26 / 04 / 2024

lejand sembolleri

lejand sembolleri

Haritalarda kullanılan lejant sembolleri ve anlamları nedir, sorusunun yanıtını ve detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

Lejand nedir?

Belli bir bölgenin haritası hazırlanırken mutlaka olması gereken unsurlar arasında lejand bölümü de yer alıyor. Peki lejand nedir, işte yanıtı...

Lejand ne demektir?

Harita çizilirken mutlaka olması gereken hususlar arasında yer alan lejand ne demektir? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Türkiye, Beyrut'taki sembol mabetlerin onarımına talip!

Türkiye, Lübnan'da meydana gelen patlamanın hasara yol açtığı başkent Beyrut'un sembolleri niteliğinde olan Muhammed el-Emin Camisi ve Meceriyye Kilisesi'nin onarımını üstlenmek istiyor. 

San Siro Stadı yıkılıyor!

Milano'nun sembolleri arasında yer alan tarihi San Siro Stadı'nın yıkımı konusunda yeni bir aşama kaydedildiği belirtildi.

Park Mozaik'te yüzde 0.79 faizle ev sahibi olma fırsatı!

Gayrimenkul sektöründe 50 senelik tecrübeleri ile güvenin sembolleri TEPE ve MESA’nın ortak imzasını taşıyan Park Mozaik'te yüzde 0.79 faizle ev sahibi olma fırsatı sunuluyor.

Park Mozaik B Blok’ta yaşam başladı!

Gayrimenkul sektöründe 50 senelik tecrübeleri ile güvenin sembolleri olan  TEPE ve MESA’nın ortak imzasını taşıyan Park MOZAİK projesi B Blok'ta yaşam başladı.

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon havadan görüntülendi!

Restorasyon çalışmaları hızla süren Haydarpaşa Garı'nın sembolleri arasında gösterilen saat, yeniden eski yerine monte edildi. 

16 asırlık tarihi İstanbul surları tehlike altında!

Mega kentİstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan ve dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında gösterilen İstanbul surları, 'istilacı' bitkilerin tehdidi altında.

Çamlıca Cami bugün açılıyor!

İstanbul’un yeni sembolleri arasında yer alan  Çamlıca Camii, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı törenle resmi olarak açılacak.

Park Mozaik'te A Blok’ta yaşam başladı!

Gayrimenkul sektöründe 50 yıla varan tecrübeleri ile güvenin sembolleri TEPE ve MESA’nın ortak imzasını taşıyan Park MOZAİK projesinin yüksek binalarından A Blok’ta yaşam 18 Haziran’da başladı.

İşte Türkiye'nin mega projeleri!

Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına öncülük eden mega projeler bir bir devreye giriyor. Toplam büyüklüğü 100 milyar doları aşan Mega projeler kentlerin çehresini değiştirirken, Yeni Türkiye'nin de sembolleri haline geldi.

Ankara'nın yeni sembolleri!

Bugüne kadar Ankara denilince akla ilk gelen semboller Anıtkabir, eski TBMM, Ankara Kalesi, Hitit heykeli olurdu. Şimdi bunlara birbirinden gösterişli konut projeleri eklendi. Ankara'nın sembolleri hızla artıyor.

Eski adliye binası, "Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezi" haline getirilecek!

Gaziantep'in sembolleri arasında bulunan heykelin karşısında yer altı pasajının üstünde bulunan daha önce valilik ve adliye binası olarak uzun yıllar hizmet veren eski adliye binası, "Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezi" haline getirilecek...

Ankara inşaat sektörü alanında hızla ilerliyor!

Sabah Gazetesi'nin haberine göre Başkent' in en önemli sembolleri arasında bulunan Atakule, Anıtkabir ve Ankara Kalesi'ne kentin dört bir yanında yükselen yeni konut projeleri de eklendi.

David-Victoria Beckham çifti Londra'da 40 milyon Sterlin'e malikane aldı!

Beckham Ailesi yeniden İngiltere'ye dönüşlerini lüks bir yatırımla kutluyor. Bir dönem sembolleri haline gelen Beckingham Palace isimli evlerini satan çift, onun yerine Londra'nın merkezinden lüks bir malikane satın aldı...

lejand sembolleri Haberi

lejand sembolleri

Lejant sembolleri ve anlamları!

Lejant sembolleri, harita çiziminde kullanılan, söz konusu bölgedeki özel durumların ifade edilmesine yarayan işaretlerdir. Haritada olmazsa olmazlar arasında yer alan lejant sembolleri ve anlamları kullanıldıkları haritaya ve harita amacına göre değişkenlik gösterir.


Haritanın dili ve harita anahtarı olarak da bilinen lejant sembolleri ile, haritaların üzerinde kullanılan renklerin, simgelerin, terimlerin anlamını ve ölçek ile kuzey işareti gibi detaylar belirtiliyor.


Dilimize Fransızcadan geçen coğrafi terim olan lejant, halk arasında lejand olarak da biliniyor.


Bazı lejant sembolleri ve anlamları..






Işıl Seren...