25 / 04 / 2024

Manyas Barajı taşınca

Manyas Barajı taşınca

Balıkesir'de, son günlerdeki yağışların etkisiyle doluluk oranı yüzde 100'ü aşan Manyas Barajı'nda taşkın riskini önlemek için kapaklar açıldı.

ŞOK’ta 3 parça meşrubat bardağı 49,95 TL’ye, portatif ocak 399 TL’ye, çocuk salıncağı 250 TL’ye düştü!

ŞOK Market, indirimli ürünlerin 1 Ağustos’a kadar satışta olacağını duyurdu. Bu doğrultuda, 3 parça meşrubat bardağı 49,95 TL’ye, portatif ocak 399 TL’ye, çocuk salıncağı 250 TL’ye düştü. İşte 31 Temmuz Pazartesi ŞOK fiyat listesi...

İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajı taştı! AFAD bölgeye gitti valilik açıklama yaptı

Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajı taştı. Bölgedeki yerleşim yerleri su altında kaldı. Kırklareli Valiliği olaya hemen müdahale edildiğini açıkladı. İşte taşan barajla ilgili son dakika gelişmesi...

Pozitif Avınca İnşaat Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pozitif Avınca İnşaat Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik’te  100 bin TL sermaye bedeli ile Hivda Avınca tarafından kuruldu.

Isparta Gelendost'ta bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı mecliste!

Isparta ilinin Gelendost ilçesine bağlı bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Manyas'ta depreme dayanıksız okullar yıkılıyor!

Manyas´ta depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılması kararlaştırılan okullar için yıkım çalışmaları başladı.

Melen Barajı'nın güçlendirme ihalesi 28 Şubat'ta yapılacak!

İstanbul'un su ihtiyacında hayati rol taşıyan Melen Barajı, gövdesinde oluşan çatlak sebebiyle henüz tamamlanamadı. İnşaat için, açık usulle güçlendirme ihalesi gerçekleştirilecek...

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik!

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Kamulaştırma Sahasına Mücavir Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Taşköprü'deki Kırık Barajı inşaatı TBMM'de!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde inşaatı devam eden Kırık Barajı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de baraj havzasındaki iki mahalle taşınıyor!

İzmir'de yapımı devam eden Rahmanlar Barajı havzasında kalan iki mahalle taşınıyor. 

Aydınca Taş Yapı Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydınca Taş Yapı Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün 25 bin TL sermaye bedeli ile Aydın Küçükkaya tarafından kuruldu. 

Balıkesir Manyas'ta özelleştirme ihalesi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Manyas HES ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesi 12 Eylül Salı günü gerçekleşecek.

Diyarbakır Çınar Dilaver Barajı'nın ÇED toplantısı 16 Mart'ta!

Diyarbakır Çınar'da Çınar Dilaver Barajı, Malzeme Ocakları ve Kırma-Eleme Tesisi projesinin yapılması için ÇED toplantısı yapıalcak. Toplantı 16 Mart'ta gerçekleşecek.

650 yıllık Zeynel Bey Türbesi 8 saatte taşınacak!

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde Ilısu Barajı tamamlanınca su altında kalacak 650 yıllık Zeynel Bey Türbesi, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na 52 kişilik ekip tarafından 8 saatte taşınacak.

Manyas Barajı taşınca Haberi

Manyas Barajı taşınca

Devlet Su İşleri 25'inci Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Manyas Barajı'ndaki su miktarı, kapasitesinin de üzerine çıkarak 500 milyon metreküpe ulaştı. 


Taşma riskinin yaşandığı barajdaki suyun bir miktarının boşaltılması için kapakları açıldı. Barajdan saniyede 200 metreküp su salınıyor. 


Yetkililer, fazla suyun dengeli bir şekilde tahliye edildiğini belirterek, Manyas Gölü ve Kuşcenneti'ndeki suyu kontrol altında tutarak tahliye işlemi yürüttüklerini bildirdi. 


Yağışların etkisiyle baraja ulaşan su miktarının arttığını, bunun da kapasite üzerinde doluluk oranına ulaşılmasını yol açtığını ifade eden yetkililer, gelen suların kesilmesi durumunda kapakların kapatılacağı bilgisini verdi. 


Bu arada, tahliye nedeniyle Manyas ile 7 kırsal mahalleye ulaşımı kısaltarak sağlayan Çavuşköy Köprüsü'nden ulaşım...