18 / 04 / 2024

Maliye günlük evlere denetim

Maliye günlük evlere denetim

İstanbul Vergi Dairesi başta yeme içme mekanları olmak üzere bir çok alanda çalışmaları hızlandırdı. Günlük hatta saatlik kiralanan 773 ev de denetlendi. 667’sine tutanak tutularak mükellef haline getirildi.

Günlük kiralık evlerle ilgili yeni yasal düzenleme yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ekim ayı ile birlikte günlük kiralık evlere yeni yasal düzenlemelerin getirileceğini açıkladı.

Milyonlarca çalışana müjde! Günlük yemek ve yol ücretlerinde büyük artış! 2023 yemek parası ücreti ne kadar oldu?

Milyonlarca çalışana müjde! Günlük yemek ve yol ücretlerinde büyük artış yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılı için yemek ücretlerini duyurdu. Peki, 2023 yemek parası ücreti ne kadar, kaç TL oldu?

Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Günlük 51 liraya yükseltildi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati çalışanlara yapılan yemek ve yol yardımı ödemelerine ilişkin istisna tutarlarını artırdıklarını duyurdu. Buna göre vergiden istisna tutulan günlük yemek bedeli 34 liradan 51 liraya, yol yardım bedeli ise 17 liradan 25.50 liraya çıkarıldı.

Günlük kiralanan evler mercek altında!

İzmir Vergi Dairesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve yerel yönetimlerle yapılan iş birliği sonucunda İzmir'de günlük olarak kiralanan evler mercek altına alındı.

İstanbul Yeni Havalimanı için 45 günlük geri sayım!

29 Ekim’de açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı için 45 günlük geri sayım başladı. Açılış öncesi 9 bin kişi ve 10 uçak ile 3 entegre deneme yapılıp, havalimanı tüm bileşenleriyle test edilecek.

Ankara-Sivas YHT Projesi'nde günlük 1.750 metre ray seriliyor!

Ankara-Sivas YHT Projesi'nde günlük bin 750 metre ray seriliyor. Projede test sürüşlerinin 2019 yılında yapılması plalanıyor...

AVM'lerin üçte biri günlük kuru baz alıyor!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM'lerin üçte birinin günlük kurdan faturalandırma yaptığını kaydederek TL'ye dönüşün perakende sektörünü rahatlatacağını dile getirdi.

100 Günlük Eylem Planı'nda inşaata hak ettiği önem verildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı kabinesinin 100 günlük icraat programını açıkladı. 100 günde 46 milyar TL bütçeyle 400 proje hayata geçirilecek. Bu projeler yeni dönemin ateşleyici gücü olacak... 

Bartın’da günlük kiralık ev denetiminde terörist yakalandı!

Bartın’da günlük kiralık evlere yönelik yapılan denetimlerde ’PKK terör örgütüne üye olmak’ suçundan aranan M.K. yakalandı. 

100 günlük eylem planı mega projelere yarayacak!

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin ulaşımdan enerjiye, ekonomiden sanayiye, dış ticaretten şehirciliğe, dış politikadan savunmaya, eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye olmak üzere ilk 100 günlük hedefini kapsayan eylem planı mega projelere yarayacak.

Murat Kurum bugün 100 Günlük Eylem Planı'nı değerlendirecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, bugün Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 100 Günlük İcraat Programı kapsamındaki çalışmaları değerlendirecek. 

Balıkesir'de günlük kiralık evlere ceza yağdı!

Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Balıkesir'de günlük ve saatlik kiralanan evleri denetledi. Denetimler sırasında kaçak olan 12 konaklama yerine para cezası kesildi. 

100 günlük icraat programının gayrimenkule etkisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘100 Günlük İcraat Programı’nı açıkladı. 400 mega projeden oluşan program ülkemizin kısa süre içerisinde büyük adım atacağını gösterdi. Erdoğan sanayiden çevreye ekonomiden askeriyeye birçok projeleri açıkladı. 

Maliye günlük evlere denetim Haberi

Maliye günlük evlere denetim

İstanbul Vergi Dairesi başta yeme içme mekanları olmak üzere bir çok alanda çalışmaları hızlandırdı. Günlük hatta saatlik kiralanan 773 ev de denetlendi. 667’sine tutanak tutularak mükellef haline getirildi


İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar, İstanbul’da vergiye olan ilgiyi artırmak için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bayrakdar özellikle barlar, restaurantlar olmak üzere bir çok alanda yaygın denetimler yaptıklarını ifade etti. Bu doğrultuda günlük, saatlik ve haftalık kiralanan evleri de radara aldıklarını ve bunlardan 773’ünü denetlediklerini anlatan Bayrakdar, gelir elde etmesine karşılık hiçbir vergi ödeyen 667 evi mükellef olarak kaydettiklerini ve bundan sonra bu evlerin sahiplerinin vergilerini ödemek zorunda kalacaklarını söyledi. Önceki yıl yaptıkları çalışmalar ile İstanbul’da kira gelirlerini yüzde 14 artırdıklarını ifade ederek bu evlerden de sürekli kiralananların ticari işletme olarak değerlendirileceğini...