19 / 04 / 2024

Mantolama fiyatları 2015!

Mantolama fiyatları 2015!

Bina mantolama, yapılar üzerinde yapılan dış cephe yalıtım uygulamasına deniyor.2000 yılından beri zorunlu olan mantolamanın ücretleri malzemeye,yere göre değişiklik gösteriyor.İşte mantolama fiyatları 2015!



Mantolama fiyatları 2015!

Bina mantolama, yapılar üzerinde yapılan dış cephe yalıtım uygulamasına deniyor.

Mantolomanın birçok avantajı bulunuyor.Bina dış yüzeyindeki her türlü kiriş, kolon, hatıl vb. betonarme yapı elemanlarını tamamen yalıtarak ısı köprülerinin oluşmasını engelliyor.Binayı dışarıdan bir manto gibi sararak ana malzemede sıcaklık farkları sebebi ile oluşabilecek çatlakları ve hasarları önler.Dış duvarlarda oluşan yaz kış sıcaklık farkları 5 dereye kadar çıkarabiliyor.


Bina dış duvarları dış ortamın tüm etkilerinden koruyor. Yoğuşma riski en aza indiriliyor ve hem ısı hem de su yalıtımı sağlıyor.Tekniğe uygun yapılmış bir mantolama uygulaması %50 ye varan ısı tasarrufu sağlıyor.Mantolama yapılmış binalarda ısı dengeli bir şekilde dağıldığı için yoğuşma ve hava akımı olmuyor, bu sayede konforlu bir yaşam alanı elde edilmiş olunuyor.


Yakıt tüketimini azalttığı için çevrenin korunmasına katkı sağlıyor.Binanın dış duvarlarında beton içindeki donatıları korozyona karşı koruyarak bina ömrünü uzatıyor.

 

Tüm binanın ısıya karşı izolasyonu amacıyla yapılan mantolama 2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu hale geliyor.Yeni inşa edilecek yapıların mantolaması yapılarak inşaatının tamamlaması zorunlu hale geliyor.Eski binaların 2017 ye kadar mantolama işlemleri yapmaları gerekiyor.Aksi halde cezalar söz konusu oluyor.


Pahalı bir uygulama olarak önyargı ile bakılan mantolama uygulaması aslında, uzun vadede kazanç sağlayan bir yatırım olma niteliğine sahip oluyor. Kendisini 3 sene içinde sağladığı enerji tasarrufu ile amorti eden mantolama ile, yapının kullanım ömrü de uzuyor.


Mantolama m2 fiyatı, kullanılacağı bölgeye, malzemeye ve firmasına göre değişkenlikler göstermek ile birlikte 50 ile 150 TL arasında değişkenlik gösteriyor.



Kışın mantolama yapılır mı?



Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com


Geri Dön