25 / 04 / 2024

Kurumlar vergisi ödeme

Kurumlar vergisi ödeme

TÜSİAV Vergi Platformu Başkanı Serkan Kumdakcı, Dünya Gazetesi'nde kaleme aldığı yazısında kurumlar vergisi artış oranını değerlendirdi. İşte o yazı....

Gayrimenkul satışlarındaki kazançlar kurumlar vergisinden muaf mı?

1 Nisan itibariyle başlayan kurumlar vergisi beyan süreci 30 Nisan akşamı bitecek. Peki gayrimenkul satışlarındaki kazançlar kurumlar vergisinden muaf mı? İşte detaylar...

O kazançlar kurumlar vergisinden muaf!

Yurt dışında yapılan inşaat işleri kurumlar vergisinden istisna tutuluyor. Ancak kazancın Türkiye’de genel sonuç hesaplarına intikal ettirilmesi gerekmekte, yıl sonuna kadar işlem yapılmalı...

Yurt dışı inşaat işlerinden sağlanan kazançlar kurumlar vergisinden muaf!

Yurt dışında yapılan inşaat, onarım, montaj işleri ile teknik hizmetlerden sağlanarak Türkiye’de genel sonuç hesaplarına aktarılan kazançlar kurumlar vergisinden istisna tutuluyor.

Kurumlar vergisi ne zaman ödenir?

Sermaye şirketleri, kooperatifler, iktisadî kamu kuruluşları, dernek veya vakıflara ait iktisadî işletmeler, iş ortaklıklarının ödemeleri gereken kurumlar vergisi ne zaman ödenir? Yanıtı ve detayları haberimizde...

Kurumlar vergisi beyannamesi verme ve ödeme süresi 30 Nisan'a uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 30 Nisan'a kadar verilmesi gereken kurumlar vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin 1 Haziran gün sonuna kadar uzatıldığını duyurdu.

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri ne zaman 2017?

2016'da taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler 2017'de kira gelir vergisi ödüyor. Peki, kira gelir vergisi ödeme tarihleri ne zaman 2017?

Emlak vergisi ödeme süresi 2017!

Emlak vergisini, tüm gayrimenkul sahiplerinin zamanında ödemesi gerekiyor. Aksi halde vergi cezası uygulanıyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi ödeme süresi 2017..

Çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2017!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu mükerrer 44 üncü maddesine göre ödenen çevre temizlik vergisi her sene konut ve işyerleri için ödeniyor. İşte çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2017..

Emlak vergisi ödeme işlemleri nasıl yapılır?

Kendi adınıza kayıtlı bir taşınmaz mülke sahipseniz her yıl düzenli olarak emlak vergisi vermeniz gerekiyor. Peki emlak vergisi ödeme işlemleri nasıl yapılır?

E-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri!

Belediyelerde vergi kuyruğuna girmek istemeyen mükellefler ödemelerini e-belediye sistemi ile yapabiliyor. İşte e-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri..

İnternetten emlak vergisi ödeme 2017!

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar ödeniyor. Ödemeler internet üzerinden de yapılabiliyor. İşte internetten emlak vergisi ödeme 2017 işlemleri..

2017 emlak vergisi ödeme tarihleri!

Vergilendirme dönemi yaklaşan emlak vergisini 2016 yılı ve öncesinde taşınmaz satın alan kimseler ödeyecek. İşte 2017 emlak vergisi ödeme tarihleri..

Emlak vergisi ödeme zamanı 2017!

Gayrimenkuller için ödenmesi gereken emlak vergisi ödeme zamanı 13 gün sonra 1 Mart itibariyle başlıyor. Emlak vergisi 1. taksit ödeme dönemi 31 Mayıs'ta sona erecek.

Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinde değişiklik!

Yatırım teşvik belgesi kapsamındaki yatırımlarından elde edilen kazançlara indirimli Kurumlar Vergisi uygulanacak. İndirimli vergi oranı uygulamasından Gelir Vergisi mükellefleri de yararlanabilecek.

Kurumlar vergisi tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ!

Kurumlar vergisi tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ 5 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğde yer alan değişiklikler...

Gelir vergisi ödeme yerleri!

Temmuz ayında ikinci taksitleri ödenen gayrimenkul gelir vergileri arasında kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisi yer alıyor. İşte gelir vergisi ödeme yerleri..

Metag İnşaat 2015 kurumlar vergisi beyannamesini yayınladı!

Metag İnşaat Ticaret, Kamu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı. Meta İnşaat 2015 yılı kurumlar vergisi beyannamesini yayınladı.

Kurumlar vergisi ödeme Haberi

Kurumlar vergisi ödeme

TÜSİAV Vergi Platformu Başkanı Serkan Kumdakcı, Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde ''Kurumlar vergisi oran artışı vergi gelirlerini arttıracak mı?'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı....

Kurumlar Vergisi Kanunu’na eklenen geçici 13. madde ile kurumlar vergisi oranı, 2021 kazançları için yüzde 25 ve 2022 yılı kazançları için de yüzde 23 olarak artırılıyor.

Uzun yıllardan beri yüzde 20 olarak uygulanan kurumlar vergisi oranları;

- 2018, 2019, 2020 yılları kazançları için yüzde 22 olarak uygulanmıştı ve şimdi de;

- 2021 yılı kazançları için yüzde 25,

- 2022 yılı kazançları için yüzde 23, şeklinde değiştiriliyor.

Daha önce kamuoyu ile paylaşılan ve iş çevreleri tarafından tepki ile karşılanan “Dağıtılsın Dağıtılmasın Kurum Kazançlarına uygulanması öngörülen stopaj” taslak metinden çıkartılarak onun ikamesi olacak şekilde Kurumlar Vergisi oranı düzenlemesine gidildi.

Pandemiden önce kurumlar vergisi oranlarının...