19 / 04 / 2024

mal bildirimi cezası

mal bildirimi cezası

Mal bildiriminde bulunmama cezası var mıdır? Mal bildiriminde bulunmamanın cezası nedir? Bildirimde bulunmayanlar hakkında gerekli işlem yapılmak üzere yetkili Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur mu?

Site aidatını ödemeyenlere yüzde 5 gecikme cezası!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında site aidatlarının ödenmemesini kaleme aldı. Peki komşuyu site aidatlarının ödenmemesinin cezası var mı?

Komşuyu rahatsız etmenin cezası var mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında komşu gürültüsünü kaleme aldı. Peki komşuyu rahatsız etmenin cezası var mı?

Mal beyanında bulunmama cezası 2021!

Mal beyanında bulunma yükümlülüğü, şeffaflığının tesis edilebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Peki mal beyanında bulunmama cezası 2021 ne kadar? İşte mal beyanında bulunmama cezası 2021...

Mirastan mal kaçırma cezası var mı?

Mal kaçırma davasını kazanabilmek için gerçek niyetin mirastan mal kaçırmak olduğunun, ortada gerçek bir satış olmadığının, para verilmediğinin ispatlanması gerekiyor. Peki, mirastan mal kaçırma cezası var mı?

Murat Hazinedar'a haksız mal varlığı davası!

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve meclis üyesi Çetin Kırışgil’e haksız mal edindikleri gerekçesiyle dava açıldı. Savcılık, Hazinedar ve Kırışgil için 8 yıl hapis ve 10 milyon para cezası talep edildi...

Kira gelir vergisinin eksik ödenmesi cezası!

Geçtiğimiz sene kira geliri elde eden mal sahipleri bu sene vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Verginin eksik ödenmesi halinde ceza uygulanıyor. İşte kira gelir vergisinin eksik ödenmesi cezası..

Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017!

Gayrimenkullerin el değiştirmesi halinde yeni mal sahibinin emlak vergisi için belediyeye beyanname vermesi gerekiyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017 nedir?

FETÖ'cü 60 işadamının mal varlığına el konuldu!

FETÖ ile bağlantılı 5 bin şirketi mercek altına alan Maliye, 210 firmaya 2.7 milyar lira para cezası kesti. 60 işadamının daha mal varlıklarına el konuldu.

Ev kira vergisi vermemenin cezası 2016!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mal kiralamalarından gelir elde eden kimseler, vergi mükellefi oluyor. Verginin ödenmemesi halinde birtakım cezalar uygulanıyor. Peki, ev kira vergisi vermemenin cezası 2016 nedir?

Emlak vergisi bildirimi örneği!

Taşınmaz malın satılması halinde satış durumunun ve yeni malikin emlak vergisi beyannamesi ile belediyeye bildirilmesi gerekiyor. Bildirim sene sonuna kadar yapılıyor. İşte emlak vergisi bildirimi örneği...

Emlak vergisi cezası sorgulama!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor.Peki, emlak vergisinde ödemediğiniz geçmiş bir taksit borcunuz var mı? Ödenmemiş emlak vergisi cezası nasıl sorgulanır? İşte yanıtı..

Emlak vergisi geç beyan cezası 2015!

Taşınmaz mal satın alan kimselerin vergi mükellefiyeti bir sonraki sene başlıyor. Ancak o sene içinde belediyeye beyanname vermeleri gerekiyor. Peki, verilmezse ne olur? Emlak vergisi geç beyan cezası 2015 nedir?

Çevre temizlik vergisi bildirimi nasıl verilir?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz malın sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödeniyor. Vergi ödemelerinden önce ilgili belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor. Peki, çevre vergisi bildirimi nasıl verilir?

mal bildirimi cezası Haberi

mal bildirimi cezası

Mal bildiriminde bulunmamanın cezası nedir?

Gayrimenkul sahibi olan kimselerin gayrimenkulü edindikleri yıl içerisinde mal bildiriminde bulunmaları gerekiyor. Peki mal bildiriminde bulunmamanın cezası var mı?


Mal bildiriminde bulunmama..

Mal bildiriminde bulunmayanlara bildirimin verileceği mercilerce yazılı olarak ihtarda bulunuluyor. Bu ihtar, ilgilisine Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebliğ olunur. 


İhtarın kendisine tebliğinden itibaren bir ay içinde bildirimde bulunmayanlar hakkında gerekli işlem yapılmak üzere yetkili Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. 


Müfettiş ve muhakkikler de, soruşturma ile ilgili olarak verdikleri süre zarfında mal bildiriminde bulunmayan hakkında yetkili Cumhuriyet başsavcısına suç duyurusunda bulunurlar.


Gelir idaresi başkanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre, kendisine ödeme emri tebliğ edilen borçlu, 7 günlük süre içinde borcunu ödemez ve mal bildiriminde de bulunmazsa, mal bildiriminde bulununcaya kadar bir defaya mahsus olmak ve üç ayı geçmemek üzere hapis...