26 / 04 / 2024

Maçka'da baba ve oğlu arasında arazi kavgası!

Maçka'da baba ve oğlu arasında arazi kavgası!

Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan baba ve oğlu arazi nedeniyle mahkemelik oldu. Baba Mustafa Oğuz, evin etrafındaki arazinin de kendisine ait olduğunu söyleyerek, evin etrafını tel örgüyle çevirdi. 



Trabzon’un Maçka ilçesinde kendisine ait arazide ev yapan oğluyla sorunlar yaşayan baba, oğluyla mahkemelik oldu. 75 yaşındaki baba Mustafa Oğuz, evin dört bir yanını tel örgüyle çevreledi. Yayla dönüşü evine gelen Kerem Oğuz, ilginç bir manzara ile karşılaştı. Oğuz, yaşadığı evin ve arazisinin çevresinin tel örgülerle çevrildiğini gördü. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, evinin dört bir tarafı tel örgülerle çevrilen Kerem Oğuz, babası ile görüşüp sorunu çözmeye çalıştı ancak bir sonuç alamadı. 

Mahkeme kararına göre, eve girebilmek için kullandıkları araziye ayak basmaları suç sayılan 8 kişi kalacak başka yerleri olmadığı evlerine girmek zorunda kalıyor. 

Mustafa Oğuz'un eşi Hayriye Oğuz, “Yayladaydık döndüğümüzde bu manzara ile karşılaştık. Ben şuanda evime girerken suç işliyor sayılıyorum. Cumhurbaşkanımızdan bu konuda yardım istiyorum. Benim tek istediğim rahatça evime gidebilmek. Bizim geçim kaynağımız hayvancılık. Ahırımıza bile giremiyoruz. Çocuklarım sürekli bu kargaşanın ortasında” şeklinde konuştu.

Evin kullanım hakkının kendilerine ait olduğunu öne süren Oğuz, “Bunu kayınpederim icra yoluyla bize yaptı. Yeri aldığı için böyle kapattırdı. Arsa kayınpederimin ama evin kullanım hakkı bize ait. Evin etrafındaki araziyi oğlunu kandırarak satın aldı. Beni ve oğlunu sevmeyebilir ama benim çocuklarımın ne suçu vardı. Çok kez düşündüm intihar etmeyi ama çocuklarımı düşündüm” dedi.

Mahkemede geçit hakkının tanınmadığını söyleyen  Oğuz, “Ev bizim üzerimize kayıtlı ama arazi sahibi o gözüküyor. Normalde bizim evin önünde durmamamız gerekiyor. Bizim bu evden çıkıp gitmemizi istiyorlar. İlk mahkemede eve gidebilmek için geçit hakkı istemiştik. Ankara’da yargıda ev var ama altındaki arazi müvekkile ait olduğu için geçit hakkı yoktur kararı çıktı. Ev bizim ama içeri gidebilmek için kullanabileceğim bir yol yok. Benim bu evi bırakıp gitme şansım yok. Durumumuz ortada” dedi.


Geri Dön