19 / 04 / 2024

marmaray projesi esnaf

marmaray projesi esnaf

Marmaray Kazlıçeşme ve Yenikapı istasyonlarının çevresindeki esnafın yüzünü güldürdü. Kazlıçeşme istasyonunda simit tezgahı bulunan Serkan Arıcan da istasyonda yoğunluk yaşandığını bunun da işlerine olumlu yansıdığını söyledi

Sirkeci-Kazlıçeşme Banliyö Hattı yeniden hizmete alınıyor!

Marmaray projesi sebebiyle atıl kalan Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki tren hattını tramvaya dönüştürecek projeden vazgeçilince TCDD, eski banliyö hattını yenileyerek tekrar hizmete almaya karar verdi.

Sirkeci Kazlıçeşme banliyö hattı yenilenecek!

TCDD, Marmaray Projesi nedeniyle atıl kalan yaklaşık 8 kilometrelik Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki eski banliyö hattını yenileyecek. 

Nevşehir Kozaklı'da kapalı pazar yeri açıldı!

NEVŞEHİR’in Kozaklı ilçe Belediye Başkanı Celalettin Güven’in modern, çağdaş ve kent dokusuna uygun olarak hayata geçirdiği Kapalı Pazar Yeri Projesi, esnaf ve vatandaşların hizmetine sunuldu.

Taisei Corporation ve Mitsubishi Electric Marmaray Projesi’nde birleşti!

Taisei Corporation, Asya ile Avrupa’yı denizaltından birbirine bağlayan ve dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray Projesi’nde dünya otomasyon devi Mitsubishi Electric ile gücünü birleştirdi.

İskenderun'daki ferforje projesi vatandaşın takdirini aldı!

İskenderun Belediyesi'nin esnaflara yönelik başlattığı ferforje projesi, esnafın yanı sıra vatandaşların da takdirini topladı.

TOKİ Esnaf projesi başvuru detayları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından esnafa ve sanatkarla yönelik başlatılan projede tüm esnafın konut sahibi olması amaçlanıyor. İşte, TOKİ Esnaf projesi başvuru detayları!

TOKİ Esnaf Evleri projesi!

'Evsiz esnaf kalmayacak' sloganıyla başlatılan TOKİ esnaf projesi ile Türkiye genelindeki esnafların ev sahibi olması amaçlanıyor. İşte, TOKİ Esnaf Evleri projesi detayları...

TOKİ Esnaf projesi başvuruları!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), esnafa yönelik projelerine hız verdi. TOKİ Esnaf projesi için başvuruda bulunmak yeterli olacak.

TOKİ Esnaf projesi!

TOKİ esfana özel ev yapacak. Esnaflar kira öder gibi ucuz taksitlerle bulunduğu ilde evini alabilecek. İşte, TOKİ Esnaf projesi detayları...

2005 yılında Haydarpaşa Garı otel olacak!

2005 yılında Ulaştırma Bakanı olan Yıldırım, ''Marmaray Projesi tamamlanınca gar, işlevini kaybedecek. Garı atıl tutmak yerine, uluslararası ticaret, kültür, sanat, kongre ve turizm merkezi olarak kullanmayı planlıyoruz'' diye konuşmuş.

2004 yılında Marmaray Projesi çevreye duyarlı olduğunu ispatlayacakmış!

2004 yılında temeli atılacak Marmaray Projesi çevreye duyarlı olduğunu ispatlayacakmış ve projede her detay üzerinde duruluyormuş. Kazı öncesinde Marmara'da yaşayan balık türünün yumurtlama ve göç mevsimi dahi tespit edilecekmiş.

Marmaray Projesi'nin ihalesi açıldı!

2002 yılında İstanbul Boğazı'nda tüp geçiş yapımını da içeren ''Marmaray'' Projesi'nin ihalesi açılmış. İşte, Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı özel haber...

2002 yılında Marmaray Projesi'nin ihalesi açılmış!

2002 yılında İstanbul Boğazı'nda tüp geçiş yapımını da içeren Gebze-Sirkeci-Halkalı hattı ihalesi olan ''Marmaray'' Projesi'nin ihalesi Japon finans kuruluşu JBIC'den yatırım onayının alınmasıyla ihale duyurusu yapılmış.

marmaray projesi esnaf Haberi

marmaray projesi esnaf



Asya ile Avrupa'yı denizin altından tünelle bağlayan Marmaray'da hafta sonu nedeniyle yaşanan yoğunluk, Kazlıçeşme ve Yenikapı istasyonlarının çevresindeki esnafın yüzünü güldürdü.


Açıldığı 29 Ekim'den bu yana ücretsiz hizmet veren Marmaray ile seyahat için Avrupa yakasında Yenikapı ile Kazlıçeşme istasyonlarına gelen vatandaşlar, bölgedeki esnafın da satışlarını arttırdı.  


Yenikapı'da büfe işletmecisi Şükrü Aslan, Marmaray'ın hizmete girmesiyle müşteri yoğunluğunun arttığını söyledi. Aslan, "Daha önce 15-30 kilo döner satıyorduk, şimdi yaklaşık 70 kilo satıyoruz. Esnaf olarak bundan memnunuz" dedi.


Büfeci Selahattin Ödlü de şu anda çok hareketlilik olmadığını ancak umutlu olduklarını anlatarak, Marmaray'ı bir nimet olarak değerlendirdi. Ödlü, "6 dakikada Üsküdar'a gittim, böyle bir nimet olamaz. Değerli Başbakanımıza ve yöneticilerimiz sağolsun" diye konuştu. 


Dönerci Yusuf Halil ise daha önce karşılaşmadıkları bir yoğunluk yaşandığını dile getirerek, "Marmaray'ın...