26 / 04 / 2024

Marmaray çevre sorunu

Marmaray çevre sorunu

2004 yılında temeli atılacak Marmaray Projesi çevreye duyarlı olduğunu ispatlayacakmış ve projede her detay üzerinde duruluyormuş. Kazı öncesinde Marmara'da yaşayan balık türünün yumurtlama ve göç mevsimi dahi tespit edilecekmiş.

Başakşehir Şahintepe'nin imar sorunu çözüldü!

Başakşehir’de yıllardır çözülemeyen imar sorunu çözüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başakşehir Belediyesi’nin, Şahintepe Mahallesi için sürdürdüğü imar ve uygulama çalışmaları bitirildi. Düzenlemeyle birlikte bölge imara açılacak.

Altyapı sorunu çözülmemiş tek bir şehrimiz kalmayacak!

Çevre Bakanı Kurum, "Altyapı sorunu çözülmemiş tek bir şehrimiz, beldemiz, köyümüz ve mahallemiz kalmayacak. Şehirlerimizin tamamında tarihimizi ve kültürümüzü yaşatacağız. Çevremizi sonuna kadar koruyacağız. 2023'ün marka şehirlerini hep birlikte inşa edeceğiz" dedi...

Ekrem İmamoğlu: Çevre, imar ve deprem sorununu çözeceğim!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’la ilgili 5 büyük hedefini açıkladı. İmamoğlu, 5 büyük hedefinden birinin doğru kentsel planlama ile çevre imar deprem sorunu çözmek olduğunu söyledi.

Aydın Çine'de mülkiyet sorunu çözüldü!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Aydın Çine'de yaşanan mülkiyet sorunu çözüme kavuştu..

Büyükyalı projesinin imar sorunu çözüldü!

Bakırköy-Zeytinburnu sahilinde sur gibi yükselen yeni konut projelerinden biri olan ve açılan dava sonucu plansız kalan Büyükyalı projesinin imar sorunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çözüldü.

Karabağlar'da 4 yıllık imar sorunu çözülüyor!

Karabağlar Belediyesi, imar planları çalışmalarını tamamlayıp onaylanmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderecek. ve böylece yıllık imar sorunu çözüme kavuşacak.

Çevre mühendislerinin eğitim sorunu meclis gündemine taşındı!

Çevre mühendislerinin çevre görevlisi eğitimine tabi tutulma gerekçeleri için CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan yazılı soru önergesi hazırladı..

İzmir Yeni Foça’ya 41 milyon liralık arıtma tesisi!

İzmir’in turistik bölgelerinden Yeni Foça’nın en büyük çevre sorunu da çözüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, bölgede evsel atıkların arıtılacağı 50 bin kişi kapasiteli arıtmayı yaklaşık 41 milyon liralık yatırımla hizmete aldı.

Hüseyin Aslan: İzmir'de arsa sorunu var!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Şu anda İzmir'de arsa sorunu var. İzmir kentleşme konusunda maalesef her geçen gün kötüye gidiyor. Kentleşme sorunu bütüncül olarak çözülmezse ulaşım, çevre, altyapı sorunu da çözülmez" dedi

Yeni Foça'ya 50 bin kişi kapasiteli arıtma tesisi!

İzmir’in turistik bölgelerinden Yeni Foça’nın en büyük çevre sorunu da çözülüyor. Bölgede evsel atıkların arıtılacağı 50 bin kişi kapasiteli arıtmanın temeli törenle atıldı. Sadece Yeni Foça'nın başlıca projeleri için 65-70 milyon TL yatırım yapıldı.

Yeni Foça biyolojik atık su tesisine kavuşuyor!

Yeni Foça'nın en büyük çevre sorunu da çözülüyor. Bölgede evsel atıkların arıtılacağı 50 bin kişi kapasiteli arıtmanın temeli törenle atıldı.

Yeni Foça Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

İzmir’in turistik bölgelerinden oaln Yeni Foça’nın en büyük çevre sorunu da çözülüyor. Bölgede evsel atıkların arıtılacağı 50 bin kişi kapasiteli arıtmanın temeli düzenlenen törenle atıldı.

İzmir Foça'ya yeni arıtma tesisi yapılıyor!

İzmir'in turistik bölgelerinden Yeni Foça'nın en büyük çevre sorunu da çözülüyor. Bölgede evsel atıkların arıtılacağı 50 bin kişi kapasiteli arıtmanın temeli törenle atıldı.

Marmaray çevre sorunu Haberi

Marmaray çevre sorunu



Marmaray'da önce balıklar


Tüp geçit projesinin kazı çalışmalarına balıkların yumurtlama ve göç sırasında ara verilecek, tarihi eserler kurtarılacak


     ANKARA - Asya ve Avrupa Yakası'nı denizaltı geçişiyle birleştirecek olan 'tüp geçit' (Marmaray) projesi çevreye duyarlı olduğunu kanıtlayacak. Projenin çevresel etkileri incelenirken Marmara Denizi'nde yaşayan balıkların yumurtlama ve göç mevsimleri dikkate alınacak. 

     Bu ay temeli atılması planlanan 19 yıllık Marmaray Projesi'nde her detay üzerinde hassasiyetle duruluyor. Projenin çevreye ve arkeolojiye zarar vermemesi için kazı çalışmaları öncesinde Marmara Denizi'nde yaşayan 200 tür balığın yumurtlama ve göç mevsiminin tespit edilmesi planlanıyor. Bu dönemde kazı çalışmaları durdurulacak. 


     Tarihi eserler 


     Proje...