27 / 04 / 2024

Mantolama fiyatları 2015

Mantolama fiyatları 2015

Mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, mantolama maliyeti nedir? 2015 yılında mantolama fiyatları ne kadar?

Mantolama fiyatları 2015!

Bina mantolama, yapılar üzerinde yapılan dış cephe yalıtım uygulamasına deniyor.2000 yılından beri zorunlu olan mantolamanın ücretleri malzemeye,yere göre değişiklik gösteriyor.İşte mantolama fiyatları 2015!

Avro Bölgesi'nde konut fiyatları yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) bugün yayımladığı verilere göre, konut fiyatları 2015'in dördüncü çeyreğinde, önceki yılın aynı dönemine kıyasla Avro Bölgesi’nde yüzde 2,9 ve Avrupa Birliği’nde (AB) yüzde 3,8 yükseldi.

Konut fiyatları 2015'te yüzde 20 arttı!

Sektör temsilcilerine göre, 2015 yılında satış fiyatı yüzde 20 artan konut, yatırımcısına en çok kar sağlayan yatırım araçlarından oldu. Baygan: "Adana, Türkiye'nin en büyük 7 şehri arasında yüzde 29,31 ile satış fiyatını en çok artıran şehir oldu" dedi.

Çanakkale’de konut fiyatları arttı!

Çanakkale’de satılık konut fiyatları 2015 Ekim ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 2,99 yükseldi. Ortalama kira bedeli de 689 TL oldu. İşte kampanyalar!

Kayseri’de emlak fiyatları yükselişte!

Kayseri’de satılık konut fiyatları 2015 Ekim ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 1,88 artarak ortalama 187 bin 203 lira oldu.

Sivas'ta arsa sorunu konut fiyatlarını artırıyor!

Sivas'ta gayrimenkullerin fiyatları 2015 yılında büyük oranda artış gösterdi. Sivas Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Kerim Çayır, fiyatların yükselişiyle ilgili özel açıklamalarda bulundu.

Emlak vergisi fiyatları 2015!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mal sahipleri her sene belediyeye emlak vergisi ödüyor. Vergi için ödenecek bedel, taşınmazın türüne ve kayıtlı değerine göre hesaplanıyor. Peki, emlak vergisi fiyatları 2015 ne kadar?

Çevre temizlik vergisi fiyatları 2015!

Çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Arsa ve araziler için çevre temizlik vergisi ödenmiyor. Peki, çevre temizlik vergisi fiyatları 2015 ne kadar?

Bahçeşehir Soyak Konforia fiyatları 2015!

Soyak Konforia Residence'de 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler sunuluyor. Soyak Yapı imzası ile yükselen proje Kanal İstanbul'a yakın bir bölgede bulunuyor. İşte Bahçeşehir Soyak Konforia fiyatları 2015...

Demir fiyatları Ağustos 2015 son durum!

Gayrimenkul satışları belli bir ivmede sürüyor ancak döviz kurundaki artışın bir süre daha devam etmesi maliyetlere de yansıması bekleniyor. 2015'e artışla giren demir fiyatlarındaki artış sürecek mi? İşte demir fiyatları Ağustos 2015 son durum...

Çimento fiyatları Ağustos 2015!

Çimento sektöründe fiyatlar bir yıl içinde yüzde 40 oranında arttı. Çimentodaki bu artış, inşaat maliyetlerine de yansıdı. İşte Çimento fiyatları Ağustos 2015 ve çimento türleri...

Beton fiyatları Ağustos 2015!

Genellikle "beton" denince portland çimentolu beton akla gelir. Beton; çakıl, kum gibi "agrega" denilen maddelerin bir bağlayıcı madde ve su ile birleştirilmesinden meydana gelen inşaat yapıtaşıdır. İşte Beton fiyatları Ağustos 2015...

Deprem sigortası fiyatları 2015!

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları karşılıyor. Peki, deprem sigortası fiyatları 2015 ne kadar?

Mantolama fiyatları ne kadar?

Mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, mantolama maliyeti nedir? 2015 yılında mantolama fiyatları ne kadar?

Mantolama fiyatları 2015 Haberi

Mantolama fiyatları 2015

Mantolama fiyatları ne kadar?

Mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Mantolama yapıldıktan sonra, içerideki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye girmiyor. 


Bina dış yüzeyindeki her türlü kiriş, kolon, hatıl vb. betonarme yapı elemanlarını tamamen yalıtarak ısı köprülerinin oluşmasını engelliyor.Binayı dışarıdan bir manto gibi sararak ana malzemede sıcaklık farkları sebebi ile oluşabilecek çatlakları ve hasarları önler.


Yalıtım yapıldıktan sonra da Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ne göre asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belge olan "Binalarda enerji kimlik belgesi" nin alınması gerekiyor. 


Binalarda enerji kimlik belgesinin de 2017 yılına kadar alınmış olması gerekiyor.


Dış duvarlarda oluşan yaz kış sıcaklık farkları...