26 / 04 / 2024

mantolama için karar yeter sayısı

mantolama için karar yeter sayısı

Mantolama ile yapılar ısı tasarrufu için giydiriliyor. Eski yapılarda da maliklerin istediği doğrultusunda mantolama yapılabiliyor. Peki, mantolama yaptırmak için yeter sayısı nedir? Mantolamada oy birliği şart mı?

Bitcoin için kritik karar haftası... 

Kripto para dünyası için karar haftası başlayacağı kaydedildi. Buna göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), bu hafta için Bitcoin ETF başvuruları ile ilgili karar vermesinin beklendiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Avrupa Merkez Bankası Başkanı kararını verdi! Euro için rota oluşturuldu! Euro tam olarak böyle olacak

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde Mart ayındaki faiz patikası için kararını verdi.  Euro için rota oluşturuldu! Euro tam olarak böyle olacak...

Yargıdan kilometresi düşürülen araç için karar!

Ankara 19’uncu Asliye Mahkemesi kilometresi düşürülen araçlar için emsal bir karar verdi. Mahkeme kilometresini usulsüz düşürdüğü tespit edilen otomobil satıcısının oluşan 8 bin liralık değer kaybını müşteriye ödemesine hükmetti.

Apple'dan iPad mini 6 için yeni karar: Pil değişimi yapılacak! Peki ücreti ne kadar olacak?

Apple, iPad mini 6 için pil değişiminin ücreti karşılığında artık Apple Store, yetkili servis sağlayıcıları ve onarım merkezlerinde yapılabilmesi için karar aldı. Şimdi akıllarda tek bir soru var: iPad mini 6 için batarya değişimi ücreti nasıl? İşte yanıtı… 

TOKİ projeleri için acele kamulaştırma kararı alındı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Adıyaman, Trabzon ve Rize'de gerçekleştirilecek olan yatırımlar için bazı taşınmazların acele kamulaştırılması için karar verildi.

Ankara'nın 2 ilçesi için karar geldi! Dikkat! Bu sabah açıklandı!

Ankara ili Kahramankazan ve Yenimahalle ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi.

Adıyaman için kamulaştırma kararı!

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Adıyaman merkezde yer alan bir sahanın kamulaştırılması için karar verildi.

21 tasarruf finansman şirketi için karar verildi!

BDDK tarafından tasfiyesine karar verilen 21 tasarruf finansman şirketi için karar verildi. Mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için yöneticilerin varlıklarına haciz konuldu.

Assos'taki kaçak tesis için yıkım kararı!

Çanakkale Assos'ta hayata geçirilen kaçak plaj tesisinin, yıkımı için karar verildi...

Samanyolu TV'nin Üsküdar'daki binası için karar verildi!

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kapatılan Samanyolu'na ait Üsküdar'daki bina için karar verildi. Binanın güçlendirme çalışması yapılarak öğrenci yurdu olarak kullanılmasına karar verildi. 

Kadıköy Belediyesi'nden Kalamış Yat Limanı ihalesi için karar!

Kadıköy'de bulunan Kalamış Yat Limanı ihalesi için tam yetki Kadıköy Belediye Başkanı Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'na verildi.

Paralı ailesinin miras davası için karar çıktı!

Ünlü Paralı ailesinin milyar liralık miras davası için son karar verildi. Mahkemeye göre Ömerhan Kuru haksız bulunurken sanıklar beraat etti. 69 gayrimenkul ise yasal mirasçılara verildi. 

İstanbullulara müjde! O ilçe için karar geldi!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Sultanbeyli Millet Bahçesi'nin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

mantolama için karar yeter sayısı Haberi

mantolama için karar yeter sayısı

Mantolamada oy birliği şart mı?

Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği gereğince, bina inşaatına verilecek ruhsat iznininde gerekli olan belgeler arasında mantolama projesinin de olması zorunlu oluyor.


Eski yapılarda da maliklerin istediği doğrultusunda mantolama yapılabiliyor. Peki, mantolama yaptırmak için yeter sayısı nedir? Mantolamada oy birliği şart mı?


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor. Mantolamada faydalı olması nedeni ile kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğunun vereceği karar yeterli oluyor.


Yenilik ve ilaveler:

I - Faydalı olanlar:

Madde 42 – Kat malikleri,anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya...