20 / 04 / 2024

mavikent Akınca Deresi

mavikent Akınca Deresi

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Mavikent beldesindeki Akınca Deresi'nin taşması sonucu Orta Mahalle'de bazı sera ve evleri su bastı. Yazır köyünde de yollarda hasar oluştu.

Uçak biletlerindeki fiyat patlaması, yolcuları otobüslere yönlendirdi!

Dolar ve euro kurundaki artışın etkisiyle uçak bileti fiyatları tavan yapınca, Avrupa seyahatine çıkmak isteyenler alternatif çözüm olarak Esenler Otogarı'ndan kalkan otobüsleri tercih ediyor. Paris'e varmak ise 29 saat süren bir yolculukla gerçekleşiyor.

Hatice Kolçak'tan şok eden gram altın tahmini! O rakama çıkınca satacağım!

Hatice Kolçak'tan Gram Altın tahminleri geldi! Gram altında rekor tahmin: "O rakama yükseldiğinde satacağım!" İşte ayrıntılar...

ESK indirimlerini gören koşuyor! Bu kez burger ve kasap köfteye akın var! İşte 25 Ocak 2023 fiyat listesi…

Et ve Süt Kurumu (ESK) indirimlerini gören koşuyor! Birçok üründe indirimlerini koruyan kurum bu kez burger ve kasap köftede indirim yapınca vatandaş akın etti. İşte ESK 25 Ocak 2023 fiyat listesi…

Antalya'da 654 kaçak yapı yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Antalya'da 654 kaçak yapının yıkıldığı, 1127 kaçak yapının daha yıkılacağı belirlendi.

İmar barışına aykırı 4 bin 333 kaçak yapıdan 519'u yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca korunan alanlarda yapılan denetimlerde tespit edilen "İmar Barışı"na aykırı 4 bin 333 kaçak yapıdan şimdiye kadar 519'u yıkıldı.

Neonteikhos Antik Kenti yoluna çelik köprü inşa edildi!

Neonteikhos Antik Kenti’ne giden yol, Menemen-Aliağa Çandarlı Otoyolu ile çakışınca 90 metre uzunluğuna sahip çelik köprü yapıldı.

Kaçak yapılarla mücadele hızlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca başlatılan kaçak yapılarla mücadele hızlandı. Muğla’da tespit edilen 3 bin 200 kaçak yapı yıkılacak. Bakanlık belediyelere ‘yıkın yoksa biz yıkarız’ uyarısında bulundu.

ÖİB'den Başakşehir'de gayrimenkul satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca (ÖİB), Başakşehir'deki taşınmazın satışına onay verdi. 

Feriköy'deki 27 yıllık kaçak apartman tahliye edildi!

27 yıl önce İstanbul'un Feriköy ilçesinde inşa edilen Polat Apartmanı'nın kolonları çatlayınca bina sakinleri tahliye edildi. Apartman sakinleri kaçak inşaatın 27 yıl sonra ortaya çıkan ağır bedelini ödüyor.

Sadabad Deresi ıslah projesi ile Kağıthane değerlenecek!

Ege Yapı, Sadabad Deresi'nin kıyısında 820 milyon lira değerinde konut projesi inşa ediyor. Kağıthane'nin ulaşım akslarının kesişim noktasında olduğunu belirten İnan Kabadayı, "Sadabad Deresi ıslah projesi tamamlanınca bölge bambaşka bir çehreye bürünecek" dedi.

Safranbolu Akçasu Deresi projesi ihale edilecek!

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, 3 etaptan oluşan ‘Akçasu Deresi Projesi’nin ihalesinin yapılacağını söyledi.

Konya Bostandere Taşkın Koruma ihalesi yapıldı!

DSİ tarafından Bostandere Mahallesi ve Akçay Deresi 2. Kısım Taşkın Koruma ihalesi yapıldı. Bostandere Taşkın Koruma ihalesi tamamlandığı zaman yerleşim alanları ve ekili alanlar taşkınlardan korunmuş olacak.

Malatya Akçadağ 2. Etap TOKİ başvuru tarihleri 2017!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Malatya Akçadağ 2.Etap Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 5 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile Açık Satışa sunuluyor. İşte Malatya Akçadağ 2. Etap TOKİ başvuru tarihleri 2017...

mavikent Akınca Deresi Haberi

mavikent Akınca Deresi


Kumluca ilçesine bağlı Mavikent beldesinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanağın ardından taşan Akınca Deresi, ev ve seralarda hasara neden oldu.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Mavikent beldesindeki Akınca Deresi'nin taşması sonucu Orta Mahalle'de bazı sera ve evleri su bastı. Yazır köyünde de yollarda hasar oluştu.


Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, yaptığı açıklamada, bölgede herhangi bir can kaybı olmadığını bildirdi. Baştürk, sabah erken saatlerden itibaren İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmalarına başladıklarını kaydetti.


Yazır köyünden Olimpos'a ulaşımı sağlayan yollarda da bozulmalar olduğunu belirten Baştürk, bozulan yolların onarımı için çalışma başlatıldığını açıkladı.


Mavikent beldesinde sera ve evlerini su basan vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren temizlik çalışmalarına başladı. Evini ve serasını su basan Ali Yavuz, dere sularının 10-15 dakikada yükseldiğine işaret etti....