26 / 04 / 2024

Malatya güneş sistemi

Malatya güneş sistemi

Malatya Büyükşehir Belediyesinin trambüs bakım istasyonu çatısına kurduğu güneş enerji santralinde, 3 ayda yaklaşık 115 bin kilowatt/saat elektrik üretimi gerçekleştirildiği bildirildi.

Çiftçilere %70 destekli mobil güneş enerjisi sistemi desteği geldi!

Çankırı'daki çiftçilere yönelik başlatılan projede, güneş enerjisi sistemini yüzde 70 destekleme imkanı sunuldu. Bu fırsat üretimin artmasına büyük katkı sağladı ve çiftçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında yüzde 70 hibe verilecek. 

Çatısına güneş sistemi kuran 10 bin TL kazanacak!

Binasının çatısında elektrik üretip, ihtiyaç fazlası elektriğini sisteme satanlara vergi muafiyeti getirildi. Buna göre çatısında en az 21 metrekarelik boş alan bulunan vatandaş, 14 bin dolara çatısına güneş enerjisi sistemi kurarak yılda yaklaşık 10 bin TL kazanabilecek. 

Denizli'de güneş enerjili evler artıyor!

Gurbetçi Ali Soyhan, evlerinin çatılarında güneş enerjisiyle elektrik üreten Almanlara özendi, Denizli’deki evinin çatısına aynı sistemi kurdu. Çatıdaki güneş panelleri sayesinde evde kullandığı elektriği üreten Soyhan, enerji fazlasını ise AYDEM’e satıyor.

Malatya'ya güneş enerji santrali kuruldu!

Malatya Büyükşehir Belediyesinin trambüs bakım istasyonu çatısına kurduğu güneş enerji santralinde, 3 ayda yaklaşık 115 bin kilowatt/saat elektrik üretimi gerçekleştirildiği bildirildi.

Malatya Kepez – Güneşli grup yolu genişletiliyor!

Akçadağ’ın en önemli grup yolarından biri olan Kepez – Güneşli grup yolunda yol genişletme ve asfalt çalışmaları, Ortaköy Mahallesinde ise asfaltlama çalışmaları yaptı.

İZKA, Bayraklı'da güneş enerjisi sistemi kuracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZKA, Bayraklı Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’nda kurulacak güneş enerjisi sistemi için işbirliği yapacak.

Bursa Büyükşehir Stadyumu'na suni güneşleme sistemi geliyor!

Recep Altepe, Büyükşehir Stadyumu’nda çimlerin, suni güneş sistemiyle bakımlarının yapıldığını ve stadyumun yeni sezon için hazırlandığını söyledi.

Juwi, 2016'da Konya ve Nevşehir'de güneş enerji santrali kuracak!

Alman güneş ve rüzgar enerji şirketi Juwi, 2016'ta Konya ve Nevşehir'de 18 lisanssız güneş enerji santralini hizmete sokacak. Türkiye'nin yenilebilir enerji sistemi için uygun coğrafyada olduğu belirtildi.

Baymak konut ve fabrikaların çatısına güneş enerji sistemi kuracak!

Isıtma-soğutma sektöründe faaliyet gösteren Baymak, portföyüne güneş enerjisini de ekledi. Oluşturduğu paketlerle çatılara panel kurmaya başlayan şirketin Genel Müdürü Ender Çolak, “Amacımız her evi bir güneş santralı yapmak” dedi.

Gaziantep Yavuzeli'de Güneş enerjisi ve sulama sistemi kuruldu!

Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde kaymakamlık ve tarım müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile 5 çiftçiye, Güneş enerjisi ile sulama sistemi kuruldu.

Kuşadası Devlet Hastanesi'ne güneş enerjisi!

Güneş paneli üreticisi Ezinç Grup, Kuşadası'nda Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan 150 yataklı Devlet Hastanesi'nin Solar Termal Güneş Enerji Sistemi Uygulamasını hayata geçirdi. İşte projenin ayrıntıları...

Hindistan'da güneş enerjisiyle çalışacak havaalanı yapılacak!

Hindistan tamamen güneş enerjisiyle çalışan ilk havaalanını hayata geçireceğini duyurdu. Cochin Uluslararası Havaalanı'nın enerji sistemi, 46 binden fazla güneş paneliyle yenilenecek.

Baymak ve Şekerbank konutlara güneş enerji sistemi kuracak!

Baymak, Şekerbank'ın finansman desteğiyle konut, site ve işyerlerine güneş enerjisi sistemleri kuracak. İşbirliğiyle 2 yılda 3 bin 300 mekân santrale kavuşacak

Malatya güneş sistemi Haberi

Malatya güneş sistemi

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, fen işleri dairesi başkanlığı kontrolörlüğünde trambüs bakım istasyonu çatısına kurulan ve 3 ay önce hizmet giren güneş enerji santrali, elektrik üretimini sürdürüyor.


Santral hizmete girdiği 3 aylık dönem içerisinde yaklaşık 115 bin kilowatt/saat elektrik üretimi gerçekleştirildi.


Şebeke bağlantılı 345 kWp gücündeki santral sayesinde trambüs bakım istasyonunun elektrik ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra artan enerji trambüs hattına verilerek elektrik tüketiminden yaklaşık 45 bin lira tasarruf...