25 / 04 / 2024

Lojman satışları nasıl olacak

Lojman satışları nasıl olacak

Bursa ve Ankara'da bulunan 186 lojmanın satış ilanları yayınlandı, 5 ilde ekspertiz ve ilan çalışmaları tamamlanan 1814 lojmanın satışı için de aralık ve ocak aylarında ihaleye çıkarılacak..

Lojman satışlarına avantajlı düzenleme!

Geçtiğimiz yıl satışa çıkarılmalarına karar verilen 108 bin kamu lojmanının 3 bini satıldı. Kalan lojmanlar için Bakanlık tarafından satışları daha cazip hale getirmek için 120 ay taksitle ödeme imkanı getirildi…

Lojmanları kim satacak?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ kapsamında lojmanların satış süreci şekillendi. Peki, lojmanları kim satacak?

Lojman satışları nasıl olacak?

Meclis'te görüşmeleri devam eden Torba Tasarı'nın yürürlüğe girmesi ile birlikte 10 yılını doldurmuş lojmanlar satılabilecek. Peki, lojman satışları nasıl olacak?

ABD'de bekleyen konut satışları Eylül'de yüzde 1,1 arttı!

​​​​​​​National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Eylül ayında azalış beklentilerinin aksine yüzde 1,1 artış gösterdi.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Eylül ayında aylık bazda yüzde 12,3 artış göstererek, 759 bine çıktı. Böylece de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiş oldu.

Avrupa Birliği’nde otomobil satışları 14 aydır artıyor!

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avrupa Birliği’nde (AB) toplam otomobil satışları Eylül ayında yıllık yüzde 9,2 artış gösterdi. İşte Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği tarafından açıklanan o rakamlar...

Yeni dönemde memur ve emekli maaşları nasıl olacak? Detaylar peş peşe açıklandı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Artık ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak” dedi. Peki hedef enflasyon neden önemli? Bu memur ve emekli aylıklarını nasıl etkiler? İşte detaylar...

Bakan maaşları nasıl hesaplanır 2023? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? O rakamlar tek tek hesaplandı!

Yeni bakanların atanmasıyla, bakanların ne kadar maaş alacağı araştırılıyor. Peki bakan maaşları nasıl hesaplanır 2023? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? Bakan maaşları kesinleşti mi? 

Gayrimenkulde işler kesat! Konut satışlarının 2023’de yüzde 30 gerilemesi bekleniyor!

Gayrimenkul satışları yılın ilk dört ayında geçen yıllara kıyasla hız kesti. Son 3 yıldır yıllık 1,5 milyon adet seviyesinde gerçekleşen konut satışları nisan ayında yüzde 35,6 gerilerken, 2023 genelinde satışların yüzde 25 ile 30 arasında düşeceği tahmin ediliyor.

Muharrem İnce adaylıktan çekildi: Oy pusulalarında değişiklik olacak mı? Nasıl oy verilir?

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekildi. BU gelişmenin ardından vatandaşlar nasıl oy vereceklerini ve oy pusulalarında değişiklik olup olmayacağını araştırmaya başladı.

TOKİ arsa kura çekimlerinde son dakika! TOKİ arsa kura sonuçları nasıl sorgulanır?

Pek çok kişi TOKİ arsa kura çekimi sonuçlarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki TOKİ arsa kura sonuçları nasıl sorgulanır?

TOKİ İstanbul 2023 arsa kuralarında son dakika! Kura sonuçları tek tek açıklandı! TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir?

Pek çok kişinin gündeminde yer alan TOKİ İstanbul arsa 2023 sonuçları tek tek açıklandı! Peki TOKİ arsa 2023 kura sonucu nasıl ve nereden öğrenilir?

2023 TOKİ kura sonuçları! E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

TOKİ'nin 250 bin konut projesi için yapılan başvuruların sona ermesinin ardından kura çekimleri başladı. TOKİ başvuru sonucu sorgulama nasıl yapılır? E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

Riskli yapılar nasıl yenileniyor? İşte adım adım kentsel dönüşüm süreci!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından riskli yapıların dönüşümü de yeniden gündeme taşındı. Peki riskli yapılar nasıl yenileniyor? 

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

Lojman satışları nasıl olacak Haberi

Lojman satışları nasıl olacak

Devlet lojmanlarının öncelikli olarak kamu çalışanlarına satılmasına yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında, Bursa ve Ankara'da 186 lojman satışa çıkardı. 

Anadolu Ajansı muhabirinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden edindiğini bilgiye göre, Türkiye genelinde genel bütçeli idarelere tahsisli 218 bin 575, diğer kurumlara tahsisli 30 bin 939 olmak üzere toplam 249 bin 514 kamu lojmanı bulunuyor. 

Bu konutlardan savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetleri için kullanılan yaklaşık 140 bin lojman ile kampüs alanında yer alan ve hizmet binalarıyla bütünleşik bulunan yaklaşık 59 bin lojman satışa sunulmayacak. Bu konutlar dışında kalan ve satılabilecek nitelikte olan 50 bin lojmanın satışı öngörülüyor. Bu lojmanlardan ilk etapta 5 bini için ihaleye çıkılacak. 

Milli Emlak Genel Tebliği'nde yapılan yeni düzenleme ile oturduğu lojmanı satın almak isteyen memurlara yönelik satış koşullarına iyileştirmeler...