18 / 04 / 2024

mahalleye dönüşecek köylerde emlak vergisi muafiyeti

mahalleye dönüşecek köylerde emlak vergisi muafiyeti

Emlak vergisinde bazı daimi ve geçici muafiyetlikler bulunuyor. Bu muafiyetler arasında ilçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi muafiyeti de yer alıyor. Peki, ilçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi iadesi nasıl olur?

Bursa Yıldırım'a 600 dönümlük yeni yaşam alanı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan sayısının en az ilçelerden biri olan Yıldırım'da dev projeye başlamaya hazırlanıyor. Yaklaşık 600 dönümlük orman arazisi yeni yaşam alanına dönüşecek.

Bakırköy'de 100 bina dönüşecek! 

Bakırköy Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında raporunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sundu. Rapora göre ilçede 100 bina dönüşecek. 

Kırklareli'nde festival alanı millet bahçesine dönüşecek!

Tarihi Kırklareli Gar binasınında bulunduğu festival alanı millet bahçesi olarak düzenlenecek. Kasım ayında düzenlenen ihalenin ardından 44 dönümlük alanın millet bahçesi olacak.

İzzet Doğan: Köyden mahalleye dönüşen yerlerde vergi adımları atılmalı! 

TBM Hukuk Komisyonu Başkanı Av. İzzet Doğan, köyden mahalleye dönüşen yerlerin vergileri için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın gereken adımları atması gerektiğini söyledi. 

Mahalleye dönüşen köylerde emlak vergisi 2022'ye ertelendi!

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7159 sayılı Kanunda mahalleye dönüşen köylerde ikamet eden tüketicilerle ilgili düzenlemeler de bulunduğuna dikkat çeken Avukat Doğan, mahalleye dönüşen köylerde emlak vergisinin ertelendiğini söyledi...

TOKİ Aydın'daki 293 dönümlük arazisini satıyor!

TOKİ, Aydın'da bulunan arazilerinin bir kısmını satışa sundu. Kuşadası'nda bulunan 293 dönümlük arazinin ihalesi 29 Ocak'ta gerçekleşecek.

Şanlıurfa Eyyübiye'ye 106 dönümlük mesire alanı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yatırımlarına son sürat devam ediyor. Büyükşehir bu kapsamda Yenice'ye 106 dönümlük mesire alanı inşa ediyor.

Çiğli Egekent'e 6 dönümlük park!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, modern semt park yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Çiğli Ege Kent Mahallesi'nde yapımına başlanan 6 dönümlük yeni parkın bölgeye değer katması bekleniyor.

Hatay Arsuz'da 45 bin dönümlük arazi sit alanı ilan edildi!

9 ilde Bakanlar Kurulu tarafından ilan edilen Tarım Ovası (Tarımsal Sit Alanı) uygulaması, Hatay Arsuz'daki 45 bin dönümlük alanı da kapsadı.

İzmir Bornova'ya 5 dönümlük yeni park!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kente modern semt parkları kazandırmaya devam ediyor. Bornova Rafet Paşa Mahallesi'nde yapımına başlanan 5 dönümlük yeni parkın bölgeye değer katması bekleniyor

THY’ye 3. havalimanında 300 dönümlük özel kampüs!

Yapımı hızla süren 3. Havalimanı’nda, THY’nin 300 dönümlük dev bir kampüsü olacak. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı “Kampüste Genel Müdürlük ve 5-6 bin metrekarelik lounge alanımız olacak” dedi.

ABD Japonya'ya 40 bin dönümlük arazi devretti!

ABD, Japonya'nın Okinawa eyaletindeki askeri üssünden 40 bin dönümlük alanı Tokyo hükümetine törenle devretti. Binlerce kişi ise ABD'nin Okinawa'daki varlığını tamamen sonlandırması talebiyle eylem yaptı.

Bursa Nilüfer'e 200 dönümlük kompleks!

Oğuzlardan günümüze ulaşan ve bir Türk kültürü olarak bilinen Rahvan atçılığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Ürünlü Mahallesi’nde 200 dönümlük alanda inşa ettiği kompleksle hayat buluyor.

mahalleye dönüşecek köylerde emlak vergisi muafiyeti Haberi

mahalleye dönüşecek köylerde emlak vergisi muafiyeti

İlçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi iadesi!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergide bazı daimi ve geçici muafiyetlikler bulunuyor. 


Bu muafiyetler arasında ilçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi muafiyeti de yer alıyor. 6360 sayılı kanun gereğince bu bölgedeki taşınmaz mallardan emlak vergisi alınmıyor, alınan emlak vergileri ise iade ediliyor.


6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun maddeleri;

"İlçe belediyesine bağlanacak köylerde; Emlak vergisi 5 yıl süreyle alınmayacak, bu sürenin başlangıcı, 30 Mart 2014 tarihi olacaktır.


Yine mahalleye dönüşecek köylerde 5 yıl süreyle içme ve kullanma suları için alınacak ücret, en düşük tarifenin yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde belirlenecektir....