29 / 03 / 2024

Mahalle yönetimi

Mahalle yönetimi

Mahalle muhtarı kimdir? Mahalle muhtarının görevleri nelerdir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Mahalle yönetimi!

Mahalle nasıl ve kim tarafından yönetilir? Merak ediyorsanız, yanıtı ve mahalle yönetimi ile ilgili diğer detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Yönetimi olmayan apartmanda dava nasıl açılır?

Anagayrimenkulün ortak yerlerindeki bakım, onarım; güçlendirme giderleri, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, ortak gider kapsamına giriyor. Peki bu giderler ödenmezse ne olur? Yönetimi olmayan apartmanda dava nasıl açılır?

Duyga Yapı Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Site Yönetimi Organizasyon Turizm Mobilya Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Duyga Yapı Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Site Yönetimi Organizasyon Turizm Mobilya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Alp Duyar Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Çevre yönetimi nedir?

Çevre yönetimi ile ilgili esaslar, 21 Kasım 2013 tarihinde 28828 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevre görevlisi, çevre yönetim birimi ve çevre danışmanlık firmaları hakkında yönetmelikte yer alıyor. Peki, çevre yönetimi nedir?

Sultans Suites Turizm ve Yönetimi Limited Şirketi kuruldu!

Sultans Suites Turizm ve Yönetimi Limited Şirketi, Mohamad Kahil, Fahad N F M Albannay tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 18 Eylül'de Anthill Residence'ta kuruldu.

Çilek Mobilya şikayet yönetimi ödülü aldı!

Çilek Mobilya, şikayet yönetimi konusunda en iyi mobilya markası seçildi. Çilek Mobilya, 10 farklı sektörde faaliyet gösteren 250'den fazla marka arasında Şikayet Yönetimi'ni en başarılı gerçekleştiren mobilya markası olarak ödüllendirildi.

Çilek Mobilya'ya "şikayet yönetimi" ödülü!

Çilek Mobilya, Marketing Türkiye dergisi, Marketing Management Institute, Sikayetvar.com ve Method Research işbirliğinde ilk kez verilen Alfa Ödülleri'nde, 55,6 Şikayet Yönetimi Puanı ile en başarılı mobilya markası ödülünün sahibi oldu.

Albeyout Gayrimenkul Geliştirme Proje Yönetimi ve Yatırım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Albeyout Gayrimenkul Geliştirme Proje Yönetimi ve Yatırım Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Hussain Omar H Jiffry tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 10 Eylül'de kuruldu.

Numara 5 Ofis Yönetimi ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Numara 5 Ofis Yönetimi ve Danışmanlık Limited Şirketi, Umbrella Holdings S.A.R.L tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 9 Eylül'de Üsküdar, Altunizade'de kuruldu.

Suudi Arabistan yönetimi, Hz. Muhammed'in mezarın taşınacağı haberlerini yalanladı!

Suudi Arabistan yönetimi, Hz. Muhammed' in Medine'de bulunan kabrinin yıkılarak, mezarın taşınacağı haberlerini yalanladı. Yapılan resmi açıklamada, " Böyle bir düşünce gündemimizde bulunmamaktadır " denildi...

Ataköy Towers'ın Kiralama ve Yönetimi FU AVM'den!

FU AVM KİRALAMA VE YÖNETİM A.Ş. olarak, Türkiye’ nin birçok bölgesinde hayata geçirmiş olduğumuz AVM Planlama, AVM Geliştirme, AVM Kiralama ve AVM Yönetimi olarak birçok başarılı sonuç aldık ve de birçok başarılı projeye imza attık.

Katı atık yönetimi projeleri kapsamında Almanya'ya ziyaret gerçekleştirildi!

Katı atık yönetimi projeleri kapsamında Almanya'ya ziyaret gerçekleştirildi. Teknik Çalışma Programına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uzmanları, 7 ilde yer alan projelerin faydalanıcıları olan Belediye Başkanlıkları ve Katı Atık Birlik temsilcileri katılac

Kapital İş Yönetimi Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kapital İş Yönetimi Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi 11 Ağustos 2014 tarihinde 50 bin TL sermaye ile Bedri Serkan Göçmen tarafından kuruldu.

Taras Proje Yönetimi ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taras Proje Yönetimi ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Feyyaz Karabekiroğlu, Oktay Yavuz tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 24 Temmuz'da Uphill Court Ataşehir'de kuruldu.

Mahalle yönetimi Haberi

Mahalle yönetimi

Mahalle muhtarının görevleri nelerdir?

Belediye Kanunu'nun 9. maddesine göre muhtar; mahalle sakinlerinin gönüllü katılımıyla ortak ihtiyaçları belirlemek, mahallenin yaşam kalitesini geliştirmek, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, mahalle ile ilgili konularda görüş bildirmek, diğer kurumlarla iş birliği yapmak ve kanunlarla verilen diğer görevleri yapmakla yükümlü olan kimseye deniyor.


Yukarıda da belirtildiği üzere, mahalle muhtarının temel görevi, mahallenin yaşam kalitesini geliştirmek olarak ifade ediliyor. Mahalle muhtarının görevleri nelerdir, sorusunun detaylı yanıtı şu şekilde karşımıza çıkıyor;


Muhtarın görevleri

* Seçim zamanlarında sandık seçim kurullarına, sağlık ocağı ve sağlık merkez kurullarına ve emlak vergisi ile ilgili olarak arsaların bedel tespit komisyonu gibi kurul ve komisyonlara katılmak, 


* Sandık seçim listelerinin ve askerlik çağına girmiş olanların kimlik çizelgelerinin askıya çıkarılması gibi ilan işlerinin yapılması, 


* Cadde,...