20 / 04 / 2024

lisanssız elektrik üretme

lisanssız elektrik üretme

"Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik" ve "Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre tüketici kendi elek

Deprem bölgesindeki lisanssız üretim tesisleri elektrik satabilecek

Deprem bölgesinde bu yıl ilk defa devreye sokulan lisanssız üretim tesislerinin ihtiyaç fazlası olan elektriğinin tamamı satışa sokulması konu edilebilecek. İşte ayrıntılar...

Bu saatlerde bu aletleri çalıştırıyorsanız elektrik faturanız çok kabarık gelecek! İşte dikkat edilmesi gerekenler

Çamaşır ve bulaşık makinelerinizi çalıştırdığınız saatlere dikkat etmelisiniz.  Bu basit hata size daha pahalı bir fatura olarak geri dönüyor. 

Yatırımcılar dikkat! Batman Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün 160 taşınmaz ihalesi 9 Ocak’ta!

Batman'da 160 adet taşınmazın irtifak hakkı tesisi ihalesi yayımlandı. Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim tesisi yapılması ihalesi 9 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Elektrik faturası her ay harcadığınız elektrik miktarına göre Elektrik faturanız, 25 ile 35 gün arasında oluşturulur ve abonelere ulaşır. İşte” Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” yanıtı!

Türkiye’den güneş enerjisinde sevindirici haber!  Elektrik üretme konusunda avantajlı

Huawei Türkiye Digital Power İş Grubu Direktörü Gavin Zhao, "Türkiye, yüksek güneş ve radyasyon potansiyeli ile güneş enerjisinden elektrik üretme konusunda önemli bir avantaja sahip" dedi.

Elektrikte flaş gelişme! Usulsüzlük oyunu indirim olacak

Lisanssız elektrik üretiminde suistimalleri önlemek için harekete geçen EPDK, hayvancılık, sulama ve üretim tesislerini göstererek usulsüz şekilde iki katından fazla elektrik üretimi yapan sanayicinin enerjisini bedelsiz olarak verecek.

EPDK'dan şaşırtan hamle! Bu şekilde elektrik birim fiyatları düşecek! Faturalar indirimli olacak!

EPDK, sanayicinin ihtiyacının iki katından fazla ürettiği lisanssız güneş enerjisini 48 milyon aboneye ücretsiz dağıtacak. Bu şekilde faturalar düşecek! İşte detaylar...

Yüzde yüz yerli üretim TOGG ilk kez otobana çıktı! Yolda gören hızına yetişemedi

Türkiye'nin yüzde yüz elektrik teknolojisiyle üretilen SUV standartlarında üretilecek aracı TOGG, ilk kez kamuflajlı haliyle trafiğe çıktı. Yolda görenlerin ilk başta heyecanlandıran aracın hızına yolda giden diğer sürücüler ise yetişemedi.

Electrolux beyaz eşyalarda büyük kampanya! Şarjlı veya torbasız elektrik süpürgesi hediye! 19 Mayıs 2022 fiyat listesi

Electrolux ikili beyaz eşyalarda büyük fırsat başladı. Electrolux 30 Haziran'a kadar seçili ikili beyaz eşya alımlarına şarjlı veya torbasız elektrik süpürgesi hediye ediyor. İşte 19 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Yaldız Elektrik İnşaat Otomotiv Reklam Bilişim Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yaldız Elektrik İnşaat Otomotiv Reklam Bilişim Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 600 bin TL sermaye bedeli ile Aşkın Yaldız tarafından kuruldu.

Er Öz İnşaat Metal Elektrik Otomotiv Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Er Öz İnşaat Metal Elektrik Otomotiv Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Yağmur Paşa tarafından kuruldu.

Kızılyaka İnşaat Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kızılyaka İnşaat Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Rıdvan Sakın tarafından kuruldu.

Kulelioğlu İnşaat Temizlik Züccaciye Tekstil Elektrik Ürünleri Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ. kuruldu!

Kulelioğlu İnşaat Temizlik Züccaciye Tekstil Elektrik Ürünleri Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ.  bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Kulelioğlu tarafından kuruldu.

lisanssız elektrik üretme Haberi

lisanssız elektrik üretme


Kendi konutlarının çatılarında, sitelerde ve diğer alanlarda lisans almadan güneş, rüzgar kaynaklarına dayalı üretim tesisleri kurarak elektrik üretebilmek ve ihtiyaç fazlasını satmak isteyenlerin merakla beklediği yönetmelik yayımlandı. Yeni düzenleme ile lisanssız elektrik üretiminde sınırlama iki katma çıkarılarak 1 megavat oldu. 


Lisanssız elektrik üretimini düzenleyen "Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik" ve "Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 


Yönetmelikle, 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nda belirlenmiş olan lisanssız elektrik üretiminde 500 kilovat olan sınırlama 2 katına çıkartılarak 1 megavata yükseltildi. 

Yönetmeliğin yayınlanması sayesinde bugünden itibaren dağıtım şirketleri tarafından yeni lisanssız üretim başvuruları kabul edilmeye başlanacak. 


5 MEGAVATA ÇIKACAK 


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, yaptığı açıklamada, bu uygulamanın başlamasıyla birlikte Türkiye'de lisans almadan elektrik...