20 / 04 / 2024

maliyetteki artışın konut fiyatlarını etkiledi mi

maliyetteki artışın konut fiyatlarını etkiledi mi

Konut fiyatlarındaki yüzde 19'luk yükselişi değerlendiren Ağaoğlu, "Müteahhitler uzun süredir maliyetteki artışları fiyatlara yansıtmamışlardı. Bu sene hem kur hem de maliyetten gelen yük yansımaya başladı" dedi.

3 milyon liranın konut kredisi faizleri ne kadar? Banka banka güncel faiz oranları...

Konut kredisi faiz oranları vatandaşları şaşırttı. Buna göre, 3 milyon liranın konut kredisi faizleri ne kadar oldu. En az 10 milyon lira geri ödemesi var.

Faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

21 Mart'ta Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45’ten yüzde 50'ye çıkartılmasına karar verdi. Peki faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

Polat Holding imzası taşıyan Duna Pearl yılın konut projesi seçildi!

Polat Holding'in Macaristan’daki Gayrimenkul Geliştirme şirketi olan Polat Hungary tarafından hayata geçirilen Duna Pearl ''Yılın Konut Geliştirme” projesi seçildi.

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

ABD'de kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu! 

ABD’de tüketici fiyatları ocak ayında kiralık konut bedellerindeki artışın etkisiyle beklenenden fazla yükseldi. Kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Depremler vatandaşın konut tercihini değiştirdi! Çelik evlere talep artıyor!

Deprem sonrası vatandaşların konut tercihlerinin değiştiğini ve çelik evlere taleplerin arttığını açıklayan Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya önemli açıklamalarda bulundu.

Yüzde 25'lik sınırlandırma kira artışını hızlandırdı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "kira artışının yüzde 25 ile sınırlandırılmasıyla kiraların artışı yavaşlayacağı yerde daha da arttı." ifadelerini kullandı.

Konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi? Ev almayı düşünenler hemen bakın!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş yaptığı açıklamada ruhsat sayısındaki artışın konut üretiminin artacağını göstermediğini belirterek, gelecek sene konut açığının daha fazla olacağını ve fiyatların düşmeyeceğini söyledi.

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

Barclays, Türkiye’nin döviz rezervi artışının devamını bekliyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kısa süre önce yayımladığı Türkiye ekonomisine ilişkin yıllık analizden sonra Barclays de gelişmekte olan piyasalar araştırma raporunda, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artışın sürmesini beklendiğini paylaştı.

Zeytinburnu'nda 3 bine yakın konut dönüştü!

Mega kent İstanbul'un nüfus yoğunluğu yüksek olan en eski yerleşim bölgelerinden Zeytinburnu'nda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediye ve TOKİ işbirliğinde son dönemde yapılan çalışmalarla 3 bine yakın konut dönüştü.

İnşaat maliyet artışı frenlendi! Konut fiyatları düşecek mi? Son dakika! 

Son aylarda inşaat maliyet artışının frenlendiğine dikkat çeken Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, bunda denetimlerin etkisi olduğunu söyledi. Denetim olmasa artışların yüzde 100’e ulaşabileceğinin altını çizen Yedikardeş, ev fiyatlarının düşmeyeceğini vurguladı. 

maliyetteki artışın konut fiyatlarını etkiledi mi Haberi

maliyetteki artışın konut fiyatlarını etkiledi mi

Merkez Bankası tarafından Türkiye genelinde, 45 ilde son iki yılda yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan Türkiye Konut Fiyatı Endeksi'nin sonuçları açıklandı. Buna göre TKFE temmuzda yıllık bazda yüzde 18,76 yükseldi. Endeksteki yükselişi değerlendiren Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Müteahhitler uzun süredir maliyete gelen artışları fiyatlara yansıtmamışlardı. Bu sene hem kur hem de maliyet artışından gelen yükü fiyatlarına yansıtmaya başladılar” dedi. Küresel ekonomideki dalgalanmanın maliyetleri artırdığına dikkati çeken Ağaoğlu, iç piyasada satışların yolunda gittiğini söyledi. 


NAKİTLE EV ALINIYOR 


Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir inşaat imalatında kullanılan malzemeye 1,5 yılda yüzde 50'ye yakın zam geldiğini inşaatçıların bunu fiyatlara yansıtmak zorunda olduklarını söyledi. Ancak asıl konut zamlarının önümüzdeki süreçte yaşanacağına dikkat çeken Demir, “Çünkü şu an...