29 / 03 / 2024

maliklerin oy hakkı

maliklerin oy hakkı

Ana gayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, kat malikleri kurulunda oy hakkı nasıl kullanılır?

İletişim Başkanlığı'ndan uyarı geldi! Oy kullanırken bunları asla yapmamalısınız!

İletişim Başkanlığı'ndan önemli uyarı geldi! Oy kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı noktaları asla göz ardı etmemek gerekiyor. İkinci tur seçime günler kala İletişim Bakanlığı konuyla ilgili hatırlatma yaptı. Seçim sürecinde, bu hatırlatmaya dikkat etmek, oy kullanma hakkınızı doğru ve etik bir

Konut sitelerinde oturanlar dikkat! Bu hatayı herkes yapıyor!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sitelerin yönetim kurulu toplantılarındaki maliklerin oy kullanma hakkını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

İntema İnşaat ve İntema Yaşam Ev birleşti!

İntema İnşaat, İntema Yaşam Ev ve Mutfak Ürünleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin oy hakkı veren paylarının tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde şirket tarafından "devir alınması" suretiyle bünyesinde birleşilmesine karar verildi. 

Kiracının sitede söz hakkı var mıdır?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında ''Kiracıyım. Yaşadığım sitede söz hakkımın olmasını istiyorum. Kat malikleri kuruluna katılıp oy kullanmak istiyorum. Böyle bir imkan var mı?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Kat maliki her bağımsız bölüm için ayrı oy hakkına sahip mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir sitede yöneticiyim. Kat Mülkiyeti Kanunu’nda toplam oyların yüzde 3’ü sınırlaması var. Bir kişi en fazla 1 mi, yüzde 5 olan 12 mi, yüzde 3 olan 82 vekalet mi alabiliyoruz?' sorusunu yanıtladı.

Kat malikleri kurulunda bir kişinin 1/3’ten fazla oy hakkı olabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Kat malikleri kurulunda bir kişinin 1/3’ten fazla oy hakkı olabilir mi' sorusunu yanıtladı. 

4 maddede kat maliklerinin kurullarda oy hakkı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "kat maliklerinin kurullarda oy hakkı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Geçit hakkı davasında vekalet ücreti!

Geçit hakkı tesisini istemek taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan maliklerin yasal hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Bu hak için dava açılabiliyor. Peki, geçit hakkı davasında vekalet ücretini kim öder?

Mantolamada oy birliği şart mı?

Mantolama ile yapılar ısı tasarrufu için giydiriliyor. Eski yapılarda da maliklerin istediği doğrultusunda mantolama yapılabiliyor. Peki, mantolama yaptırmak için yeter sayısı nedir? Mantolamada oy birliği şart mı?

Apartmanda kat maliklerinin oy hakkı!

Apartmanda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda toplanıyor. Peki, toplantıda kimler nasıl oy kullanır? İşte apartmanda kat maliklerinin oy hakkı...

Apartmanda oy hakkı nasıl kullanılır?

Apartmanda yapılan toplantılarda kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasıyla toplanıyor ve oy çokluğuyla karar veriyor. Peki, apartmanda oy hakkı nasıl kullanılır?

Kentsel dönüşümde oy oranı nedir?

Kentsel dönüşümde kimi zaman maliklerin istekleri aynı olmayabiliyor. Ancak kanun oybirliğinin sağlanması yerine oyçokluğunun karar alma için yeterli olabileceğini söylüyor. Peki, kentsel dönüşümde oy oranı nedir?

Kat malikleri kurulunda oy hakkı!

Ana gayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, kat malikleri kurulunda oy hakkı nasıl kullanılır?

maliklerin oy hakkı Haberi

maliklerin oy hakkı

Kat malikleri kurulunda oy hakkı!

Apartmanlarda, sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm yer alması halinde yönetimin kurulması zorunlu oluyor. Apartman, kat malikleri kurulunca yönetiliyor. 


Apartmanın yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri

saklı kalmak şartiyle, bu kurul tarafından kararlaştırılıyor.


Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, kat malikleri kurulunda oy hakkı nasıl kullanılır?


Oya katılma:

Her kat maliki, arsa payı oranına bakılmaksızın, bir tek oy hakkına sahiptir.


Anagayrimenkulde birden ziyade bağımsız bölümü olan kat maliki, her bağımsız bölüm için ayrı bir oy hakkına sahiptir; bununla beraber onun malik olduğu bağımsız bölümlerin sayısı ne olursa olsun, sahip olacağı oy sayısı bütün oyların üçte birinden fazla olamaz; oy hesabı yapılırken kesirler gözönüne alınmaz.


Bir bağımsız bölümün birden ziyade maliki varsa, kat...