29 / 03 / 2024

mega projelerin yapımı 2019

mega projelerin yapımı 2019

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Bir Kuşak Bir Yol Projesi" ile gelecek dönemde Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyanın öneminin daha da artacağını belirtti. Turhan,  "Mega projelerle Türkiye'nin önemini artırıyoruz'' dedi.

Dünya genelinde 2 trilyon dolarlık mega projenin yapım aşaması devam ediyor!

Dünya genelinde inşası devam eden mega projelerin toplam maliyeti 2 trilyon doların üzerinde.  Bu projelerin büyük bir kısmı Körfez ülkelerinde inşa ediliyor. 

Antalya Aksu'da tesis yapımı ve işletilmesi ihalesi!

Antalya Aksu Belediyesi tarafından, Güzelyurt Şehir Ormanı Mesire Alanına, Sssyal, Kültürel ve sportif projelerin yapımı ve 24 yıl süre ile işletilmesi işi ihale edilecek. Tahmin edilen bedel (ilk yıl kira bedeli) 750 bin TL olarak belirlendi. 

2019, Samsun İlkadım'da mega projelerin yılı olacak!

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok yaptığı açıklamada 2019 yılının mega projelerin açılış yılı olacağını söyledi.

Viaport Marina, mega yat bakım üssü olacak!

Via Properties, yap-işlet-devret modeliyle üstlendiği marina ve tesisleri hızla bitirme aşamasına geldi. Viaport Marina, mega yat bakım üssü olacak. 

Yapımı devam eden 13 mega proje!

Türkiye'de tapım çalışmaları devam eden 13 mega proje bulunuyor. Projelerin bir kısmı bu yıl içinde açılacak. Yapımı devam eden mega projelerin ülkeye kazandıracaklarını sizler için derledik...

Mega projelerin yapıldığı şehirler oy ile karşılık verdi!

Seçimde AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın oyunu önemli oranda artırdığı yerlerin başında mega projeler olarak adlandırılan Kanal İstanbul ile Osmangazi ve Yavuz Sultan köprülerinin yapıldığı yerler ile Çanakkale geliyor.

Mega projelerin yapımı hız kesmeyecek!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Özen Kuzu, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerini değerlendirdi.

Mega projeler tam gaz!

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü olan 2023'te Türkiye'nin daha gelişmiş bir ülke haline gelmesi için hedeflenen mega projelerin yapımı tam gaz devam ediyor..

Mega projelerin finansman sorunu Türkiye Varlık Fonu'yla kalkacak!

Mega projelerin önündeki en büyük engel olan finansman sorununun Türkiye Varlık Fonu ile giderilmesi hedeflenirken, fonun savunma, havacılık ve yazılım gibi alanlarda yerli şirketleri küresel bir oyuncu konumuna getirmesi bekleniyor.

Mega projelerin çevresi hızla prim yapıyor!

Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, 3. Boğaz Köprüsü, Marmaray, Avrasya Karayolu Tüneli gibi mega projelerin Avrupa ve Anadolu yakasındaki güzergahlarında olan bölgelerin hızla prim yapmasını sağladığına dikkat çekti.

Türkiye'nin mega projelerini yabancılar mı yapıyor?

Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Yılmaz Özdil bugünkü yazısında Türkiye'nin mega projelerinde yapım işinin yabancılara verilmesini kaleme aldı. İşte Yılmaz Özdil'in o yazısı...

İstanbul'da yapımı devam eden projelerde son durum!

Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri'nde 4K telekonferans sistemiyle TÜRKSAT 4B uydusundan İstanbul'da yapımı devam eden dev projelerin şantiyelerine bağlanıldı.

Toplu konut sözleşmelerinde değişiklik yapılır mı?

Devlet destekli toplu konut projelerin yapımında uygulanacak esaslara Toplu Konut Kanunu'nda yer veriliyor. Peki kanuna göre Toplu konut sözleşmelerinde değişiklik yapılır mı?

mega projelerin yapımı 2019 Haberi

mega projelerin yapımı 2019

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, son 17 yılda hızlıca büyüyen Türkiye'nin, üretim ve ihracat odaklı ticaret hacmini artıracaklarını söyledi. 

Ulaştırma sektörünün, Türkiye'nin, Azerbaycan ile Orta ve Güney Asya coğrafyasıyla ticaretini canlandıracak en önemli araç olduğunu söyleyen Turhan, bu alanda atılan adımların küresel anlamda ses getirdiğini kaydetti.

Turhan, çağın gereği olan "intermodal taşımacılık" alanında ülkeler arasındaki ilişkileri daha da ileriye götürmeyi planladıklarını ifade etti. Azerbaycan ve Türkiye'nin coğrafi konumları gereği bölgelerinin en önemli transit merkezleri olduğunu söyleyen Turhan, şu ifadeleri kullandı: 

"Azerbaycan Orta Asya'ya açılan kapıdır, Türkiye ise üç kıtanın kesişim bölgesinde yer almaktadır. Farklı ulaşım modlarını entegre ederek taşımacılarımıza hem farklı güzergahlar hem de farklı ulaşım araçları sunarak optimum düzeyde fayda sağlamaya çalışıyoruz. Böylece ülkelerimizin yanı sıra bölge ülkelerinin ihraç mallarının...