26 / 04 / 2024

Mantolama fiyatları ne kadar?

Mantolama fiyatları ne kadar?

Mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, mantolama maliyeti nedir? 2015 yılında mantolama fiyatları ne kadar?



Mantolama fiyatları ne kadar?

Mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Mantolama yapıldıktan sonra, içerideki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye girmiyor. 


Bina dış yüzeyindeki her türlü kiriş, kolon, hatıl vb. betonarme yapı elemanlarını tamamen yalıtarak ısı köprülerinin oluşmasını engelliyor.Binayı dışarıdan bir manto gibi sararak ana malzemede sıcaklık farkları sebebi ile oluşabilecek çatlakları ve hasarları önler.


Yalıtım yapıldıktan sonra da Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ne göre asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belge olan "Binalarda enerji kimlik belgesi" nin alınması gerekiyor. 


Binalarda enerji kimlik belgesinin de 2017 yılına kadar alınmış olması gerekiyor.


Dış duvarlarda oluşan yaz kış sıcaklık farkları 5 dereye kadar çıkarabiliyor. Peki, mantolama maliyeti nedir? 2015 yılında mantolama fiyatları ne kadar?


Mantolama fiyatları 2015..

Mantolama fiyatları, kullanılacağı bölgeye, malzemeye ve firmasına göre değişkenlikler gösteriyor. Mantolama m2 fiyatı 50 ile 150 TL arasında değişkenlik gösteriyor.



Mantolama ne kadar enerji tasarrufu sağlar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön