26 / 04 / 2024

mantolama masrafı neye göre verliyor

mantolama masrafı neye göre verliyor

Posta Gazetesi Yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında bir okuru tarafından sorulan mantolama masrafının neye göre belirlendiğine dair sorusunu cevapladı. İşte o soru ve Tamer Heper'in cevabı...

Tapu masrafı neye göre hesaplanır?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri sırasında, gayrimenkul alıcısının ve satıcısının belli oranlarda tapu harçlarını ödemeleri gerekiyor. Peki, tapu masrafı neye göre hesaplanır? İşte tapu harcı hesaplama programı..

Mantolama sistemleri yangına ne kadar dayanıklı?

Mantolama sistemlerinin yangın dayanım performansı, Kayseri'de bilimsel metotlarla test edildi. Elde edilen test sonuçları, 'Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belirlediği standartların yerinde olduğunu gösterdi' şeklinde yorumlandı.

Mantolama sistemlerinin yangın performansı bilimsel yöntemlerle denenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ nin talimatı ile mantolama sistemlerinin yangın performansı bilimsel yöntemler ile test edilecek. Ülkemizde ilk defa uygulanacak test Kayseri’de yapılacak.

Kışın mantolama yapılır mı?

Mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, mantolama uygulaması ne zaman yapılır? Kışın mantolama yapılır mı?

Mantolama yaptırmayan dairesini satamayacak!

Mantolama, Kentsel Dönüşüm Süreci'nde binalarda zorunlu hale getirildi. Buna göre; binasına mantolama yaptırmayan dairesini satamayacak. 2000 yılından bu yana yeni yapılar için ısı yalıtımı yaptırma zorunluluğu bulunuyor.

Konut kredisi dosya masrafı geri iadesi!

Yargıtay kararları gereğince, konut kredisi kullanan tüketicilerden alınan dosya masrafı geri iade edilebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı geri iadesi nasıl yapılır? İşte iade için yapılması gerekenler...

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için gerekli evraklar!

Yargıtay 13. Hukuk Dairesinin almış olduğu karara göre, konut satın alırken bankadan kredi kullanan kimseler, ödedikleri dosya masrafını geri alabiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi için gerekli evraklar...

Konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi!

Konut almak için bankadan kredi kullanan kimseler ne için ödendiği bilinmeyen dosya masrafları bir dilekçe ile iade edilebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi...

İşyeri kira artış oranı neye göre belirlenir?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği 6098 sayılı Borçlar Kanunu gereğince, sözleşme süresi yenilenen kiralamalarda kiracıya belli oranlarda zam yapılabiliyor. Peki, işyeri kira artış oranı neye göre belirlenir?

Konut kredisi dosya masrafını geri alma şartları!

Alınan Yargıtay Kararları gereğince konut kredilerinde tüketicilerden alınan masraflar arasında bulunan konut kredisi dosya masrafı iade edilebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafını geri alma şartları...

Konut kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği!

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için öncelikle bankaya daha sonra ise tüketici hakem heyetine dilekçe gönderilmesi gerekiyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği..

Konut kredisi dosya masrafı alınır mı?

Konut kredisi dosya masrafı ile ilgili alınan yargıtay kararlarına göre, ne için ödediğini bilmeden dosya masrafı ödeyen tüketiciler bunu geri alabilir mi? Konut kredisi dosya masrafı alınır mı?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi ile ilgili yargıtay kararı!

Konut sahibi olmak için bankadan kredi kullanan kimseler ödedikleri konut kredisi dosya masrafının iadesini isteyebiliyor. Peki iade nasıl yapılır? İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi ile ilgili yargıtay kararı..

mantolama masrafı neye göre verliyor Haberi

mantolama masrafı neye göre verliyor

Yazlık bir semtte dairem var. Mantolama için para isteniyor. Ancak benim dairem bir oda bir salon, oysa binada büyük daireler de var. Bana kalırsa bu masrafı dış cepheye olan alanımızla orantılı olarak ödememiz gerekir. 

Ayrıca bodrum kata ait duvarların da mantolanması gerekiyor mu? Bunu yapacak ise bu parayı toplayacak bir yöneticimiz yok. Bunu güvenli bir biçimde nasıl sağlarız? • K.P. 



Şu gazete hayatına atılalı 33 sene bitti 34'üncü seneme girdim" bugün hâlâ görüş ufkum açılmaya devam ediyor. Okuyucumun ilginç tespitine dikkat ettiniz mi? Bina mantolanacak, ücreti, dairelerin dış cephede kapladığı alanla orantılı olarak ödemeyi düşünüyor. Kat mülkiyeti ile ilgili sayısız dava gördüm, sayısız rapor yazdım bu kadar ilginç teklife rastlamadım. Dışardan bakınca çok da mantığa ters gelmiyor aslında ama hayret ettiğim...