28 / 03 / 2024

Kuzey Irak mobilya

Kuzey Irak mobilya

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kuzey Irak'ın mobilyalarda Türk standartlarını uygulamayı kabul ettiğini belirterek, ''Kuzey Irak mobilyalarda Türk standartlarına göre sertifika almış malların ithaline izin verecek'' dedi

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinin ihracatı 4,5 milyar doları aştı!

Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı ocak-temmuz arasındaki 7 aylık dönemde 4,5 milyar doları geçti. En fazla ihracat yapılan ülke 577,6 milyon dolarla Irak oldu.

İstanbul’un markalı konut projeleri Irak'a çıkarma yapacak!

İstanbul'un önemli gayrimenkul projeleri, Kuzey Irak'ın güvenlik açısından en emniyetli bölgesi olarak kabul edilen Erbil'de düzenlenecek Paradise İstanbul Emlak Zirvesi'nde tanıtılacak…

Türkiye’den Erbil’e imar atağı!

Kuzey Irak ve Türkiye arasında yaşanan sorunlar Türk Hava Yolları’nın Erbil'e yeniden seferler başlatmasıyla normale döndü. Petrol, gıda, inşaat ve alt yapı alanlarında Kuzey Irak'ta varlığını sürdüren Türk firmaları ülkede yeniden söz sahibi olmaya hazırlanıyor.

Vergi artışları hangi sektörleri etkileyecek?

Kuzey Irak referandumu ve buna ilişkin açıklamalar, BlST’teki satışları derinleştirdi. BlST’teki kayıpta da etkisi olan ek vergilerin finans, GYO, içecek, otomotiv, telekom sektörlerini etkilemesi bekleniyor.

Türk müteahhitleri Erbil'den çıkıyor!

Kuzey Irak'ta bir ay sonra yapılması planlanan referandum Türk şirketlerinin bölgedeki yatırımlarını etkiledi. Arap Baharı öncesine kadar bin 500 Türk şirketinin yatırım yaptığı Erbil'de Türk müteahhitleri 30 milyar doları aşkın yatırımı hayata geçirdi.

Irak'ta Türk müteahhitlerin üstündeki baskı artıyor!

Türk firmaların çok yoğun bir iş hacminin olduğu Kuzey Irak’ta referandum öncesi sular durulmuyor. Bölgede Türk müteahhitlerin üstündeki baskı ger geçen gün artıyor.

Hebo Yapı Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan mobilya talebi alıyor!

Hekim Holding grup şirketlerinden Hebo Yapı A.Ş. Satış Müdürü Başak Şahindoğan, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da, şehirlerin daha yeni yeni inşa edildiğini belirterek, bu bölgelerden oldukça fazla şehir mobilyaları talebi aldıklarını bildirdi.

Kuzey Irak Erbil Gayrimenkul Fuarı 26-29 Ekim'de!

Kuzey Irak Erbil'de bu yıl 2.si gerçekleşecek olan ERBIL REAL EXPO Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı 26-29 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Rujdi Said Kadir'e 180 yıl hapis cezası!

İbrahim Tatlıses'in 5 yıl önce Kuzey Irak'ta inşaat alanında ortaklık yaptığı Rujdi Said Kadir, dolandırıcılık suçundan 180 yıl hapis cezasına mahkum oldu.

Türkiye Kuzey Irak doğalgazını ithal etmeye hazırlanıyor!

Rusya’nın doğalgazı kesmesi ihtimaline karşılık Katar ve Azerbaycan’la mutabakat imzalayan Türkiye şimdi de Kuzey Irak doğalgazını ithal etmeye hazırlanıyor. Bu amaçla inşa edilecek Şırnak Boru Hattı’nın ihalesi yılbaşına kadar yapılacak.

Tekzen Kıbrıs'ta mağaza açtı!

Bu yıl 20'nci yaşını kutlayan Tekzen, dördüncü yurt dışı mağazasını 1 milyon liralık yatırımla Kıbrıs'a açtı.Yurt içinde 52 ilde 103 mağazası bulunan Tekzen'in, yurt dışında Romanya'nın başkenti Bükreş'te 2, Kuzey Irak Erbil'de ise 1 mağazası bulunuyor.

Tefirom İnşaat Erbil'deki 5 bin kişilik konteyner kenti teslim etti!

Tefirom İnşaat, Kuzey Irak'ın başkenti Erbil'in Ainkawa semtinde, tamamıyla Türk menşeli yaşam konteynerlerinden oluşan 5 bin kişilik konteyner kenti Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı ve Erbil Valiliği yetkililerine teslim etti.

Ersa Mobilya'dan Erbil ve Süleymaniye'ye mağaza!

Ersa Mobilya'nın, 1958 yılından bu yana ofis mobilyası sektöründe faaliyetlerine devam ettiğini anlatan Yalçın Ata, 2008 yılından bu yana da Irak'a mobilya ihracatını sürdürdüğünü belirtti.

Kuzey Irak mobilya Haberi

Kuzey Irak mobilya

Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin en büyük ihraç pazarlarından biri olan Irak'a girecek ürünlerde bir takım gözetim ve denetim sistemi uygulamaya başlatıldığını hatırlattı. 

     Yaptıkları yoğun çalışmalar sonucunda, Kuzey Irak'ın mobilyalarda Türk standartlarını uygulamayı kabul ettiğini bildiren Çağlayan, ''Mobilyalarda Türk standartlarına göre sertifika almış malların ithaline izin verecek. Bu sertifikaları veren laboratuvarların akredite olma şartını ise 1 Ocak 2013'ten, 1 Temmuz 2013'e öteledi. Başlamış ihraç işlemlerinde sertifika aranmayacak'' ifadesini kullandı. 

     

     -Gıda ürünleri ihracatı- 

     

     Çağlayan, Kuzey Irak'a, gıda ürünleri ihracatında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın düzenlediği sağlık sertifikalarının kabul edileceğini ve zorunlu uygulamanın da 1 Ocak yerine 1 Mart'ta başlayacağını kaydetti. 

     Tarım ürünlerinde öngörülen sevk öncesi incelemenin (SGS, Bureau Veritas) 1 Ocak'ta başlamayacağını,...