19 / 04 / 2024

Mecidiyeköy asansör faciası

Mecidiyeköy asansör faciası

Torunlar inşaat, 10 işçiye mezar olan inşaatın yapıldığı eski stad arazisinin tapusunu aldı. Asansör katliamında 10 işçinin can verdiği Torun Center inşaatının yapıldığı eski Ali Sami Yen Stadı arazisine ait tapunun, TOKÎ tarafından Torunlar İnşaat'a devr

Mecidiyeköy asansör faciasında 25 kişiye 15'er yıl hapis cezası istendi!

Şişli Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadı'nın arsasına yapılan inşaatın 32'nci katından yere çakılan ve 10 kişinin öldüğü asansör kazası ile ilgili olarak yürütülen soruşturma tamamlandı...

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği 2022!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinde Değişiklik!

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31699 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Selay Yurt İşletmeciliği Eğitim Ve Kültür Hizmetleri Limited Şirketi Mecidiyeköy Şubesi açıldı!

Selay Yurt İşletmeciliği Eğitim Ve Kültür Hizmetleri Limited Şirketi Mecidiyeköy Şubesi  Şişli’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Çelik tarafından açıldı. 

Fuzul Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Mecidiyeköy Şubesi açıldı!

Fuzul Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Mecidiyeköy Şubesi 100 milyon TL yatırım bedeli ile YUNUS Furkan Akbal tarafından açıldı. 

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mecidiyeköy Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mecidiyeköy Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 20 milyon 581 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Denizlili tarafından kuruldu.

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında ilk test sürüşü yapıldı!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nun birinci etabı olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı'ndaki ilk test sürüşü yapıldı.

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

Bodrum'da yıkılamayan asansör 3 günde yerle bir edildi!

Bodrum kıyılarında oluşa talan gözler önüne serildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 15 gündür yıkılamayan asansörü 3 günde yerle bir etti.

Yükselen Zemin Kaplama Hırdavat İnşaat Malzemeleri Asansör Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yükselen Zemin Kaplama Hırdavat İnşaat Malzemeleri Asansör Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 20 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Haandere, Abdulsamed Demircan ortaklığında kuruldu.

Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı... 

Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattında test sürüşleri başladı!

İstanbul'un ikinci sürücüsüz metrosu Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattında test sürüşleri başladı...

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında test sürüşleri başlıyor!

İstanbul’da yapımı devam eden Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı ile Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy tramvay hattında test sürüşleri yarın itibariyle başlıyor.

Mecidiyeköy asansör faciası Haberi

Mecidiyeköy asansör faciası

Asansör katliamında 10 işçinin can verdiği Torun Center inşaatının yapıldığı eski Ali Sami Yen Stadı arazisine ait tapunun, TOKÎ tarafından Torunlar İnşaat'a devredildiği ortaya çıktı. Radikal'in haberine göre, proje kamu ortaklığı olmaktan çıkınca Torunlar, yeni ruhsat için Şişli Belediyesi'ne başvuruda bulundu. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönii, "Ruhsat için incelememiz sürüyor" dedi.

İstanbul Mecidiyeköy'de Ali Sami Yen Stadı'nın arsasında inşa edilen Torun Center'da geçen yılın eylül ayında asansör düşmüş ve 10 işçi yaşamını yitirmişti. Katliam sonrası inşaatın denetiminden kimin sorumlu olduğu ve tapunun kime ait olduğu konuları tartışma yaratmıştı. Torunlar GYO'dan Mart 2013'te 520 milyon lirayı peşin olarak aldıklarını belirten TOKİ yetkilileri, "Normalde inşaat bitince ödeme almamız gerekirdi. Ancak biz 520 milyon lirayı peşin aldığımız için projeden çekildik. 

Denetim sorumluluğu ilçe belediyesindedir"...