24 / 04 / 2024

mantolama yaptırmak zorunlu mu

mantolama yaptırmak zorunlu mu

Binalarda ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanabilmesi için eski yapılarda ve yeni inşa edilen yapılarda mantolama yapılıyor.Peki mantolama yaptırmak mecburi mi?Mantolama yaptırmamanın cezası var mı?

Mantolama yaptırma zorunluluğu var mı?

Mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor.Peki mantolama yaptırma zorunluluğu var mı?İşte binalarda mantolama işlemleri..

Sitede mantolama zorunlu mu?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında site bloklarında mantolama zorunluluğu ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor.

Binasına mantolama yaptırmayan dairesini satamayacak!

Kentsel Dönüşüm Süreci devam ederken, Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre, 2000 yılından bu yana yeni yapılar için ısı yalıtımı yaptırma zorunluluğu bulunuyor. Bu yönetmelik dahilinde yeni yapılan tüm binalar, ısı yalıtımlı olarak inşa ediliyor...

Karavan yapmak mı yaptırmak mı daha hesaplı olur? Karavan yapmak için en uygun araç hangisi?

Karavan son dönemde birçok tatilcinin gözdesi konumunda. Gezerek seyahat etmeyi isteyen ve aynı zamanda kalacak yer sıkıntısı çekmek istemeyenler karavan tatillerine yöneliyorlar. Peki “Karavan yapmak mı yaptırmak mı daha hesaplı olur?” İşte detaylar!

Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Deprem sonrasında konut tercihleri de değişti. Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Deprem riskine karşı DASK tek başına yeterli değil! Mutlaka konut sigortası da yaptırın!

Depremde olası hasara karşı tek başına DASK poliçesi yaptırmak yeterli değil. Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında hasar gören konutlar için ödenen en yüksek tazminat tutarı 640 bin TL. Oysa bugün 100 metrekare konutun inşaat maliyeti 1 milyon TL civarında.

Cins tashihi nedir? Cins tashihi zorunlu mu?

Tapu kütüğüne kayıtlı olan bir taşınmazın nitelik değiştirmesi ve tekrar farklı nitelikte tapu kütüğüne kaydedilmesi işlemine cins tashihi deniyor. Peki, cins tashihi işlemini yaptırmak zorunlu mu? İşte tüm merak edilenler...

Riskli yapı tespiti zorunlu mu?

Kentsel dönüşüme giren yapılar yıkılarak yerine yeniden inşa ediliyor. Peki, riskli yapı tespiti yaptırmak zorunlu mu?

2021 DASK rehberi!

2021 deprem sigortası teminat tutarı 240 bin TL’den 268 TL’ye yükseltildi. Betonarme ve farklı yapıya sahip olan binalarda deprem sigortası fiyatları değişiklik gösteriyor. Peki, deprem sigortası yaptırmak zorunlu mu? Deprem sigortası yaptırmanın faydaları nelerdir? İşte tüm bu soruların yanıtları..

Binanızı mantolama yaptırmanız için 9 neden!

Avrupa’nın mantolama devi Baumit, yaşam alanlarınıza mantolama yaptırmanız için 9 nedeni açıkladı.

Konut sigortası yaptırmak isteyenlere 6 önemli tavsiye!

İstediğiniz evi aldınız ve evinizi güvence altına almak için konut sigortası yaptırmaya karar verdiniz. Karar verdiğiniz, sigortanın hangi teminatları kapsadığını, fiyatının nasıl hesaplandığını, eşyalarınızı nasıl koruyacağınızı biliyor musunuz? İşte konut sigortası yaptırmak isteyenlere 6 tavsiye.

20 soruda DASK!

Manisa ve Elazığ’da meydana gelen depremler zorunlu deprem sigortasını tekrar gündeme getirdi. Zorunlu deprem sigortası olan konut sayısı 9.5 milyon oldu. Peki DASK yaptırmak zorunlu mu?, DASK hasar bedeli ve tazminat ödemesi nasıl hesaplanır? İste DASK hakkında her şey...

Sema Çelebi kaçak inşaat yaptırmak suçuyla gözaltına alındı!

İstanbul’da kaçak inşaat yaptırmak suçundan hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve yakalama kararı bulunan, magazin dünyasının yakından tanıdığı isimlerden 61 yaşındaki Sema Çelebi, Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde gözaltına alındı.

Generali ile Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmak çok kolay!

Ülke topraklarının yüzde 96’sının deprem bölgesi içinde yer alması ve depremin 60 yıl içerisinde en sık rastlanan afet türü olması, Türkiye de konut sahiplerinin olası bir doğa felaketine karşı hazırlıklı davranmasını zorunlu haline getiriyor.

Konut kredisi kullananlar konut sigortası yaptırmak zorunda mı?

Konut kredisi kullanan ve konut kredisi kullandıran kişi ve finansal kuruluşların hak ve sorumlulukları, Konut Finansmanı Sözleşmesi Yönetmeliği kapsamında düzenleniyor. Yönetmeliğe göre, konut kredisi kullananlar konut sigortası yaptırmak zorunda mı?

Arsama inşaat yaptırmak istiyorum ne yapabilirim?

Bir arsanız olduğunu ve bu arsanız üzerinde konut binası inşa etmek istediğinizi ancak ne yapacağınızı bilmediğinizi düşünelim. "Arsama inşaat yaptırmak istiyorum ne yapabilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

mantolama yaptırmak zorunlu mu Haberi

mantolama yaptırmak zorunlu mu

Mantolama yaptırmak mecburi mi?

Mantolama , dışarıdaki ısıyı içeriye sokmadan, içerideki ısıyı korumak amacı ile yapının bir bakıma manto içine alınması yani ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasına deniyor.Mantolamaya ısı yalıtımı adı da veriliyor.


Dış cephe mantolaması iyi olan bir yapıda ısıtma ve soğutma için kullanılan enerjinin daha az kullanılması ve ısıtma ve soğutma sistemlerinden kaynaklanan giderlerin daha ekonomik rakamlara indirilmesine de yarıyor.Daha az yakıt kirliliği oluyor ve binaların da ömrü uzamış oluyor.


Mantolama işlemi aşamaları ise şöyle sıralanıyor; 

-Zemine aliminyüm başlangıç profili çakılıyor, 

-Başlangıç profili çakıldıktan sonra yalıtım levhasının arka yüzüne özel karışımlı harcı sürülerek zemine yerleştiriliyor, 

-Daha sonra dubelleme yapılarak levha sabitleştiriliyor,

-Donatı sıvası fileleme işlemleri de yapıldıktan sonra hafif ince sıva işlemleri yapılıyor, 

-Mantolama uygulamasının son aşaması olarak da boyama işlemlerine başlanır. 


Mantolama yaptırmak mecburi mi?

Binalardaki...