19 / 04 / 2024

kurumlar vergisi oranları 2021

kurumlar vergisi oranları 2021

Hali hazırda yüzde 20 seviyesinde bulunan Kurumlar Vergisi'nin 2021'de yüzde 25'e çıkarıp, 2022'de yüzde 23 olarak belirleyen kanun TBMM'den geçmişti, bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Kurumlar vergisi gözden geçirilmeli!

Nisan ayı kurumlar için yıllık beyanname dönemi oluyor. Peki kurumlar vergisi değişmeli mi? Daha başarılı bir beyanname süreci uygulanabilir mi?

Kurumlar vergisindeki artış 3'üncü döneme kaldı!

Ekonomiye ilişkin TBMM’ye sunulan 18 maddelik torba kanun teklifinin en tartışmalı kısmı olan kurumlar vergisini yüzde 25’e çıkaran maddenin yürürlük tarihi değiştirildi. Ancak yıl sonunda toplam vergi yükü değişmeyecek ve mükellefler yılın tamamı için yüzde 25 üzerinden vergi ödeyecek.

Kurumlar vergisinde geri adım atılmayacak!

Cuma günü TBMM’ye sunulan torba kanun teklifinde öngörülen kurumlar vergisinin yüzde 25’e yükseltilmesine ilişkin hükmün, geriye dönük yürüyecek olmasına yönelik gelen eleştirilere rağmen, ekonomi yönetiminin bu alanda geri adım atmayacağı belirtildi. 

Kurumlar vergisi oranı neden artırılıyor?

Yüzde 20 olan kurumlar vergisinin bu yıl yüzde 25'e çıkarılması düşünülüyor. Peki bu artış neden yapılıyor? İşte kurumlar vergisindeki artışa ilişkin detaylar...

Kurumlar vergisindeki artışa sektörden tepki!

Cuma günü TBMM’ye sunulan 18 maddelik torba kanun teklifinde yüzde 20 olan Kurumlar Vergisi oranının 2021 için yüzde 25’e yükseltilmesi isteğine hem vergi dünyasından hem reel sektörden tepki gösterildi.

Kurumlar vergisinde sürpriz artış!

AK Parti'nin sunduğu teklife göre; yüzde 20 olan kurumlar vergisinin bu yıl yüzde 25'e çıkarılması düşünülüyor.

Türkiye'nin gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2022 vergilendirme dönemi ile ilgil yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden 100 mükellef listesi belli oldu. İşte haberin detayları...

Kurumlar vergisini kimler öder? 2023 vergisi ne kadar, nasıl hesaplanır?

Kurumlar vergisi artırıldı mı? Kurumsal vergisi ne kadar? soruları merak ediliyor. Peki kurumlar vergisini kimler öder? Kurumlar vergisi oranı 2023 arttırıldı mı? İşte 2023 kurumlar vergisi ile ilgili detaylar...

Kurumlar vergisi mükelleflerinin sayısında rekor artış! Son beş yılda…

Türkiye'de kurumlar vergisi mükellefi sayısı son beş yılda % 38,6 artarak 1 milyon 35 bin 976'ya çıktı.

Kurumlar vergisi mükelleflerinin sayısı son 5 yılda yaklaşık yüzde 39 arttı!

Sermaye şirketleri, kooperatifler, iktisadi kamu kuruluşları, dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler ile iş ortaklıklarının kazançlarının tabi olduğu kurumlar vergisi mükellef sayısı son 5 yılda yüzde 38,6 artarak ağustos ayı itibarıyla 1 milyon 35 bin 976'ya yükseldi. İşte haberin detayları…

Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 20) 2022! 

Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 20) bugünkü 31825 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

2022 emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi oranları

Emlak vergisi, gayrimenkulü olan tüm vatandaşlar tarafından ödenmesi gereken vergiler arasında bulunuyor. Bu vergi tapu başına ödeniyor. 2022 yılında artan vergiler ile birlikte emlak vergisine ne kadar zam geldiği merak ediliyor. Peki, 2022 emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi oranları...

TL mevduata dönüşümde kur farkı ve altın kazançlarına kurumlar vergisi istinası getiriliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Türk lirasına dönüşümün desteklenmesi kapsamına alınan kurumların kur ve altın değerlemesindeki kazanç farklarına kurumlar vergisi istisnası getirecek.

2022 emlak vergisi oranları!

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Peki 2022 emlak vergisi oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Emlak Konut GYO 2020 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi!

Emlak Konut GYO Vergi Usul Kanunları yöntemine göre yasal süresi içinde düzenlenmiş 2020 yılı hesap dönemine ait Kurumlar Vergisi Beyannamesi yayınlandı. 

Mistral GYO 2020 yılı kurumlar vergisi beyannamesi!

Mistral GYO, 1 Ocak 2020 - 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu ve bilanço 2020 yılı kurumlar vergisi beyannamesini yayınlandı. 

Kurumlar vergisi oranı resmen yüzde 25'e yükseltildi!

Hali hazırda yüzde 20 seviyesinde bulunan Kurumlar Vergisi'nin 2021'de yüzde 25'e çıkarıp, 2022'de yüzde 23 olarak belirleyen kanun TBMM'den geçmişti, bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Kurumlar vergisi oran artışı vergi gelirlerini arttıracak mı?

TÜSİAV Vergi Platformu Başkanı Serkan Kumdakcı, Dünya Gazetesi'nde kaleme aldığı yazısında kurumlar vergisi artış oranını değerlendirdi. İşte o yazı....

Kurumlar vergisi zammı Meclis'ten geçti!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren yeni düzenleme Meclis'te kabul edildi. Dün kabul edilen yasa ile yüzde 20 seviyesinde bulunan kurumlar vergisi oranı yükseltildi.

kurumlar vergisi oranları 2021 Haberi

kurumlar vergisi oranları 2021

Hali hazırda yüzde 20 seviyesinde bulunan Kurumlar Vergisi'nin 2021'de yüzde 25'e çıkarıp, 2022'de yüzde 23 olarak belirleyen kanun TBMM'den geçmişti, bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Sözcü'de yer alan habere göre; Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında bulunan Amme alacaklarının tahsil usulü hakkında kanun ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunla, kurumlar vergisi kanununa geçici bir madde ilave edildi. 

Maddeye göre, halen yüzde 20 olarak uygulanan kurumlar vergisi, 2021 yılındaki kurum kazançları için yüzde 25, 2022 yılının kurum kazançları için ise yüzde 23 olarak hesaplanacak. Bu oranlar özel hesap dönemi tayin edilen kurumlar için ilişkili yıl içinde başlayan hesap dönemleri ile ilgili kazançlarında uygulamaya alınacak.

YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Kurumlar vergisindeki yeni düzenleme, 1 Temmuz’dan itibaren verilecek olan beyannamelerden başlayacak şekilde ve 1 Ocak tarihinden itibaren başlayan vergilendirme...