19 / 04 / 2024

Maçka Parkı imar

Maçka Parkı imar

Maçka Parkı'nı savunmak isteyen vatandaşlar, imar planına karşı topladıkları 2 bin itiraz dilekçesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etti.

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Evim Mağdurları Maçka Demokrasi Parkı'nda eylem yaptı!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan 'Evim Mağdurları Platformu' üyesi bir grup, Maçka Demokrasi Parkı'nda eylem yaptı.

Evim mağdurları yarın Maçka Parkı'nda toplanıyor!

'Evim' isimleriyle bilinen ve tasfiyesine karar verilen tasarruf finansman şirketlerinin mağdurları yarın saat 13:00'te Maçka Parkı'nda toplanıyor...

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

Nusret Gökçe, Park Hyatt Maçka’yı satın alıyor!

Ünlü işletmeci Nusret Gökçe, İstanbul Maçka'da yer alan Park Hyatt oteli 50 milyon Euro karşılığında Doğuş Grubu'ndan satın alıyor.

Maçka Parkı'ndaki 199 ağaç söküldü!

Çalışmaları başlayan Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa karayolu tüneli için Maçka Parkı’ndaki 199 ağaç yerinden söküldü.

Maçka Parkı'ndaki kafe yıkıldı!

Şişli Maçka Parkı'nda hakkında yıkım kararı bulunan bir kafe İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkıldı. 

Gezi Parkı ve Maçka Parkı köprü ile bağlanacak!

Taksim Gezi Parkı ile Maçka Parkı arasına Ekolojik Yaya Köprüsü inşa edilecek. Köprü ile iki bölge birbirine bağlanacak.

Maçka Forumu'ndan park açıklaması!

Maçka Forumu, İBB Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Karayolu Tünelleri Projesi kapsamında inşaat alanına dönecek Maçka Parkı için açıklama yaptı.

Maçka Demokrasi Parkı'na ilişkin 7 sorun mecliste!

Maçka Demokrasi Parkı'nın tünel projesi için kullanılmasına ve karayolu projelerinden etkilenen park, orman ve yeşil alanlara ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Maçka Parkı’nda tünel projesini durdurma çağrısı!

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, gündemden düşmeyen Maçka Parkı’nda incelemelerde bulundu. Kurul, İBB’ye projeyi durdurma çağrısı yaptı.

Maçka Parkı'nda imar değişikliği memnun etmedi!

Dolmabahçe- Levazım-Baltalimanı- Ayazağa Tünelleri Projesi'nin imar planı değişti. Tünel'in çıkışı Maçka Parkı'ndan olmayacak. Yeni plan için tünelin iç kısmında güzergah değişikliği yapıldığını ve tünelin çıkış kısmında bir değişiklik yapılmadığını iddia edildi.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli için ağaçlar kesilecek mi?

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa tünelinin inşaatı için Maçka Parkı’nın bir bölümünden geçecek hattın imar planı değiştirildi. Peki, Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli için ağalar kesilecek mi?

Maçka Parkı imar Haberi

Maçka Parkı imar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde bir araya gelen Maçka Parkı Hepimizin İnisiyatifi üyeleri parkı imara açacak olan plana itiraz etti. Toplanan yaklaşık 2 bin dilekçe, İBB önünde yapılan açıklamanın ardından imar ve şehircilik daire başkanlığı'na teslim edildi.


Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi’nin Dolmabahçe ayağı için bir kısmı kapatılan Maçka Demokrasi Parkı’nın Vodafone Arena’ya bakan kısmı çitlerle çevrildi. Bu imar planına karşı toplanan yaklaşık 2 bin itiraz dilekçesi imar ve şehircilik daire başkanlığı'na teslim edildi.


İBB önünde bir araya gelen Maçka Parkı Hepimizin İnsiyatifi üyeleri, “Tünel projesi iptal edilsin ağaçımıza dokunma” pankartını açtı. Yaşam savunucuları ellerinde, "Park bizim semt bizim", "Oyun alanıma dokunma", 'Maçka parkı'na tünel yapılmasını izin vermiyoruz", "Ne demek parkına tünel", "Parkıma dokunma" dövizleri taşıdı. 


İBB önünde yapılan açıklama konuşan Maçka Parkı Hepimizin...