilikleri" kurmak için harekete geçti.

Boğaziçi öngörünümdeki yapılar kayıt altına alınıyor!

Boğaziçi öngörünüm bölgesinde bulunan ve bu sebeple imar barışı kapsamına alınmayan bazı bölgelerin yapı kayıt belgesi almalarına izin verildi. Boğaziçi öngörünümdeki yapılar kayıt altına alınıyor...

Resort Zigana Hotel'in Yapı Kayıt Belgesi alındı!

Resort Zigana Hotel bünyesine dahil olan 65 adet villa tipi apart ünitelerinin gerektiğinde ayrı ayrı satışına imkan sağlamak amacıyla bağımsız tapulu villalara dönüştürülmesi ve ayrı ayrı tapularının alınması için imar barışı kapsamında gerekli müraacatlar yapılarak Yapı Kayıt Belgesi alındı...

Karşıyaka Stadı için Yapı Kayıt Belgesi alındı!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Karşıyaka Stadı ile ilgili müjdeli haberi verdi. Stat için İmar Barışı kapsamında  "Yapı Kayıt Belgesi" alındığını inşaatın bugüne kadar tamamlanan kısımlarının tescil edildiğini söyledi. 

Üsküdar'da yapı kayıt belgesi verilen cami yıkıldı!

Üsküdar'da yıkılan Esentepe Camisi’nin bulunduğu alana, ‘imar barışı’ kapsamında ‘yapı kayıt belgesi’ verildiği belirlendi...

kredi kayıt bürosu kkb Haberi

kredi kayıt bürosu kkb

KKB nedir?

KKB kısatmasının açılımı Kredi Kayıt Bürosu'dur. KBB 1995 senesinde, 5411 sayılı bankacılık kanununa uygun dokuz ortaklı kurulmuş özel bir şirkettir.


KKB A.Ş. üyesi olan kurumlar arasında, bireysel kredi ürün müşterilerine ait detaylı bilginin, kredi kararı aşamasında risk faktörünün belirlenmesine ve dolayısıyla da riskin minimize edilebilmesine olanak sağlamak üzere çağdaş yöntemler kullanılarak paylaşımına olanak sağlayan bir ’bilgi paylaşım sistemidir’.


KKB tarihçe..

"1990'lı yılların başından itibaren giderek önem kazanan ve hızla gelişen bireysel kredi pazarlama faaliyetleri, "Kredi Risk Yönetimi", "Müşteri İlişkileri Yönetimi" ve "Veri Ambarı Yönetimi" gibi çağdaş kavramları da beraberinde getirmiştir. Özellikle, bireysel kredi portföy hacminin hızla büyümesi, kredi kararı aşamasında kredi riskinin doğru olarak ölçülebilmesine olanak sağlayan yöntemlerin önemini daha da artırmıştır. 


Yukarıda bahsi geçen kavramlar için gerekli en önemli hammaddenin 'bilgi'...