29 / 03 / 2024

Longoz ormanı nedir

Longoz ormanı nedir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun’un, Türkiye’nin üçüncü nükleer santral için doğa harikası İğneada’yı işaret etmesi çevreciler arasında büyük tepkiye yol açtı.

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

OGM 1.833 personel alacak! OGM personel alım şartları nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğüne (OGM) sözleşmeli olarak istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacak. Peki, ilana kimler başvuru yapabilir? OGM personel alım şartları nedir? İşte tüm detaylar...

OGM 5 bin personel alımı ne zaman? OGM işçi alım şartları nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 5 bin personel alımı yapılacağı açıklanmıştı. Açıklamanın ardından OGM 5 bin personel alımı ne zaman? OGM işçi alım şartları nedir? gibi soruların yanıtları tüm başvuru yapmak isteyen adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar.

2B tapu nedir?

Türkiye sınırlarında bulunan, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış araziler yatırımcılar için satışa çıkıyor. Peki 2B tapu nedir? 2B arazilere başvurular nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

Özel ormanlarda amenajman planı nedir?

4 Mayıs 2016 tarihinde 29702 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Orman Yönetmeliği'nde amenajman planlarının nasıl olması gerektiği açıklanıyor. Peki, özel ormanlarda amenajman planı nedir?

Kültür arazisi nedir?

Bilindiği üzere orman haritalarında; orman olan yerler yeşil, 2/B sahaları kırmızı, kültür arazileri ise sarı renkli olarak gösteriliyor. Peki, kültür arazisi nedir?

Sarı alan arazi nedir?

Orman haritalarında; orman olan yerler yeşil, 2/B sahaları kırmızı; kültür arazileri ise sarı renkli olarak gösteriliyor. Peki, sarı alan arazi nedir?

2a arazi nedir?

2a arazi; 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin A bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2a arazi nedir?

2b arazisi alım kredisi nedir?

2b arazisindeki "2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2b arazisi alım kredisi nedir?

2b arazi kredisi nedir?

"2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. 2b arazilerin satışı gerçekleşebiliyor. Bu araziler için devlet desteği bulunuyor. 2b arazi kredisi nedir?

Orman şerhi nedir?

Orman şerhi nedir? Tapu üzerine konulan bu orman arazisi şerhi, mülkiyeti devir yetkisini engelleyici nitelik taşır mı? Bu şerhin konulduğu gayrimenkul arsa, tarla, bahçe olarak kullanılabilir mi?

Hazine arazisi nedir?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere 2b arazisi deniyor. Peki hazine arazisi nedir?

Zati ihtiyaç nedir?

6831 Sayılı Orman Kanununun 31, 32 ve 33’üncü maddeleri kapsamına giren haksahiplerine verilecek zati ve müşterek yapacak ve yakacak ihtiyaçlar nasıl tespit edilir? Zati ihtiyaç nedir?

Longoz ormanı nedir Haberi

Longoz ormanı nedir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun’un, Türkiye’nin üçüncü nükleer santral için doğa harikası İğneada’yı işaret etmesi çevreciler arasında büyük tepkiye yol açtı. İğneada Longoz ormanları konaklayan ve yerleşik olarak yaşayan 258 kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Ayrıca 670 çeşit bitki ve 668 tür yabani hayvanın bölgede yaşandığı belirtiliyor. İğneada dışında dünyada longoz ormanı olan Amazon’da ve Afrika’nın Kongo havzasında bulunuyor. Çevrecilerin ve bölge halkının tepkisini çeken nükleer santral tartışmalarıyla gündeme gelen İğneada’yı havadan görüntüledik. Çevresinde 5 göl, 3 ayrı longoz ormanı, geniş ve uzun kumsalları yemyeşil çayırlarıyla İğneada adeta bir doğa mücevheri gibi duruyor. Yaz aylarında nüfusu artan İğneada bu günlerde genellikle hafta sonları günü birlik gelen ziyaretçilerini ağırlıyor. Ormanlardan ve göllerden gelen kuş sesleri çevreyi doldururken,...