28 / 03 / 2024

Ankara'nın yeni sembolleri!

Ankara'nın yeni sembolleri!

Bugüne kadar Ankara denilince akla ilk gelen semboller Anıtkabir, eski TBMM, Ankara Kalesi, Hitit heykeli olurdu. Şimdi bunlara birbirinden gösterişli konut projeleri eklendi. Ankara'nın sembolleri hızla artıyor.



Bugüne kadar  Ankara  denilince akla ilk gelen semboller Anıtkabir, eski TBMM, Ankara Kalesi, Hitit heykeli olurdu. Şimdi bunlara birbirinden gösterişli konut projeleri eklendi Ankara'nın sembolleri hızla artıyor. Eski TBMM, Anıtkabir, Ankara Kalesi'nin yanı sıra kentin dört bir yanında inşa edilen binalar, Başkent'e yeni semboller kazandırıyor. Ankara artık yüksek yapılarla anılan bir Başkent olma yolunda hızla ilerliyor "Memur kenti" algısından sıyrılarak her alanda dünya başkentleriyle yarışacak konuma gelen Ankara, inşaat sektörü açısından bakıldığında da hızlı bir ilerleme gösteriyor. Son yıllarda Başkent'in bir çok semtinde hayata geçirilen ve gittikçe yükselen büyük binalar marka projelerin temelini atıyor. Ankara'nın siluetinde ciddi değişimler yaratan projelere talep gittikçe artıyor. Çevreye duyarlı ve daha modern binaların yükseldiği Ankara artık kuleleriyle anılıyor. Özellikle Beytepe, Çayyolu, İncek, ve Oran'da inşası devam eden projeler gün geçtikçe Ankara'da yaşam kalitesini yükseltiyor. 


UPTOWN İNCEK VE ONE TOWER 

Başkent'te yükselen projelerden bazıları şöyle; Başkent Ankara'nın önemli eğitim kurumlarına yakın özel lokasyonundan dolayı özellikle velilerden talep gören Uptown incek konutları, şık mimarisi ve sunduğu farklı hizmetleriyle ayrıcalıklı bir yaşamın kapılarını açıyor. Yüksek kalitede yaşam sunma hedefinin yanı sıra, 36 katlı dikey ve yatay mimarisiyle de dikkati çeken LEMA Grup'un inşa ettiği Uptown İncek konutları, Mogan Gölü ve orman manzarasıyla ev sahiplerine şehir yaşamında doğadan kopmayacakları bir hayat vaat ediyor. 3 katlı satış ofisiyle farklı bir özelliğe imza atan Uptown İncek'te yaşayanlar ayrıcalıklı bir yaşam sürecek. Konut projelerinin zirve yaptığı 2013 yılının ilk aylarında inşa edilmeye başlanan One Tower Kule Konut ve AVM projesi, Ankara'nın sembolü olmaya aday yapılardan 185 metre yüksekliğiyle tamamlandığında Başkent'in en yüksek kulesi olacak İTO Yatırım tarafından hayata geçirilen, 48 katlı konut kulesinde 12 ayrı tip ve büyüklükte 306 dairenin bulunduğu One Tower, AVM'siyle de benzerleri arasından sıyrılıyor. One Tower Satış Ofisi ise geniş ve modern yapısının avantajıyla 'sanat galerisi'ne dönüştürüldü. 


PALADYUM BEYTEPE 

"Başkent'in ilk çevreci kulesi" olarak da bilinen Paladyum Beytepe hem yenilikçi mimarisi hem de farklı yapısıyla dikkat çekiyor. Kısa bir süre içinde yüzde 80'e yakın satış rakamına ulaşan Uzaltaş AŞ projesi Paladyum Beytepe, 110 metre yükseklikte eşsiz Ankara manzarasını konut sahiplerine sunmayı hedefliyor. Projenin en dikkat çekici özelliği ise konut sahiplerinin evlerine daha inşaat aşamasındayken müdahale edebilmesi. 3 metrelik tavan yüksekliğiyle de göze çarpan Paladyum Beytepe, "metrekare" değil, "metreküp" değeri ile satışa sunularak farklı bir çalışmaya imza attı. 


Habertürk Ankara 


Geri Dön